Connect with us

Draft

Top10 Év Védő Újonca jelölt

Tavaly nem volt nagy verseny a legjobb defensive rookie díjért, Joey Bosa magabiztosan söpörte be a díjat. Mögötte volt csak igazán nagy harc, mert nagyon kiemelkedőt senki nem tudott nyújtani, de több jó teljesítmény is volt. Ha előre szeretnénk jósolni, akkor ez idén is így lehet, mert sok a tehetséges védő a classban, de van egy, aki rettentően kiemelkedik közülük. Na de ne adjuk ilyen gyorsan oda a díjat, könnyen okozhat valaki meglepetést.

 

 

1. Myles Garrett

 

Nem kell nagyon kifejteni, hogy miért Garrett a legnagyobb várományosa a díjnak már az év kezdete előtt. Messze kiemelkedik a mezőnyből, nincs atletikusságban és erőben se párja. A pass rusher szerepkör meg különösen segít látványos statisztikákat produkálni, így nem lenne meglepetés, ha ő söpörné be az elismerést. Az egyetlen hátráltató tényező, hogy a Browns húzta, így könnyen beleszürkülhet ő is a mezőnybe, de ha vele is ezt teszi Cleveland, akkor az a város menthetetlen. Szép fogadásokat lehetne kötni, hogy Bosa tavalyi vagy Garrett idei teljesítménye lesz-e jobb.

 

2. Derek Barnett

 

Talán kicsit meglepő, hogy őt sorolom másodiknak, hiszen több védő is előtte kelt el a drafton, de számomra könnyen elképzelhető, hogy még Garrettnél is eredményesebb lesz. Főleg azért, mert csak a számokat tekintve eredményesebb volt az egyetemen is. Szezononként átlagban 62 nyomásgyakorlásra volt képes, amit az Eaglesben könnyen folytathat. Dolgát megkönnyíti, hogy egy olyan defense-be érkezik, ahol rajta kívül több oldalról érkezik a nyomás, így semmiképpen nem fogják kettőzni, sőt csapattársaira az ellenfél biztos jobban figyelni. A másik szél mellett Cox belülről vonja el a figyelmet, ez is segítségére lehet.

 

3. Reuben Foster

 

Itt az első kockázatos választás, ugyanis Foster sérülékenysége könnyen útját állhatja a nagy terveknek. Azonban ha egészséges tud maradni, akkor nem kérdéses, hogy nagyon oda kell figyelni rá. Egy three down linebacker, aki a pálya minden pontjára képes odaérni és egyaránt jó futás ellen, valamint coverage-ben. Ha képes olyan játékra, amilyenre predesztinálják, akkor nem kérdés, hogy a nézők, a szakértők és a csapatok is észreveszik játékát.

 

4. Jabrill Peppers

 

Peppers kicsit kilóg a sorból, ugyanis nem feltétlenül elképesztő hatékonyságával kerülhet a defensive rookie cím közelébe, hanem azért mert egy hatalmas playmaker és egészen látványos dolgokra lehet képes. Még nem tiszta teljesen előttem, hogy a Browns hol akarja használni, de lehet még ők maguk is bizonytalanok ebben. Abban viszont biztos vagyok, hogy ha megtalálja a helyét, akkor a legtöbb highlight videót az ő játékaiból vághatunk ki. Ráadásul a Browns szereplése miatt sokat is lehet fent a pályán.

 

 

5. Jonathan Allen

 

Neki is a sérülése lesz a legnagyobb ellensége, de ha nem kényszeríti partvonalon kívülre a válla, akkor egészen biztos, hogy jól fog szerepelni. Belső védőfalemberként ugyan nem olyan könnyű látványos dolgokat csinálni, de a tavalyi Chris Jones példa mutatja, hogy meg lehet csinálni. Allen ráadásul sokkal tehetségesebb, mint Jones volt, így nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ott lesz a legjobbak között.

 

6. Malik Hooker

 

Sokáig gondolkoztam, hogy a két safety közül ki szerepeljen a listán és először Adamsre voksoltam, mert strong safety szerepkörben talán könnyebb villogni, de aztán ránéztem a Jets keretére és elment a kedvem meg lennék lepve ha Adams villogni tudna. A Colts védelme ugyan nem sokkal jobb, de annyival éppen jobb a csapat, hogy Hooker már első évében letegye a névjegyét. Az egyik legjobb labdaérzéke van a classból, nem egy interceptionje ment élményszámba egyetemi évei alatt.

 

7. Haason Reddick

 

Egy olyan csapatba érkezik, ahol a hozzá hasonló sokoldalú játékosokból potenciálos sztárokat nevelnek ki. Ugyan egyelőre nem látom Reddickben a klasszis linebackert, de nem zárom ki, hogy az igazi vezér nélküli Cardinals linebacker sorban nagyon látványos és hatékony lesz. Kicsit a szerelési hatékonyságát azonban ehhez rendbe kell szedni, mert sok missed tackle-el nehéz lesz.

 

 

8. Takkarist McKinley

 

Ugye senkinek nem kell magyaráznom, hogy egy Falcons játékos miért van a listán. Tavaly minimum három rookie védőjük tudott kiváló teljesítményt nyújtani és amúgy is a fiatalok viszik a hátán a csapatot. Most ide érkezik McKinley, aki tökéletes szerepkörben találja magát. Beasley a tavalyi év után biztos nagy figyelmet kap, így párja surranópályán odaérhet.

 

9. Raekwon McMillan

 

És akkor végül két érdekesebb választás. McMillan talán nem az a sokat emlegetett rookie, ha a legjobb védőjátékosokat keressük, de egy nagyon komplett játékos, aki egy kis tanulással szép statisztikákra lehet képes. A Dolphins folyamatosan fejlődő védelmében most kvázi Kiko Alonso mellett vezérszerepet kaphat. Jól olvassa a játékokat és az ereje is megvan a futók ellen.

 

10. Cordrea Tankersley

 

Tankersley-t még később választották ki, de ugyancsak a Dolphins. Méretei és testi ereje alapján ideális emberezős corner, de termetéhez képest jól mozog coverage-ben is. A Dolphins rendszerébe tökéletes választás és ha stabil kezdő tudna lenni, akkor under the radar ott lehet a végén.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!