Connect with us

Hír

Új, biztonságosabb sisakokban játszhatnak a játékosok 2017-ben

A tervek szerint egy új technológiával kialakított sisakkollekció debütálhat a 2017-es szezonban, ami biztonságosabb mint az elődje. Már 25 csapat vette fel a kapcsolatot az új sisakokat készítő VICIS céggel, és a tavaszi edzések során le is fogják tesztelni azt élesben.

 

 

Az új sisak a “Zero1” nevet kapta, ami puhább és kényelmesebb érzést kelt mint a régebbi sisakok, nem beszélve arról, hogy nagyobb biztonságot nyújt a koponyának. A sisakban több réteget helyeztek el, amik azzal a technológiával készültek, amiket az autókba is tesznek manapság. A réteg célja, hogy ütközésnél elnyerje az ütés által keltett energiákat, ezáltal csak kisebb erőhatás éri a koponyát, megvédve ezzel az agyat. A technológiáról itt egy rövid youtube videó:

 

 

Az aktív játékosok közül Richard Sherman, Doug Baldwin és Alex Smith is segítettek a sisak tesztelésében, és őket tekintik a cég reklámarcainak is. Az NFL nemrég 33 különböző sisakot is letesztelt, amik közül a Zero1 bizonyult a legbiztonságosabbnak, így könnyen lehet, hogy hamarosan leváltásra kerülnek az eddig a Riddell és a Schutt Sports cég által készített sisakok.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!