Connect with us

Hír

Változhat az IR-re kerülő játékosokra vonatkozó szabály

Az NFL.com-os Judy Battista információi alapján a tulajdonosok szeretnének módosítani az IR szabályokon. Az új szabály szerint nem egy, hanem két játékost lehetne szezon közben visszahozni IR-ről. Erről a jövő héten esedékes tulajdonosi gyűlésen fognak dönteni.

 

 

2012-ig egy játékost sem lehetett visszahozni onnan még akkor sem, hogyha az IR-re kerülő játékos már teljesen egészséges volt. Ezt követően jött az, hogy a szezon elején egy csapat megjelölhet egy sérült listán szereplő játékost, aki visszatérhet az aktív keretbe gyógyulását követően. Ezt a szabályt később úgy módosították, hogy a csapatoknak nem akkor kell kijelölniük a játékost, amikor az megsérül, hanem elég akkor, amikor az készen áll a visszatérésre.

Az IR szabály mellett a hosszabbítások rövidítéséről is szavazni fognak a tulajdonosok. A javaslat szerint 15 perc helyett csak 10 perces legyen a ráadás az alapszakasz mérkőzéseken. Ez már korábban is napirendre került az illetékesek között, azonban megvitatását későbbre helyezték.

Egyelőre kilenc csapat ellenzi a módosítást, de ha csak egy tulajdonos is megváltoztatja a véleményét és a szabályváltoztatás mellé áll, akkor már hatályba lép a változás.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!