Connect with us

Hír

Viszlát No Fun League!

Az NFL csapatok tulajdonosai a keddi nap folyamán összegyűltek és módosítottak pár szabályon, amik már a következő szezontól életbe lépnek. Nézzük mik is ezek.

 

 

A tulajdonosok megszavazták a hosszabbítások módosításáról szóló feltevést, így 2017-től kezdve nem 15, hanem 10 perces lesz a ráadás. Ez inkább csak egy formális változás, komoly jelentősége a gyakorlatban nem igazán lesz, ugyanis az elmúlt öt szezonban lejátszott hosszabbításos meccsek túlórájának átlagos időtartama kevesebb, mint 8 perc volt.

Szintén megszavazták, hogy az eddigi egy játékos mellett még egyet vissza lehessen hozni az Injured Reserve listáról szezon közben. Ez nagyban megkönnyíti azon franchise-ok sorsát a jövőben, akiknek egyszerre mondjuk két kulcsjátékosuk is IR-re kerül. Emlékezhetünk, hogy tavaly az Arizona Cardinalsnak kellett választania, hogy a safety Tyvon Branchet vagy a running back Chris Johnsont teszik vissza az 53-as rosterre annak ellenére, hogy mindkettő játékra kész volt.

A tulajdonosok azt is elfogadták, hogy az idei offseasontól kezdve, megszűnik a kétlépcsős keretszűkítés. Így tehát a csapatoknak nem kell 90-ről 75 főre szűkíteni a felkészülés közepén a keretüket, hanem csak az előszezon végére kell kialakítani az 53 fős rostert. Ennek legnagyobb előnye, hogy mindenki teljesítheti a teljes nyári programot csapatánál, a liga szabályai mostantól mindenkinek megteremtik a lehetőséget, hogy végig csinálhassák az edzőtáborokat és a preseason meccseket és több ideje van a játékosoknak meggyőzni a csapatok vezetőit.

Végezetül, ami nekünk nézőknek a leginkább fontos lesz, hogy ismét szabad ünnepelni a pontszerzéseket követően! Sértő vagy szexuális gesztusokat tenni vagy fegyvert imitálni továbbra sem lehet majd, azonban a csoportos koreográfia, a labda ünnepléshez történő felhasználása és a hóangyalkázás ismét legális lesz.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!