Connect with us

Hír

Watkins opcióját nem hívják le, Ebronét igen

A 2014-es drafton a Buffalo Bills feltrade-elt a 1/4-re, hogy aztán elvigye az elkapó Sammy Watkinst. Ez az a draft, ami rendkívül mély volt elkapó poszton, Watkinson kívül ebben az évben került a ligába Mike Evans, Jarvis Landry és Odell Beckham Jr. is, hogy csak az első körös top elkapókról beszéljünk. Pályatársaival ellentétben azonban Watkins ötödik éves opcióját nem hívja le a Bills, ami annak ellenére, hogy mekkora árat fizetett érte anno a Buffalo (két első és egy negyedik körös picket), teljesen védhető.

 

 

Ha lehívta volna a csapat az elkapó opcióját, akkor 13.26 millió dollárba kerülne 2018-ra a játékos, ami enyhén szólva nagy kockázat egy olyan játékosért, aki nem igazán tud egészséges maradni egy teljes szezonon keresztül. Utolsó két évében 11 mérkőzést hagyott ki összesen, az ötödik éves opcióban foglalt összeg pedig sérülés esetén garantálttá válik.

2018-ra nagyjából 16 millió dollár lesz a franchise tag összege az elkapóknál, így ha esetleg 2017-ben végig egészséges tud maradni és egy olyan szezont durrant, amilyet elvárnak tőle, akkor nem kell sokkal többet ráfizetni, viszont ha „hozza a formáját” akkor sokkal jobb alkupozícióba kerül a csapat a játékossal szemben, így olcsóbban is maguknál tarthatják.

Watkins karrierje során 153 elkapást jegyzett kevesebb, mint 2500 yardért és 17 TD-t. Összehasonlításképp Beckham 288 elkapásból 4122 yardot és 35 TD-t, míg Landry szintén 288 elkapásból több mint 3000 yardot, Evans pedig 3578 yardot és 27 TD-t 238 elkapásból. Ráadásul ezen játékosok sokkal strapabíróbbak, Evans 3, Beckham 5 mérkőzést hagyott ki eddig, Landry pedig egyet sem.

 

 

Szintén ötödik éves opcióval kapcsolatos hír a Detroit Lions háza tájáról, hogy a csapat lehívta tight endjének, Eric Ebronnak az opcióját. Ebron karrierje nem éppen úgy indult, ahogyan azt várták, azonban évről évre egyre több szerephez jut a Lions támadójátékában, így ha ugyanilyen ütemben fejlődik, jó üzletet csinálhat vele a csapat.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!