Connect with us

Hír

A Jeremy Maclin kérdéskör: miért, és hogyan tovább?

Két évnyi kaland után a Chiefs kivágta első számú elkapóját, Jeremy Maclint. A reggeli hírünkben csak röviden tértünk ki rá, hogy mennyit spórolt ezzel a Chiefs, most azonban kicsit mélyebben nézünk a dolgok mögé, illetve megnéztük, min változtat ez a Chiefs és Maclin helyzetén.

 

 

Miért?

 

Először is, Maclin élete legrosszabb szezonján van túl, 29 éves, sérülékeny és rengeteget keres, amin az sem szépített, hogy tavaly ő törte meg az 1000 yardos Chiefs elkapó átkot. A másik, hogy a június elseje egy fontos dátum a csapatok számára, innentől kezdve ugyanis sok játékos kivágásánál vagy elcserélésénél máshogy alakulnak a halott pénzek, ahogy ez Maclin esetében is igaz. Amíg egy pre-June 1st cut esetén csak $5,2 millió szabadult volna fel Malcin kivágásával, post-June 1st cut esetén ez az összeg majdnem a kétszerese, $10 millió. A Chiefsnek alig több, mint $2 milliós cap space-e volt, így a lépés nem meglepő, de mégis váratlanul érte a szurkolókat és szakértőket egyaránt.

 

Maclint a hírek szerint megpróbálta elcserélni a Chiefs, de nem találtak partnert az üzlethez. Továbbá azt is hozzátették, hogy mindenképp megváltak volna a játékostól, mert a fizetéscsökkentés lehetősége fel sem merült a csapatban. Maclin elfogadta a döntést (mást amúgy sem tehet), ez egy ilyen biznisz, ahogy a tweetjében is szerepel. Andy Reid egyébként két hete még ott volt a játékos esküvőjén, most pedig ezzel a hírrel kellett fogadnia immár egykori elkapóját.

 

 

Hogyan tovább?

 

Kezdjük először a Chiefs esetében vizsgálni a dolgokat. Maclin távozásával Tyreek Hill léphet elő a WR1 pozícióba, de ugye ő inkább a trükkös játékoknál volt hasznos, és nem a “klasszikus” elkapó erényeket villogtatta tavaly. Chris Conley és Albert Wilson szintén előléphet a depth charton, mint ahogy a többi fiatal is. A Chiefs rosterén ugyanis egy olyan elkapó sincs mostantól, aki ne az újonc szerződésében játszana. Ez a salary cap szempontjából hasznos lehet, viszont könnyen visszatérhet az az időszak, amikor nem volt 1000 yardos Chiefs elkapó 2012 és 2015 között.

 

 

Maclin szempontjából nézve egy fokkal derűsebb a helyzet, ugyanis sok csapat vadászik elkapóra, és sokaknak egy Maclin kaliberű játékos erősítést jelentene – pechére ezek a csapatok nem dúskálnak a cap space-ben. Az Eagles vagy a Ravens nagyon adná magát, de mindkét franchise alig több mint 3 millió dollárnyi költőpénzzel rendelkezik, és én meglepődnék, ha ennyiből sikerülne szerződtetniük Maclint, noha jó szerződés kialakításával nem lehetetlen. Akiknek viszont van pénzük, és kellene is elkapó, az a Bills és a 49ers. Kérdés, hogy a Bills akarna-e még egy sérülékeny elkapót magának, illetve hogy a 49ers a nagy fiatalítás jegyében bevállalna-e egy Maclint. Illetve van még két csapat, akik meglepők lennének, de én el tudnám oda képzelni Maclint, ez pedig a Jets és a Colts. Utóbbi azért nagyobb meglepetés, de Chris Ballard korábban annak a Chiefsnek a front office tagja volt, akik Maclint elhozták a csapathoz, miért ne történhetne meg ez ismét, immáron Indianapolisban?

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!