Connect with us

Hír

Brees meg akarja menteni a foci jövőjét

Kedd éjjel néhány visszavonult játékos, köztük Mike Vick, Terrel Owens vagy Chad Ochocinco játszott egy bemutató flag focimeccset, ami egy jövőre induló liga  első kezdeményezése volt és sokan úgy gondolják, ez lehet a foci hosszú távú jövője és egy olyan terméket szeretnének létrehozni, amit rengetegen néznek majd a tévében. Drew Brees pedig még tovább vitte a gondolatmenetet és a fiatalok számára szervez koedukált ligát a foci biztonságosabb verziójával Football ‘N’ America League néven.

 

Őszintén, szerintem megvan a lehetőség ebben, hogy tényleg megmentse a focit. Szerintem betöltünk egy olyan űrt, amire nagy szükség van. Úgy éreztük, hogy lehetőségünk van létrehozni azt, ami az első számú foci liga lesz a fiatalok számára Amerikában.

 

 

 

Breesnek akkor jutott eszébe az ötlet, amikor San Diegóban edzette a gyerekeket az utóbbi holtszezonokban. A liga idén veszi kezdetét Louisiana államban és a következő években terveznek terjeszkedni. Brees gyerekként csak flag focit játszott, egészen gimis koráig nem találkozott a tackle verzióval élesben. Négy gyereke van és miattuk is egyre jobban érzi ennek a szükségességét.

 

Nem engedném jelenleg a gyerekeimnek, hogy tackle focit játsszanak, mert nem gondolom, hogy szükség van erre és nem gondolom, hogy olyan mókás ez ilyen szinten és szerintem túl sok kockázat van abban, hogy ilyen fiatalon vállvédőt vesznek fel a gyerekek. És hogyan engedhetem, hogy mégis élvezzék a játékot, megtanulják a játékot és szenvedélyükké váljon? Hát a flag focival.

Szerintem a flag foci a tökéletes alternatíva azon szülők számára, akik aggódnak az agyrázkódások és a sérülések miatt. Így is élvezheted a játékot, viszont ezt egy szórakoztató, biztonságos, mégis kompetitív környezetben.

 

Az agyrázkódásoktól való félelem és a felszerelések költségei miatt könnyen lehet, hogy nagy népszerűsége lesz Brees ligájának.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!