Connect with us

Hír

Brees öröme, Hyde és Robinson bánata – OTA-körkép

Már javában zajlik minden csapatnál a felkészülés az új szezonra, és emiatt egyre több infót kapunk a játékosokról és a csapatok egyes döntéseiről. Ugyan az augusztusi edzések általában informatívabbak, és nagyobb következtetéseket lehet belőlük levonni, néhány játékos sorsa már az OTA-k során is eldől. Pár játékosról felkerült néhány érdekes riport, ezeket szedtük egy csokorba.

 

 

Carlos Hyde nem valami meggyőző

 

Hyde kapcsán már majd’ két hónapja is felmerültek olyan kételyek, miszerint megfelel-e a Shanahan által preferált támadósémába, és ezek a hangok az edzések alkalmával csak erősödtek. Az egyik 49erses beatwriter szavait idézve a leglassabb és leghatározatlanabb a jelenleg rosteren lévő futók közül, aki eddig képtelen megszokni az outside-zone sémát amit Shanahan a futójátékoknál használ. Hyde-nak ez az utolsó éve a rookie szerződéséből, szóval már csak a nagy pénz érdekében sem ártana egy nagy (és egészséges) szezont produkálnia, de úgy tűnik ez a 49ersben nehéz lesz.

 

Drew Breesnek nagy segítségére lesz Ted Ginn

 

Azt már megszokhattuk, hogy Drew Breesnek szinte mindegy ki kapja el a passzait, bárkiből képes egy közel 1000 yardos elkapót csinálni. Az idei offseasonben megkapta a távozó Brandin Cook helyére a talán leginkább “Cook-kompatibilis” pótlást a csoportriválistól Ted Ginn személyében, akinek előszeretettel dobálhatja a 40+ yardos zsugákat. Brees eddig meg van elégedve a támadósorral, amibe Ginn mellé Adrian Peterson is csatlakozott, nem beszélve az újonc futó Alvin Kamaráról.

 

Greg Robinson napjai meg vannak számlálva

 

 

Érkezett a szabadügynök piacról Andrew Whitworth, aki a kora ellenére betonbiztos kezdő a támadófal bal szélén, az eddig guardként bevetett harmadéves Jamon Brown a fal jobb oldalán kapott snapeket az edzések során, és McVay szerint remekül teljesített, míg a korábbi első körös Greg Robinson 5. éves opcióját nem hívták le. Innentől már nem is bonyolult összerakni azt a képet, hogy ha Brown megszilárdítja a helyét RT poszton, akkor Robinson számára a kezdeti bizakodás ellenére valószínűleg lefőtt a kávé Los Angelesben.

 

Ki lesz az első számú elkapó Chicagóban (és kinek a passzait kapja el)?

 

Eddig csak kérdésekkel találkoztunk a Bears offensét látva, miután Alshon Jefferyt és Jay Cutlert is elengedték az offseason során. QB posztra Glennon és Trubisky érkezett, az eddig elkapók mellé pedig egy 1 éves szerződéssel megkínálták más “szemetét”, Kendall Wright, Victor Cruz és Marcus Wheaton is John Fox szolgálataira lesz az új idényben. Viszont az első számú elkapó kérdése még mindig nyitott, és egy ideig az is maradhat. Kevin White a sorozatos sérülésekkel teli karrierjében még csak most kezd életjelet produkálni, Cameron Meredith pedig sérülés miatt csak a preseason környékén edzhet újra a csapattal. Ugyanakkor még az sem teljesen tiszta, hogy ki fogja a Bears támadásait vezetni az első héten, ez a versenyhelyzet jól és rosszul is végződhet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!