Connect with us

Hír

Így lett kockából NFL játékos Larry Ogunjobi

Az Egyesült Államokban egyáltalán nem ritka dolog, hogy az emberek túlsúlyosak, még a tinédzserek körében is. Ilyen volt a Cleveland Browns idén draftolt belső védőfalembere, Larry Ogunjobi is, aki olyan kövér volt, hogy a szülei komolyan kezdtek aggódni az egészségi állapotáért, mára viszont már profi futballista lett a fiúkból.

 

 

Gimnazista korában Ogunjobi nagy érdeklődést mutatott a videojátékok iránt, és a nasiról sem volt hajlandó lemondani. Emiatt fel is hízott 350 fontra (~159 kg), az ilyen túlsúly egy fiatal szervezeten pedig elképesztő rombolást tud véghez vinni. Korábbi középiskolai főedzője, Tommy Norwood szerint a szülei könyörögtek neki, hogy tegyen valamit a fiúkért, mert még a végén annyira elhízik, hogy abba belehal.

 

Norwoodnak nem is kellett több, alaposan befogta a fiatal Ogunjobit, akit néha a szülei szó szerint leráncigáltak az edzésekre. Az amerikai fociban viszont az a szerencse, hogy a nagydarab fickóknak is van posztja, így a fiatal Ogunjobi a védőfalban élvezhette, hogy itt nem hogy cikizik azért mert hatalmas, hanem még előny is származik belőle, ezért egyre jobban imádta a focit és az edzéseket. A kemény munkának hála egy szezon alatt 237 fontra (~107,5 kg), vagyis több mint 50 kilótól szabadult meg. A posztja miatt azonban ez a drasztikus fogyás nem származott túl nagy előnnyel, el is kezdett tömegelni, és 267 fontosan (~121 kg) jelentkezett az egyetemre, és a Charlotte játékosa lett

 

Brad Lambert, a 49ers főedzője elképesztő sztorinak és egyben követendő példának tekinti korábbi tanítványát, akinek a fogyásba fektetett kemény munkája a játékstílusán is meglátszik. Az egyetemen végül elérte a versenysúlyát, a Scouting Combine során pedig 305 fonttal (~138 kg) mérlegelték, immáron egy megfelelően felépített, és nem egy túlsúlyos játékosként. Idén pedig arra készül, hogy a Browns kezdőjébe verekedje magát, ahol azzal a Gregg Williamsszel dolgozhat együtt, aki Aaron Donaldból is szörnyeteget faragott. Nem rossz kilátások a videojáték és a chips után.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!