Connect with us

Érdekességek

Jay Ajayit lehetetlen szerelni

Jay Ajayi tavalyi szezonja nagyon alulértékelt, ugyanis mindenki csak a három 200+ yardos meccséről ismeri, és sokan úgy gondolják, egyébként nem mutatott semmit, pedig igazából egész évben remekül futott.

 

Általában a futásonkénti yardok számát szokták használni, azonban ez egy nem teljes statisztika és sokszor félrevezető lehet. Van azonban két elég jó mutató, ami függetleníti a futójátékost az előtte lévő fal blokkolásától. Ezek a futókísérletenkénti kontakt utáni yardok száma és a futásonkénti kierőszakolt missed tackle-ök száma. Jay Ayaji így teljesített 2016-ban ezekben a mutatókban:

 

 

 

És a kettőt összegezve:

 

 

Ha a yards per carry statisztikákat nézzük, akkor 4,9-es átlagával Ajayi az ötödik legjobb volt, viszont ha elvesszük a három 200 yardos meccsét, akkor 3,7-es mutatóval az ötödik legrosszabb (az összes futó közül, akinek legalább 150 futása volt). De nézzük meg inkább az említett két statisztikát, amik jobban mutatják egy futó teljesítményét.

 

A kontakt utáni yardok futásonkénti átlagában az első helyről a kilencedikre esik vissza a három meccs eltávolításával, a kierőszakolt missed tackle-ök arányánál viszont még javul is, 22,3%-os mutatóval is első volt, de a 3 legjobb meccse nélkül ez már 23,4% lenne. Azt pedig vegyük figyelembe, hogy ha minden futó legjobb három meccsét eltávolítanánk, az is változtatna a helyzeten és nem Ajayi ellenében.

 

Azt pedig már csak a végén említjük, hogy tavaly a Dolphins fala a PFF adatai szerint a hetedik legrosszabb volt futásblokkolásban.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!