Connect with us

Hír

Ketyeg az óra a Redskinsnek

Július 15. az a dátum, ahol a franchise tagre rakott játékosokkal hosszú távú szerződést köthetnek klubjaik, különben a tag összegének megfelelő pénzt kapnak a 2017-es szezonban, és jövő márciusban szabadügynökök lesznek. Ez azokra a játékosokra is igaz, akik aláírták a franchise taget, mint például Kirk Cousins is, aki a kezében tartja az adu ászt, amire a Redskinsnek lépnie kéne.

 

 

Nemrég döntöttek az új GM sorsáról a fővárosban, és a korábbi Redskins irányító, Doug Williams kezébe adták a karmesteri pálcát. Williams első feladatának Kirk Cousins megtartását jelölte ki célul, amihez még egy hónapja van, különben ráfázhat a Redskins. Méghozzá azért, mert kidobnak egy valag pénzt az ablakon, miközben egyszerűbben meg lehetne oldani a dolgokat. 2016 után 2017-ben is franchise taget használtak Cousinsra, mivel nem sikerült megegyeznie a feleknek egy hosszabbításról, amivel amellett, hogy kifizettek egy valag pénzt, egyre rosszabb helyzetbe hozzák saját magukat a tárgyalások szempontjából.

 

Ugyanis jelen felállásban Cousins tartja a markában a Redskinst, és nem fordítva. A 2016-os francise taggel $19,95 millió garantált összeggel gyarapodott a bankszámlája, ha pedig július 15-ig nem születik megegyezés, akkor újabb súlyos összeggel, $23,94 millióval növelheti a számláján lévő egyenleget, merthogy ez szintén garantált tartalom. Ha nem sikerül dűlőre jutni, akkor kénytelenek egy újabb egy éves megoldást keresni, csakhogy itt jön a képbe a Redskins pocsék kiindulópontja. A transition tag “csak” $28,72 millióba fájna, viszont ez alkupozíciót ajánl a többi csapatnak, akik ha letesznek olyan ajánlatot, amit a Redskins nem tud matchelni, akkor kompenzáció nélkül bukják Cousinst. Emiatt a zsinórban harmadik franchise tag lehet a megoldás, ami a $23,94 milliónak 44%-ával emelkedik, vagyis $34,47 millió lenne a 2018-as cap hitje, ami szintén garantált tartalom.

 

Magyarán, Cousins csak ennyit lát az egész hajcihőből: $$$$$$$. Mert:

  • ha nem tudnak megegyezni a Redskinsszel július 15. előtt, akkor majd’ $44 milliót keresett két év alatt, és jövőre is csak pénzt láthat maga előtt;
  • ha sikerül megegyezni, akkor hosszú távon biztosított számára a nagy gázsi a Redskinsnél;
  • ha nem sikerül megegyezni, és kap jövőre egy újabb franchise taget, akkor ezt a ~$44 milliót még plusz ~$34,5 millió garantált összeggel toldhatja meg;
  • ha más csapathoz kerül, akkor ők biztos megfizetik, például a rengeteg költőpénzzel rendelkező, Cousins korábbi edzőjét felsorakoztató San Francisco 49ers.

 

Így vagy úgy, de Cousins mocskosul gazdag lesz, azt meg már döntse el a Redskins, hogy ezt hogyan teszik lehetővé számára.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!