Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – AFC East

Az AFC East sorsolásának a kétezres évek eleje óta csak annyi jelentősége van, hogy a Pats mögötti trióból valakinek lesz-e esélye Wild Card helyre. Idén is fel lehet csatolni a bőrmaszkot, ugyanis a New England kifejezetten jó beosztást kapott.

 

Dolphins

(ellenfelek tavalyi pct: .547 (6.), 9+ W ellenfél: 8, ellenfelek tavalyi pontkülönbsége: 362 (4.))

Nem kapott egyszerű beosztást a Dolphins. Hiába, ez az ára annak, ha Prime Time meccseket akarnak. A Tampa megfoghatja őket, már csak azért is, mert Tannehill borzasztóan játszik minden évében az első héten, átlagosan 216 passzolt yardot és egy TD-t hoz össze, ez pedig egy contender ellen nem lesz elég. Jön a Chargers, akik 1960 óta az első meccsüket Los Angelesben a Dolphins ellen fogják játszani. Igazi történelmi pillanat lesz, de félni nem kell, ezt jó eséllyel behúzzák. A Jets és a Saints ellen akár még meg is lehet a meccs, de a londoni fáradtság miatt a Titans elporolja őket. A szinte biztos atlantai vereség és a Jets ellen után egy érdekes matchupot láthatunk majd. Egy kissé meggyengült, de a futást még mindig fogó Ravens D fog találkozni Ajayival, akitől sokan komoly visszaesést várnak idén, így nem lepődnék meg, ha az egész Dolphins 80 futott yard alatt maradna a mérkőzésen. Innentől pokoli lesz a beosztás, mivel a kilencedik és a tizennegyedik hét közötti öt meccsből bármelyiket benyelhetik gond nélkül, és a pihenő pont a nehezebbek után van. Az utolsó három meccs kétélű fegyver: nem tűnnek legyűrhetetlennek, viszont két divíziós rangadó is ott van, amikre nagyon kell figyelni. Összességében én ebben a Phins-szezonban 9-10 W-t látok.

 

Buffalo

(ellenfelek tavalyi pct: .561 (5.), 9+ W ellenfél: 9, ellenfelek tavalyi pontkülönbség: 342 (6.))

A Bills borzalmas beosztást kapott. Kemény meccsek, rossz csoportosítás. A szezonnyitó divíziómeccs után 3 hét alatt három korábbi SB-résztvevővel találkoznak, otthon fogadnak contender-csapatokat, igaz pihenés után, majd a 13. héten beindul a szezonvégi daráló, ahol 5 mérkőzésből 4 divíziós lesz, és az utolsó kettőt idegenben játsszák. A második és tizenkettedik hetek között csak egy divíziós ellenfél lesz, amivel az a gond, hogy akkor fog eldőlni minden kulcskérdés, akkor lesznek a legkeményebb megpróbáltatások, amikor fáradtak lesznek, és a szezon végén mindenki kiélesedik. Kétséges, hogy fizikailag és mentálisan hogy fogja bírni a Buffalo ezt a megpróbáltatást. 3-4 olyan mérkőzést látok, amit valószínűleg behúznak, így a legnagyobb jóindulattal sem tudom azt mondani, hogy 5-11-nél többet fognak összeszedni.

 

Pats

(ellenfelek tavalyi pct: .527 (12.), 9+ W ellenfél: 8, ellenfelek tavalyi pontkülönbség: 48 (14.))

A címvédő az idei szezonban nyolc darab hétórás meccsen mutathatja meg, ki a faszagyerek. Szeptemberben otthon fogadják a Kansast, majd utaznak New Orleansba, ahol Cooks már pályára is léphet volt csapata ellen. Harmadik héten otthon fogadják a Texanst, ami kifejezetten érdekes lesz. Az O-fal erőpróbája Watt és Clowney ellen, viszont a híres-neves secondary meggyengült, aminek Cooks és Hawkins is örülhet majd. A negyedik héten Kony Ealy is játszhat korábbi csapata, a Panthers ellen, ez igazi csemege lehet. Az ötödik héten idegeneznek a Tampánál, ahol meg fogják lepni őket. A Tampa nagyon elkezdte összerakni magát, és a pihenő előtti hetekből belőlük érzem azt, hogy képesek lennének kijátszani a Belichick-varázslatot. A hatodik héten simázás a Jets ellen idegenben, majd egy presztízsmérkőzés a Falcons ellen otthon. A Falconsról idáig ki fog derülni, fejben rendben vannak-e, és hogy Sarkisian OC mire képes. A védelmüket kicsit erősítették, viszont a Pats sem szarakodott, szerintem kemény meccsen Pats-győzelem. A pihenő előtt egy otthoni Chargers, akik meg tudják lepni őket, pláne ha Riverst megszállják a Pats ellen elvesztett PO-meccsek démonai, de azért akárhogy is nézzük, jó eséllyel egy W-vel mennek pihenni.

A pihenő előtti időszakban reálisan 1-2 olyan meccs van, amit elveszíthet a Pats. Én meg vagyok győződve róla, hogy a Tampa meglepi őket, és a KC-HOU-ATL vonalon is benyelhetnek egyet. A Kansas esetében a védőfal belseje Poe és Reyes távozásával meggyengült, így valójában Solder és Cannon fog nyomást kapni róluk. A Pats védelme viszont erősödött, így a Maclin nélküli Alex Smith komoly problémákkal találkozhat. A Houston esetén kisebb csoda kéne minőségi támadójátékhoz, viszont egy Watt-Clowney páros egészségesen akár még pótolhatja is a secondary hiányosságait. A Falconsnál minden két ponton fog eldőlni: 1) az új OC Sarkisian képes-e megismételni a Shanahan-magicet, 2) a modern sporttörténelem egyik legnagyobb összeomlását fel tudja-e fejben dolgozni a csapat. Az NFC South mindig kaotikus, de idén igazi daráló lesz, innen valakinek lesz esélye egyszer megcsapni a Patriots csapatát. Az alapszakasz második felére reálisan 7-1 vagy 6-2 lehet a kiindulási pont.

És itt jön a lényeg, hölgyeim és uraim. Pont a szezon felénél egy pihenő (ez nagyon jó), mielőtt ráfordulnának a legkeményebb hat hétre. A 10. és 11. heteken Denverben és Mexikóban (Raiders) idegenben a tengerszint felett 1686 és 2361 méterrel játszanak majd, miközben alapból a háromszázat se nagyon szokták szimatolni otthon. Hullafáradtan fogják hazain fogadni a Dolphinst, majd idegenbe mennek a Buffalo ellen (igaz itt már megtörtént a Rextelenítés). Ebből a négy meccsből én szívem szerint az első háromból két vereséget beírnék. Nagy vitát folytattunk a szerkesztőségben is, de úgy érzem, hogy mivel még ezek után még érkezik egy idegenbeli Dolphins és Steelers is, itt nem lehet 16-0 álmokat dédelgetni. A @Denver-@Oakland-@Dolphins-@Steelers kvartettből két vereséget biztos kinézek, de az egész bye week utáni részből akár hármat is. Érdekesség, hogy 15 nap alatt kétszer fognak a Miami ellen játszani. Az utolsó két hétben Bills és Jets otthon, ami nem para, de a fentiek alapján nem látom, hogy 12-4-nél hogyan tudna jobbat összehozni a Pats, de inkább hajlok a 11-5 felé.

 

Jets

(ellenfelek tavalyi pct: .535 (8.), 9+ W ellenfél: 9, ellenfelek tavalyi pontkülönbség: 353 (5.))

Sajnos a Jetstől nem sokat várhatunk idén. Nehéz a beosztás, viszont a csapat minősége jelenlegi helyzetében nem segít ezen. Olyan szerencsétlenek, hogy a ligában a három csapat közül az egyik, akik dupla idegennel kezdenek (a Jets-szel 1992 óta nem történt ilyen), ez pedig egy hazai harmadik hetes Dolphins előtt igazi csapás lehet. Azokat a meccseket, amik otthon nyerhetőek lennének, idegenben játszanak, és az amúgy szinte verhetetlennek tűnő csapatok jönnek hozzájuk, akik ellen amúgy sem menne, így nyugodtan kijelenthető, hogy ez nem a Jets éve lesz. Szeptemberben legjobb esetben is 1 W lesz, de inkább nulla, és az öt októberi mérkőzésből sem valószínű, hogy a Browns ellenin kívül még egyet behúznak. A pihenő előtt reálisan 2-8 lesz az állás, amiből a Browns, és az otthoni Bills lehet a győztes, de még ezeket sem merem biztosra venni.

A pihenő után sem egyszerűbb, tavalyi PO, vagy visszapattanni akaró csapatok a zöme. A Jets szezonjától a legjobb esetben is 3-13-at várok. Ami mellettük szól, hogy nem estek bele olyan kemény idegenbeli sorozatba, mint tavaly. Ami kifejezetten érdekes, hogy nyolc hét alatt fognak játszani az elmúlt két Super Bowl résztvevői ellen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!