Connect with us

Hír

Newton mindent a focira tett fel

Kevés játékos bír olyan trófeagyűjteménnyel, mint Cam Newton, azonban a háromszoros Pro Bowler játékosnak egy nagy trófea hiányzik még mindig a vitrinjéből. Newton 2015-ben MVP és Év támadó játékosa is lett, újonc évében pedig az Év legjobb újonc támadójának járó díjat is bezsebelte 2011-ben, az egyetemi pályafutása során pedig mindkét jelentős címet is bezsebelte az Auburnnél, nemzeti bajnok és Heisman győztes is volt.

 

 

Nem kérdés, hogy mi az egyetlen cél, ami Newton szeme előtt lebeg a következő szezonban.

Végiggondoltam az életem és rájöttem, hogy tényleg csak egyetlen dolog hiányzik csak: a Super Bowl. Ezt akarom. Ehhez persze jó pár dolgot finomítani kell a játékomon és megfelelő önkritikával kell rendelkeznem ahhoz, hogy először belássam, hogy <Megérdemlem-e, hogy Super Bowl győztes irányító legyek?>, majd elkezdjek azon gondolkodni, hogy hol <Hol és hogyan tudok még fejlődni?>.

Newton azt is elmondta, hogy sosem gondolt másféle életpályára, mint a profi futball.

Ez volt az egyetlen pálya, ahol sikeres lehettem, így nem volt B tervem. Ekkor határoztam el, hogy futballista leszek és csak is az, semmi más. Ezt sokan úgy rosszul értelmezik és úgy állítják be, hogy az a dolgok egy lapra való feltevése eleve bukásra ítéltetett. De tudtam magamban, hogy más választási lehetőségem nincs.

Newton 2015-ben már nagyon közel volt a hiányzó tétel megszerzéséhez, azonban akkor a döntőben a Denver Broncos meghiúsította álmait, tavaly pedig ebből a pofonból képtelenek voltak csapatszinten felállni. Azonban ha idén sikerülne megszerezni a végső győzelmet, akkor gyakorlatilag teljes lehetne Newton karrierje trófeák szempontjából, még mielőtt betöltené a 30. életévét.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!