Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – AFC South – védelem

Tegnap két részre szakadt a mezőny, a Titans és a Colts a támadósorával elhúzott a Jaguarstól és a Texanstól, most lehetősége van mindkét gárdának javítani. De vajon tudnak elég pontot hozni, hogy összetettben megelőzzék a többieket?

Belső védőfal

  1. Jaguars (Calais Campbell, Malik Jackson, Abry Jones, Sheldon Day)
  2. Titans (Jurrell Casey, DaQuan Jones, Sylvester Williams, Karl Klug)
  3. Texans (JJ Watt, DJ Reader, Christian Covington, Joel Heath)
  4. Colts (Jonathan Hankins, David Parry, Henry Anderson, Kendall Langford)

A Texans belső védőfala JJ Watt teljesen egyedül nem volt elég az első helyre, de még a másodikra sem, persze a Coltsot azért meg tudta előzni a szörnyeteg, ahol van két ígéretes fiatal és egy egydimenziós veterán, de többet kell mutatniuk az eddigieknél, ha tényleg szeretnék, hogy komolyan vegyük őket. A Jaguars első helyéhez kétség sem fér, Campbell és Jackson papíron talán a legjobb belső védőfalember-duót alkothatják, de top5-öt mindenképp, ráadásul cserében sincsenek teljesen elveszve. A Titans vs JJ Watt verseny volt nagyon kiélezett, de Casey egy nagyon jó játékos és mellette is bőven vállalható falemberek alkotják a Titans depth chartját, Klug és és Jones mellé Sylvester Williams segíthet be, így összességében erősebbnek találtam a posztot a titánoknál, habár kétségkívül egészségesen Watt szintjére senki sem érhet fel a csoportból, és a ligában is talán csak Aaron Donald.

Passzsiettetők

  1. Texans (Jadeveon Clowney, Whitney Mercilus, Brennan Scarlett)
  2. Titans (Brian Orakpo, Derrick Morgan, Kevin Dodd)
  3. Colts (Jabaal Sheard, Akeem Ayers, Josh Simon, Margus Hunt, Tarell Basham, Barkevious Mingo)
  4. Jaguars (Dante Fowler, Yannick Ngakoue, Dawuane Smoot)

Ligaszinten top5 passzsiettető duója van a Texansnak, most már mindenki elhiszi az évek óta tartó Clowney-hype-omat és Mercilus is egy kiváló játékos. A második helyen sem volt vita, az Orakpo-Morgan duó is átlag feletti az NFL-ben, ráadásul a fiatal Kevin Dodd áttörése még várat magára. A Colts rendkívül mély, nagyon sok közepes játékosuk van, így egy-egy sérülés nem vágja őket földhöz, de ne várjunk tőlük túl sok szemkápráztató játékot. A Jaguars egy poszton nagyon gyenge évek óta, ez pedig a defensive end és vártuk Fowler áttörését tavaly is, ez nem következett be, így továbbra is ígéret marad a 2015-ös 1/3-as, de Mack és Clowney is úgy kezdte, hogy remek volt futás ellen, majd érkezett a pass rush is. Fowler valami hasonlóban reménykedhet, mert futás ellen korrekt volt tavaly is.

 

Linebackerek

  1. Jaguars (Paul Posluszny, Myles Jack, Telvin Smith, Blair Brown)
  2. Texans (Brian Cushing, Bernardick McKinney, Zach Cunningham, Sio Moore)
  3. Titans (Wesley Woodyard, Avery Williamson, Jayon Brown, Daren Bates)
  4. Colts (Sean Spence, Edwin Jackson, Antonio Morrison, Anthony Walker, Jon Bostic)

A Jaguars linebacker-egysége elég jól néz ki, főleg hogy tavaly meglepetésre végre Posluszny is jól teljesített coverage-ben, ami eddig nagy gyengesége volt. Telvin Smith is jó mindenben, Myles Jack pedig hatalmas tehetség, tavaly még nem igazán tudta megmutatni, mi rejlik benne, de szerintem visszaesés nélkül fogja tudni majd átvenni Posluszny helyét a védelemben. A Texansnak is erős egysége van itt, Cushing ugyan nagyon sérülékeny, amikor a pályán van pusztít, az ő helyét pedig majd az újonc Cunningham veszi át idővel, addig is McKinney lehet a védelem motorja, már másodévére a jobb LB-k közé tartozott a ligában. A Colts linebackerei borzasztóak, de azért a Titans játékosaitól sem ver gyorsabban a szívem.

Cornerbackek

  1. Jaguars (AJ Bouye, Jalen Ramsey, Aaron Colvin, Josh Johnson)
  2. Texans (Kareem Jackson, Jonathan Joseph, Kevin Johnson, Denzel Rice)
  3. Colts (Vontae Davis, Quincy Wilson, Rashaan Melvin, Darius Butler, Nate Hairston)
  4. Titans (Logan Ryan, Adoree Jackson, Brice McCain, LeShaun Sims, Kalan Reed)

A kedvenc corner-párosom Jacksonville-ben játszik, Ramsey-t imádtam már prospectként is és be is váltotta minden hozzá fűzött reményemet, Bouye pedig tavaly tört a felszínre, kicsit Norman féle fejlődést bemutatva negyedik évére, csak ő kisebb arccal és médiafelhajtással tette mindezt. A Texansnak fájhatna Bouye elvesztése, de nem véletlenül hagyták elmenni, ez az a poszt, ahol elég mélyek, hiszen a harmadik számú CB-jük is első körös pick volt, Bouye igazából egy kellemes meglepetés volt, senki se várta, hogy ő jó lesz. A Coltsnál örülnének, ha Vontae Davis vissza tudna térni ahhoz a formájához, ami karrierje során végigkísérte a 2016-os évet kivéve, mellette a draftról Quincy Wilson pedig nagy erősítés lehet. Wilsont egyébként jobbnak gondoltuk, mint Adoree Jacksont, mégis utóbbi kelt el hamarabb, a Colts nagy dicséretet is kapott a Wilson-pickért. A Titansnél van két korrekt corner, akikben nem látok akkora potenciált, Adoree-t pedig meglátjuk, nem feltétlen cornerként gondoltam őt a legjobbnak, bár kétségkívül kiváló atléta.

Safetyk

  1. Titans (Jonathan Cyprien, Da’Norris Searcy, Kevin Byard)
  2. Jaguars (Barry Church, Tashaun Gipson, Peyton Thompson, James Sample)
  3. Colts (Malik Hooker, Clayton Geathers, TJ Green)
  4. Texans (Andre Hal, KJ Dillon, Corey Moore, Eddie Pleasant)

Nem volt egyszerű ez a sorrend felállítása, kivéve a Texans nagyon sima utolsó helyét. A Colts végül úgy lett harmadik, hogy nem lepődnék meg, ha egy év múlva az első helyen tanyáznának, hiszen Hookerben akkora potenciál van, hogy ha ezt kihozzák belőle, akkor nagyot ugorhat az egység. A Titans elcsente Cyprient a Jaguarstól és ezzel az első helyet is, még ha nagyobb részben az döntött, hogy a jobb safety mellett (Cyprien és Church) a titánoknak két használható játékosuk is van, míg a Jagsnek csak Gipson.

Védelmi összegzés

A fizetési sapka miatt nem meglepő, hogy ahol a támadósor kifejezetten erős, ott a védelem gyengébb és vica versa. Majdhogynem pontosan megfordult a tegnapi sorrend, az viszont fontos aspektusa a rangsornak, hogy a védőknél három csapat is közel került egymáshoz a lista tetején és csak egy nagy lemaradónk volt. A Colts sehol se tudott első lenni, a Jaguars viszont háromszor is besöpörte az első helyet, már csak az kéne Jacksonville-ben, hogy ne csak papíron nézzen ki jól ez a defense.

Összetett

Érdekes a végső összesítés, hiszen teljes csapaterősségre nálam Titans-Texans-Colts-Jaguars lenne a sorrend, ehhez képest a houstoniak a pozíciós rangsor alapján csak az utolsó helyre jók, még ha elég szoros is volt a verseny a második és a negyedik hely között. A Titans viszonylag magabiztosan nyeri a csoportot így június végén, kíváncsian várom, december végén is ez lesz-e a helyzet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!