Connect with us

Minden ami NFL

Pozíciós rangsor – NFC East – védelem

Ebben a csoportban van a liga egyik legjobb védőfala, sőt, rögtön kettő a legjobbakból, de ligaelit cornerback-párost és safety-duót is fel tud mutatni a divízió. Persze azt se felejtsük el, hogy talán az egész NFL legrosszabb kezdő CB-i és az egyik legrosszabb linebacker-sor is az NFC Eastben található. A támadók pozíciós rangsorát itt olvashatjátok.

 

[quote]A védőknél a következő súlyozást használtuk:

  • Belső védőfal 1,5-ös szorzó
  • Passzsiettetők 2-es szorzó
  • Linebackerek 1,5-ös szorzó
  • Cornerbackek 2-es szorzó
  • Safetyk 1,5-ös szorzó

[/quote]

 

Belső védőfal

  1. Eagles (Fletcher Cox, Timmy Jernigan, Beau Allen, Elijah Qualls)
  2. Giants (Damon Harrison, Dalvin Tomlinson, Romeo Okwara, Jay Bromley)
  3. Cowboys (Maliek Collins, Cedric Thornton, Stephen Paea)
  4. Redskins (Jonathan Allen, Ziggy Hood,Terrell McClain Stacy McGee, Matt Ioannidis)

A Giantsnél van a liga legjobb futás elleni védőfalembere, azonban ez sem elég az első helyre, miután az újonc Dalvin Tomlinsonnak kell beugrania mellé, míg az első helyen lévő Eaglesnél Fletcher Cox top5-8-as DT és Jernigan is egy jó kis játékos. Mélység egyik csapatnál sincs igazán, az Eaglesnél Beau Allen elég jól játszott tavaly, de súlyos sérülést szenvedett.

 

Az első kettő után elég nagy szakadék van, a Cowboys és a Redskins pedig megint közel vannak egymáshoz. Jonathan Allen lehet a legjobb játékos a csapatból, de ez persze csak feltételezés egyelőre, a dallasiaknál viszont Thornton egy korrekt futás elleni DT és Collins is mutatott potenciált sugalló jeleket tavaly. A Redskinsnél Allenen kívül borzasztó az egység, Baker elengedése (ráadásul nagyon olcsón) nagyon fájhat a csapatnak.

Passzsiettetők

  1. Giants (Olivier Vernon, Jason Pierre-Paul, Owa Odighizuwa, Devin Taylor)
  2. Eagles (Brandon Graham, Derek Barnett, Chris Long, Vinny Curry)
  3. Redskins (Ryan Kerrigan, Preston Smith, Trent Murphy, Ryan Anderson)
  4. Cowboys (Taco Charlton, DeMarcus Lawrence, Tyron Crawford, David Irving, Benson Mayowa)

Párosával cserélődik a sorrend, a Giants veri az Eaglest, a Redskins pedig a Cowboyst. A sasoknál ha beválik Barnett, akkor 1-2 éven belül könnyedén előzhetnek, addig viszont a tapasztalat mindenképp a Giants mellett szól, habár mélységben jobbak a philadelphiaiak, az óriásoknak pedig nem tesz jót hosszú távon, ha a két kezdőjük a legtöbbet játssza az egész ligában a posztjukon és nem tudnak egyáltalán rotálni.

A fővárosban Kerrigan a biztos pont, Smith és Murphy nem igazán nőttek fel a második napos draft pickeknek kijáró elvárásokhoz, most Andersonnal is szerencsét próbálhatnak. A Cowboysnál mennyiségre bőven megvannak és potenciál is lakozik bennük, de ők sem mutattak még semmit igazából, így a kivárás állapotában vagyok velük kapcsolatban.

Linebackerek

  1. Eagles (Jordan Hicks, Nigel Bradham, Mychal Kendricks, Najee Goode, Nathan Gerry)
  2. Redskins (Zach Brown, Mason Foster, Will Compton, Chris Carter)
  3. Cowboys (Sean Lee, Anthony Hitchens, Jaylon Smith, Damien Wilson)
  4. Giants (Devon Kennard, Keenan Robinson, BJ Goodson, Jonathan Casillas, JT Homas)

Itt elég nagy volt a verseny és a vívódás magammal. No nem ott, hogy a Giants az utolsó, hiszen a liga egyik legrosszabb LB-sorával rendelkeznek. A másik három csapat mellett viszont lehet érveket felhozni és igazából bármilyen sorrendben el tudom fogadni ezt a triót, végül több szerkesztővel egyeztetve alakult ki ez a sorrend. A Cowboysnál ha Jaylon Smith vissza tud térni az egyetemen mutatott játékához és a súlyos sérülése ellenére ki tudja magából hozni a tehetségének megfelelő maximumot, akkor a Cowboys lehet a nyerő, de vele még nem tudtam számolni igazán, Lee pedig üvegből van, ezért kerültek végül a harmadik helyre.

 

A csoport legjobb linebackere kétség kívül Jordan Hicks és végül ez döntött az Eagles javára, hiszen a sasoknál Bradham tavaly játszott jól, de kicsit hullámvasút-szerű a karrierje a teljesítményt figyelve ráadásul mélységre teljesen nulla a csapat, főleg hogy Mychal Kendricks sem biztos, hogy a rosteren lesz szezonkezdetre. A Redskinshez érkezett Zach Brown, akinek nem kezdődött valami jól a karrierje, de két éve korrekt, tavaly pedig elég jó szezont hozott le. Mellette Foster tavaly berobbant talán, de előtte elég gyenge szezonokat hozott le Washingtonban, így még nem adtam meg neki a bizalmat. Náluk legalább egy kis mélység van Comptonnal, de ez sem olyan veretes.

Cornerbackek

  1. Giants (Dominique Rodgers-Cromartie, Janoris Jenkins, Eli Apple, Antwon Blake)
  2. Redskins (Josh Norman, Brashaud Breeland, Fabian Moreau, Kendall Fuller, Quinton Dunbar)
  3. Cowboys (Orlando Scandrick, Nolan Carroll, Chidobe Awuzie, Jourdan Lewis, Anthony Brown)
  4. Eagles (Jalen Mills, Patrick Robinson, Rasul Douglas, Ron Brooks, Sidney Jones)

Itt nem nagyon lehet vitatkozni szerintem a sorrenddel (aztán majd legfeljebb a kommentek közt kifejtitek, ha igen). Az Eaglesé a legrosszabb CB-sor a ligában valószínűleg, ha egy bűnlassú Jalen Mills az első számú játékosod, akkor tudod, hogy nagy a baj. A Cowboysnál Scandrick rendben van, Carrollt nemrég letartóztatták, a két újoncból lehet valami. A Redskinsnél is van újonc, Moreau első körös is lehetett volna, ha nincs a sérülése, Norman továbbra is a legjobbak közt van a posztján, Breelandet pedig majd meglátjuk, egy jó év után egy pocsékkal rukkolt elő. A Giants abszolút egyértelműen első ezen a poszton, habár azért Apple-t még várjuk, hogy igazán bizonyítsa a top10-es pick voltát.

Safetyk

  1. Eagles (Malcolm Jenkins, Rodney McLeod, Chris Maragos, Jaylen Watkins)
  2. Giants (Landon Collins, Darian Thompson, Andrew Adams, Duke Ihenacho, Mykkele Thompson)
  3. Redskins (DJ Swearinger, Su’a Cravens, DeAngelo Hall, Montae Nicholson, Will Blackmon)
  4. Cowboys (Byron Jones, Jeff Heath, Xavier Woods, Robert Blanton)

 

 

Landon Collins a legjobb safety a csoportban, ez teljesen egyértelmű, viszont mellette nincs egy olyan második számú játékos, akire lehetne építeni, vagy legalábbis aki megmutatta már ezt. Az Eaglest ezért tettem eléjük, hiszen ott két nagyon jó safety játszik, még ha egyik sincs Collins szintjén. A Redskinsben is van két jó safety, de ők végül együtt nem tudták felvenni a versenyt Collinsszal és a Thompsonban rejlő ígérettel, habár itt is szoros volt a verseny. A Cowboys egyértelmű utolsó, habár Byron Jones játékát imádom.

Védelem összetett

  1. New York Giants 26,5 pont
  2. Philadelphia Eagles 26 pont
  3. Washington Redskins 19 pont
  4. Dallas Cowboys 13,5 pont

Azon nem lepődünk meg, hogy a Cowboys az utolsó (két utolsó és három harmadik hely jutott nekik) és azon sem, hogy az Eagles és a Giants közt dőlt el az első hely. Mindkét védelem nagyon egyben van és összességében a Giantsé a jobb szerintem, a pozíciós összevetés is ezt hozta ki végül, de a cornerbackek közti nagy különbség szerintem ennél nagyobb összesített különbséget okoz a futballpályán. Az Eagles ugyan 3 poszton is nyerni tudott, míg a Giants csak kettőn, azonban fontosabb posztokon voltak erősebbek a sasoknál, így nyerhettek végül. És hogy a Redskinsről is essen szó, ők egy átlagos védelmet tudnak felmutatni, a csoporton belül és a teljes ligát is tekintve.

Teljes összetett

  1. New York Giants 44,5 pont (18+26,5)
  2. Washington Redskins 43,5 pont (24,5+19)
  3. Philadelphia Eagles 43 pont (17+26)
  4. Dallas Cowboys 39 pont (25,5+13,5)

 

 

Nagyon érdekes eredmény született összességében. Véleményem szerint a Giants és a Cowboys hasonló játékerőt képvisel, ezért meglepő lehetne a két csapat közti viszonylag nagyobb különbség, de azt tudjuk, hogy a Cowboys védelme gyengébb nevekből áll és inkább Rod Marinelli kiváló munkássága és az ultrasok időt a pályán töltő támadósor kovácsolja őket egy közepes védelemmé, amivel valós esélyeik vannak a rájátszásban való menetelésre is akár. A Giantsnél igazából egy támadófal (és egy linebacker sor) hiányzik, de az nagyon, ezen bukhatják a nagy menetelést januárban. A Redskins és az Eagles szerintem nagyon együtt van, a pontszámaik is ezt mutatják, mindkét csapatnak van még hol fejlesztenie, de potenciál van mindkét gárdában és másik csoportban lehet nem is lepne meg a rájátszás-részvételük, az NFC Eastben viszont a Giants és a Cowboys mellett nehéz dolguk lesz.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!