Connect with us

Hír

Videók vagy foci, a kettő együtt nem lehet

Az egyetemi játékosoknak nincs egyszerű élete. Nem írhatnak alá semmilyen reklámszerződést, de cserébe az egyetemi tandíjat ki kell fizetniük, ami nem kevés pénz még az ottani embereknek sem. Valamiből pedig pénzt kell csinálni, és így volt ezzel a UCF kickere, Donald De La Haye is, aki egy modern pénzszerzési lehetőséget keresett, ezért indított egy YouTube csatornát. Azonban állítása szerint a UCF most arra kéri, hogy ezt szüntesse meg, amiről videót és készített.

 

 

Arra akarnak kényszeríteni, hogy válasszak a szenvedélyem és a hobbim között. A foci az én álmom, ugyanakkor szeretem a YouTube csatornámat, mert ott kreatív lehetek, amivel szórakoztathatom az embereket, amit nagyon szeretek csinálni. Azért kezdtem el ezt a csatornát, mert rúgóként közel sem biztos, hogy bérelt helyem lesz a profi ligában, és szeretném a filmiparban folytatni a jövőmet, ha nem jön össze az NFL. Igen, a YouTube hoz a konyhára egy kis extra pénzt, amit a családomnak adok, de most megtiltották, hogy ebből pénzt csináljak, és ha ennek ellentmondok, annak komoly következményei lesznek.

 

Egy UCF-hez közeli forrás szerint szó sem volt arról, hogy ultimátumot adtak volna a játékosnak, de nem tagadták, hogy ennek a folytatására megoldást kell találni, amihez felkeresték a megfelelő szervezeteket. Az egyetem hivatalos közleménye szerint minden eszközt biztosítanak arról, hogy sportolóik tisztában legyenek az NCAA minden szabályzatával, és ügyelnek arra, hogy diákjaik ezeket semmilyen formában ne sértsék meg. A hivatalos szabályzat szerint egy sportolónak lehet saját vállalkozása, de a nevét, a fényképét és a hírnevét nem tartalmazhatja, márpedig a saját mindennapjait bemutató videókban ezek egytől egyik megtalálhatók Haye csatornáján.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!