Connect with us

Hír

Wagner szerint a football leginkább a mentális képességeken múlik

Sok sporttal foglalkozó szakember állítja, hogy a profi sportokban a szellemi skilleknek sokkal nagyobb szerepe van a győzelemben, mint a fizikális vagy technikai tudásnak. Gyakran hallani, hogy egyes játékosok vagy nemzetek azért nem érnek fel a csúcsra, mert fejben gyengébbek, mint az ellenfeleik. Most Bobby Wagner az NFL kapcsán erősítette meg ezt saját tapasztalatai alapján.

 

 

„A játék sokkal inkább a mentális képességeken múlik, mint a fizikai paramétereken. Vannak olyan játékosok, akik 6 másodperc alatt futnak 40 yardot, mégis olyanokat vernek meg, akik 4.20 alatt teszik ezt. Ők sokkal többet filmeznek, tudják hova kell érniük és teljesen kontrollálják a mozdulataikat. Minél többet játszol a ligában annál inkább tudatában vagy ennek.”

 

Ez csak egy kis szelete a dolognak, amiről Wagner beszél. Sokan, sokszor tették például fel a kérdést, hogy a Patriots pár szupersztárral és viszonylag gyengébb képességű játékosokkal, hogy képes mindig a liga előtt járni. Pont azért, mert fejben és felkészítésben messze a liga előtt járnak. A tavalyi döntős fordítás sem jöhetett volna létre, ha nem lennének fejben erősebbek a játékosok, mint az ellenfeleik. Egyrészt hinni kell magadban és erősnek kell lenned mentálisan, másrészt teljes koncentrációval kell tudnod fokuszálni az egész mérkőzés alatt, amire nem soka képesek.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!