Connect with us

Érdekességek

Aaron Rodgers, avagy hogyan ne dobjunk évekig elit CB-re

Aaron Rodgers 2014 óta 114 passzkísérletet osztott ki a Seahawks ellen. Ezekből 4 darab ment Sherman felé.

Ezt a statisztikát fedezte fel munka közben Scott Barrett, a PFF elemzője. Mindannyiunk érdeklődését felkelti az ilyen, hiszen senki nem gondolná, hogy a liga egyik legjobb irányítója ennyire kerüli a liga egyik legkeményebb CB-jét. Barrett hozzá is látott a munkához, hogy megtudhassuk: vajon Rodgers szándékosan kerüli a legjobb cornereket?

Az eredmények alapján a tavalyi évben a 25 legjobb cornerback (PFF-értékelés alapján) 370 snapet kapott Rodgers ellen, ő viszont csak 44 alkalommal dobott rájuk. A tavaly legalább 350 passzkísérlettel rendelkező QB között ez az arány a legalacsonyabb volt. Az elmúlt évtizedre vetítve az adatokat pedig Rodgers szintén vezeti a mezőnyt (403/2892).

Az adatok elsőre azt mutatnák, hogy Rodgers fél megdobni ezeket a passzokat. Azonban az elkapói a nyolcadik legtöbb fantasy pontot szerzik célpontonként az adott év legjobb CB-i ellen, és Rodgers 89.7-es ratingje a negyedik legjobb az elmúlt tíz évben ellenük. Látható, hogy Rodgers nem hatékonyság-problémákkal küszködik, egyszerűen nem szeret a legjobb cornerekre dobálni alapból. Az élbolyba Sanchez és Bortles mellé Brady és Peyton is befértek, így sokkal inkább értelmezhető ez a mintázat úgy, hogy a veterán, sőt korszakos irányítók sokkal megfontoltabban dobnak, és inkább vállalnak be egy rizikós passzt egy közepes CB ellen, mint egy kicsit rizikósat egy elit CB ellen. Az elit CB-k ellen mindenki rosszabban dobál – hiszen elitek. Így van értelme a matchupokat kihasználni, pláne olyan CB-k ellen, mint Sherman, aki szinte mindig ugyanazon az oldalon áll fel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!