Connect with us

Hír

Breesnek irány a free agency jövő márciusban?

Nem gyakori látvány, hogy két franchise irányító is könnyen szabadügynök lehet, ám jelen állás szerint bőven reális esély van erre. Kirk Cousins sorsa ismert, mivel nem valószínű, hogy hétfőig egyezség születik közte és a Redskins között, márciusra ismét szabadügynökként várhatja a piacot. A másik név viszont Drew Brees lehet, akinek erősen kérdéses a karrierje folytatása New Orleansban.

 

 

Breest még januárban kérdezték arról, hogy tervben van-e egy újabb hosszabbítás, de akkor azt válaszolta, hogy ő tavaly írt alá a 2016-os és 2017-es szezonra, ezeket mindenképp kitölti, a többit meg majd meglátja, ha eljön az ideje. Brees szerződése ráadásul nem is olyan egyszerű a megannyi toldozás-foltozás miatt, hogy beférjen a Saints salary capjébe, ez annyit takar, hogy például nem cserélhetik el az irányítót, illetve franchise taget sem tehetnek rá 2018-ban. Ezzel pedig egyszerűvé vált a képlet: vagy hosszabbítanak vele jövőre is, vagy távozik. A Saints ráadásul abban a szerencsétlen helyzetben van, hogy Brees akkor is terhelheti a jövő évi salary capet, ha nincs a csapatnál, hiszen $18 millió halott pénz maradna utána, ha szabadügynökként (!) távozik.

 

Egyelőre a távozást tartják valószínűbbnek a kinti sajtóban, hiszen 39 lesz jövőre, akire már nem biztos, hogy ekkora pénzt rászánnának, tekintve, hogy nem éppen rózsás az anyagi helyzetük. Érdeklődő szinte biztos lenne az irányító kegyeiért, de a visszavonulás sem zárható ki esetében, ám a közelgő rekordjai miatt szerintem bevállalna még egy évet azok megdöntésére. Aztán lehet megint az utolsó pillanatra tartogatják a hosszabbítást mint legutóbb…

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!