Connect with us

Minden ami NFL

FK! Franchise Draft – IV. rész

Negyedik részéhez érkeztünk az FK! Franchise Draftnak, és ezúttal már 5 körrel jövünk! Az előző négy körben a védőké volt a főszerep, a mai adagban viszont már nagyobb szerepet kapnak a támadók, de nagyjából egyenlő eloszlásban választottunk itt mindkét csapatrészbe. Hiába, defense wins championship…

 

 

A szempontrendszerünk egyszerű volt: nagy megbeszélés után arra jutottunk, hogy az előttünk álló 5 évre draftolunkmagunknak franchise-t, hiszen abba beleférnek a fiatalok mellett a középkorúak is, és egy fokkal nehezebb, mintha csak 1 illetve 3 évre draftolnánk. A felállás nem volt megkötve, a támadósorban 1 QB, 5 OL (2 OT, 2 OG, 1 C)1 RB, 2 WR és 1 TE volt az alap, a maradék egy helyre pedig a RB/WR/TE hármas közül választhattál. Védelemben a 4 védőfalas felállás volt az alap, tehát 2 DE (EDGE rusher, azaz 4-3 DE vagy 3-4 OLB) és 2 DT (INTERIOR, azaz 4-3 DT vagy 3-4 DE vagy 3-4 NT) mindenki csapatában kötelező volt. A back 7 meg úgy állt össze ahogy akartad, akár 3 LB, 2 CB és 2 S, akár 2 LB, 3 CB és 2 S, vagy akár az 1 LB, 3 CB, 3 S felállás is szabadon választható volt. A draftsorrendet véletlenszerűen generáltuk ki, és a fantasy draftok módjára snake módszerrel választottunk, azaz a páros körökben visszafelé haladtunk, cserélni pedig nem lehetett.

 

I. rész

II. rész

III. rész

 

 13/85 KGYM
 Linval Joseph
 DT, Minnesota Vikings

Kevés olyan belső falember van, aki fel tud zabálni maga körül mindent, de Joseph biztos ott van köztük. Az elitbe azért nem fér be, viszont a 13. körben sikerült elhoznom egy olyan embert, aki stabilan elvégzi azt a 4-3-as falban, amire szükség van.

 

 13/86 chester
 Brandon Brooks
 OG, Philadelphia Eagles

Sok olyan guard van a ligában, aki jó a futások segítésére. Sok olyan guard van, aki jó az irányító megvédésében. Azonban kevés olyan guard van, aki mindkettőben jó, és még csak nem is öreg. Az egyik ilyen Brandon Brooks.

 

 13/87 balentin
 Geno Atkins
 DT, Cincinnati Bengals

Nem nagyon értettem, hogy miért csúszott idáig Atkins, de ha már benn volt, ki is húztam gyorsan. Ezzel a húzással kész is lett az All-Pass rush falam, csupa-csupa tehetséggel, így a következő körökben nyugodtan koncentrálhattam a támadókra és a back7 lyukas pontjaira.

 

 13/88 Leonidasz007
 David Bakhtiari
 OT, Green Bay Packers

Mivel Brady a QB-m, aki 50 passzkísérletes mérkőzésekre hívatott, előre tudtam, hogy a passzjátékra fogom kihegyezni a hangsúlyt. A támadófal kiválasztásánál egyértelműen a bent maradt legjobb passzblokkolókat kerestem, Bakhtiari pedig az egyik legjobb left tackle jelenleg.

 

 13/89 katonadani
 Josh Norman
 CB, Washington Redskins

A védelmem már lassan készen volt és a korai Harris pick után nem voltak cornereim, ezen pedig mindenképp változtatni kellett, hiszen a pass rusherek után talán a legfontosabb poszt ez a mai NFL-ben. Normant sokan utálják, pedig az utóbbi három évet nézve a legtöbb releváns mutatóban top 3 corner a ligában, úgyhogy akár stealnek is tekintető is itt.

 

 13/90 renningan
 Malcolm Butler
 CB, New England Patriots

Hatalmas volt a CB need itt már, az offense pedig szinte kész volt és biztosan maradt nekem top játékos. Ez azonban a védőkről már nem elmondható, különösen a cornerekről, így behúztam az utóbbi két év egyik legjobb cornerét.

 

 13/91 jimboy
 Janoris Jenkins
 CB, New York Giants

… Janoris Jenkinsszel, aki nagyon hasonló kaliber, mint Gilmore, így az ellenfél irányítói jogosan tehetik fel a kérdést maguknak, hogy „Mégis melyik kezembe harapjak?”. Két ilyen cornerbackkel le lehet zárni a szélső sávokat, így a pálya közepén kell megnyernie a meccset az ellenfeleknek, azonban ott meg olyan linebackerek állnak, akik nincsenek elveszve, hogyha passzjáték ellen kell helytállni.

 

 14/92 jimboy
 Gerald McCoy
 DT, Tampa Bay Buccaneers

Nagyon egyszerűen és már-már lekezelően kezelem az ellenfél futásait meg úgy a pass rusht is. A védőfal oldja meg a kettőt, négyen jutnak, amire jutnak, a többiek meg úgyis annyira jók coverage-ban, hogy még ha nem is kell sietnie az ellenfél irányítójának, üres célpontot nehezen fog találni. McCoy pont az a figura, aki a fal közepéről is képes nagy nyomást helyezni az irányítókra és futás ellen is jó. A pick után pedig elégedetten dőlhetek hátra, hogy a linebacker sorhoz hasonlóan a védőfal közepére is sikerült stílusukban nagyon hasonló játékosokat szereznem egymás mellé.

 

 14/93 renningan
 Doug Baldwin
 WR, Seattle Seahawks

Ezt nem bírtam kihagyni. Doug Baldwin simán WR1 lehetne a legtöbb csapatban, nekem pedig sikerült behúznom slot pozícióba, ahol igazán félelmetes. A Julio Jones, AJ Green, Doug Baldwin trió simán All Pro kaliber. Best.

 

 14/94 katonadani
 Desmond Trufant
 CB, Atlanta Falcons

Szerintem újabb steal pick Trufant behúzása, aki tavalyi sérülése miatt talán feledésbe merült kissé, pedig ő is a legjobbak közt van a posztján. Teljesen elégedett vagyok a CB-sorommal és így végül Harris fog a slotban játszani, ami egy ilyen ligában, ahol a harmadik számú WR-ek közt Baldwinok vagy Keenan Allenek rohangálnak, nagyon fontos egy a poszton sok tapasztalattal bíró elit CB.

 

 14/95 Leonidasz007
 Marcus Gilbert
 OT, Pittsburgh Steelers

Ugyanezt mondhatom el a másik tackle-ömről is, aki minimálisan ugyan gyengébb a passzjátékoknál, de futásblokkolásban még jobb is mint párja.

 

 14/96 balentin
 Kyle Long
 OG, Chicago Bears

Fontosabbnak találtam egy jó guard húzását, hiszek ekkor még nem egy olyan tackle volt bent, akit akár a későbbi körökben is vihettem volna. Long viszont annyira jó, hogy nyugodtan félretehettem az összes needemet és – kis túlzással – kvázi BPA-zhattam. Ezzel a belső támadófallal simán a legjobbak közé nevezhetek.

 

 14/97 chester
 Andrew Norwell
 OG, Carolina Panthers

Brooks mellett a másik fiatal guard, aki a futások és a passzjáték támogatásában is jó értéket képvisel. Ugyan lettek volna más jelöltjeim is a draft későbbi szakaszára, úgy gondoltam ideje összeállnia a guard párosnak is.

 

 14/98 KGYM
 Keenan Allen
 WR, Los Angeles Chargers

Én bízom benne. Nem véletlenül mondják, hogy ha egészséges, akkor a legjobbak között lehet. Allen még két komoly sérülés után is hatalmas potenciált rejt, és a pickeken is látszik, hogy vele nyitottam a „kockázatos” WR-ek húzását.

 

 15/99 KGYM
 Anthony Barr
 LB, Minnesota Vikings

Barr nagyot esett vissza a tavalyi játékában tavalyelőtthöz képest, ez részben saját hibája, részben pedig az, hogy a tavalyelőtti teljesítménye után már őt is számításba vették a gameplanek. Ettől függetlenül láttuk, hogy mire képes, ha ott van fejben, és fejlődik, ezért itt egyértelműen jó választásnak gondoltam.

 

 15/100 chester
 Keanu Neal
 S, Atlanta Falcons

Dime defense, baby! Miután látom, hogy a többieknek milyen elkapósora van, muszáj ráfeküdnöm jobban a passzok levédekezésére. Mivel már csak kockázatos coverage linebackerek voltak bent (Jerrell Freeman például), inkább egy safety mellett döntöttem, és mehet a dime. Keanu Neal a 2016-os év egyik meglepetése volt, mert kevesen gondolták, hogy első körös lehet, a Falcons meg is kapta magáét emiatt. Futások ellen még becsúsznak azok a fránya missed tackle-ök, de coverage-ben megállja a helyét, ráadásul még fiatal, ezáltal a gyengeségei is fejleszthetők. Kuechlyvel jól meglesznek középen.

 

 15/101 balentin
 Michael Thomas
 WR, New Orleans Saints

Surprise picknek hathat, de ha jobban belegondolunk, akkor Thomas egy állat volt már rookie-ként is, nem is merek belegondolni, mi lesz belőle öt év múlva. Akkor már nem Brees fogja szórni neki a lasztit, hanem valaki egészen más, de olyan rutinnal fog már rendelkezni, hogy naggyá fogja tenni azt a fiatal irányítót, akit Brees utódjának szántak. Abszolút steal.

 

 15/102 Leonidasz007
 David DeCastro
 OG, Pittsburgh Steelers

Az első guard, a második tackle-öm párja és szintén kiváló formában lévő játékos.

 

 15/103 katonadani
 Justin Pugh
 OG, New York Giants

Nagyon beindult a guard rush és én sem maradhattam le, így az egyik legjobb fiatal guardot húztam be.

 

 15/104 renningan
 Shaq Thompson
 LB, Carolina Panthers

Thompsont is hatalmas fogásnak érzem, ugyanis évről évre jobb, tavaly már annyira jól játszott, hogy a csapat legendájának, Thomas Davisnek is vért kellene izzadnia, ha snapeket szeretne elvenni tőle. Nem felkapott név, nem is tett le még sokat az asztalra, de hosszú távon lazán top 10-es LB lehet.

 

 15/105 jimboy
 Devin McCourty
 S, New England Patriots

A tradicionális secondary ezzel a pickkel teljessé is vált, hiszen megvan a két safetym és a két cornerbackem, annyi különbséggel, hogy én nem használok strong safetyt, helyette itt is inkább a coverage-ra fektettem a hangsúlyt és inkább a mélységi játékok annulálására játszom. McCourty a liga legszűkebb elitjéhez tartozik, aki tökéletes példakép lehet a mellette játszó Byron Jones, aki ugyanazt az utat járja be az NFL-ben, mint McCourty. Stílusuk is hasonló, ami egy safety párosnál nem feltétlen jó, helyette a mélységi zónákat nincs az Aaron Rodgers, aki bejátssza.

 

 16/106 jimboy
 J.C. Tretter
 C, Cleveland Browns

A támadófalam két széle megvan, jöjjön a közepe. Aaron Rodgers védelmét kifogásolhatatlanul látta el a fal közepén, ráadásul a labdákat is nagyon szépen adta fel, de nagyon jó lenne, hogyha ő is képes lenne egy fél szezonnál többet pályára lépni. A bizalmam megkapja, mert teljesítménye alapján rászolgál, most ő következik.

 

 16/107 renningan
 Reshad Jones
 S, Miami Dolphins

Aki a 16. körben választ safetyt, az ne csodálkozzon. Reshad Jones ettől függetlenül még top 10-es kategória, de azért nem egy Earl Thomas szint. Mondjuk nem lenne tőle messze, ha kivételesen huzamos ideig egészséges tudna lenni, hisz csúcsformában simán hoz egy Pro Bowler szintet.

 

 16/108 katonadani
 Cody Whitehair
 C/OG, Chicago Bears

Whitehair elképesztő újonc szezonon van túl, hosszú távra megoldás lesz ő a Bears falának közepén. Nála arra is bazíroztam, hogy az utolsó OL pickemtől függően akár guardként is játszathatom, hiszen több jó center volt a boardomon még, mint guard.

 

 16/109 Leonidasz007
 Larry Warford
 OG, New Orleans Saints

A Saints nem hiába szerezte meg Warfordot. Brees elé mindig a legjobb passzblokkolókat igyekeztek felhúzni, ezt pedig ezúttal sem rontották el.

 

 16/110 balentin
 Karl Joseph
 S, Oakland Raiders

Szeretem a fiatal játékosokat, akik még nem mutattak meg mindent a bennük rejlő potenciálból. Az előző húzásom is ezen az elven alapult, így a Joseph pick sem ördögtől való. Újoncként nyilván nehéz egyből All-Pronak lenni, de nem is a jelen a lényeg, hanem a jövő, ahol a Raiders fiatal védője durván fog pusztítani. A safety húzás meg amúgy is időszerű volt, a nagy nevek kimentek, így maradt a rizikózás, de én bízom benne, hogy be fog jönni!

 

 16/111 chester
 Mike Daniels
 DT, Green Bay Packers

A csendes gyilkos is hozzám került! Danielst csak nagyon kevesen ismerik el, mert igazából semmi látványosat nem csinál a pályán egy néző számára. Nincs két számjegyű sackje a szezon végén, nincs balhéja a pályán amitől felfigyelnének rá, és még fantasy fociban sem hoz sok pontot. Mégis az egyik legjobb olyan belső védőfalember a ligában, aki az irányítóra is kellő nyomást tud helyezni, és a futójátékoknál is hatékonyan lép közbe. Tovább épül tehát a sokoldalú chester csapat.

 

 16/112 KGYM
 Everson Griffen
 DE, Minnesota Vikings

A Sack Daddy idén is megmutatta, mit tud, nálam nem is volt kérdés, hogy ha eddig eljutottunk a drafton, ki fogom húzni. Hunter talán kicsit jobb lett volna, mivel sokkal fiatalabb, de azért vele sem fogok szomorkodni, amíg betanítja a kicsi Bosát!

 

 17/113 KGYM
 Eric Kendricks
 LB, Minnesota Vikings

Ha kihúztam Barrt, Kendricks sem maradhat benn. Dupla dinamit a két srác, Kendricks iszonyatosat fejlődött tavaly óta. Ha így haladnak tovább, nagyon benne van, hogy a liga legjobb LB-i között lehessenek.

 

 17/114 chester
 Todd Gurley
 RB, Los Angeles Rams

Aaron Rodgers remek irányító, de ha mindent az ő vállára terhelnék, akkor nem jutna egyről a kettőre a franchise, így kell egy hatékony futójáték is mellé. Szerencsére az O-Line-om elintézi, hogy azzal sem legyen akadály, így már csak ki kellett választanom a szerencsést, akinek utat törhetnek. Ő pedig Todd Gurley, aki bár tavaly pocsék évet zárt, nem véletlenül volt korábban első körös futó úgy, hogy nem 100%-osan jelentkezett a draftra. Gurley-nek ráadásul nem csak a lába, de a keze sem ügyetlen, bátran be lehet vonni néhány passzjátékba is.

 

 17/115 balentin
 Ryan Shazier
 LB, Pittsburgh Steelers

Furcsállottam, hogy Shazier eddig csúszott, hiszen amikor a pályán van és egészséges, akkor top 10-es ILB. Talán pont emiatt volt még benn ennyire hátul, hiszen annyira inkonzisztens, hogy nehéz vele stabilan számolni. Én abban bízom, hogy Jones mellett stabilan fog majd szerepelni és a két pusztítógép hosszú évekig a védelem motorja lesz. Ezzel a pickkel a védelmem szinte kész is lett, fókuszálhattam egy OT vagy egy TE pickre.

 

 17/116 Leonidasz007
 Corey Linsley
 C, Green Bay packers

A két Steelers játékos, két Packers játékossal egészül ki a falban. Melyik két egység fért be a három legjobb passzblokkoló fal közé 2016-ban?

 

 17/117 katonadani
 Ha Ha Clinton-Dix
 S, Green Bay Packers

Chester spanját viszem a másik safety posztra, Collinsszal elég jó és szemtelenül fiatal párost alkothatnak ott hátul. Vele pedig teljes lett a védelmem, úgyhogy mehetek a támadókra.

 

 17/118 renningan
 Matt Paradis
 C, Denver Broncos

Nem igazán volt olyan védő, akit behúztam volna itt, ellenben Paradis a tavalyi év legjobb centere volt, miközben évről évre jobban játszott eddig, tehát nem egy egyszezonos csoda. Ő sem egy felkapott név, de egy potenciálisan évekig All-Pro vagy a közeli szinten játékost bűn lett volna kihagyni.

 

 17/119 jimboy
 Brashaud Breeland
 CB, Washington Redskins

 

Minden védelemnek kell lennie egy gyengepontnak, nekem a slotcorner pozíció lesz, ugyanis bizalmat szavazok annak a Breelandnek, akit a tavalyelőtti remek éve után tavaly szénné égetett gyakorlatilag minden elit elkapó. Ebben a felállásban Breelandnek egyébként csak harmadik számú célpontokkal kell felvennie a versenyt, így talán nem akkora probléma, hogy kiválasztottam. Ha a tavalyi formája csak egy kisiklás volt és minden visszaterelődik a megfelelő mederbe (azt hozza, amit már tavaly is vártak tőle), akkor slotcorner poszton sem leszek annyira meglőve. Sebessége van, a játékolvasásán még van mit javítani, de ezt csak éles helyzetben lehet megtenni. Hosszú távon gondolkodunk, úgyhogy belefér a tanulási időszak.

 

Így állunk 17 kör után:

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!