Connect with us

Minden ami NFL

FK! TOP 50 2017 – II. rész

Ahogy tavaly, úgy idén is összeállítottuk az FK! Top 50-es listáját! Ez nem a 2016-os szezont tükrözi, ahogy azt sem, hogy kik lesznek/lehetnek a legjobbak, szigorúan azt néztük meg, hogy kik alkotják ma az 50 legjobb játékost a ligában. A végső sorrend 6 szerkesztő összefésült listájából született meg, ami által “igazságosabb” képet kaphatunk. A móka kedvéért pedig megnéztük, hogy adott játékosok hányadik helyen végeztek a tavalyi top 50-ben.

 

 

[quote] A pontozás nem változott, minden lista első helyezettje 50 pontot kapott, a második 49-et, és így tovább, egészen az 50. helyezettig, aki 1 pontot kapott. Ezután összeadtuk a kiosztott pontokat, majd megszületett a végső sorrendünk. Sok pontegyenlőség is született, az ilyen helyzeteknél az volt a tie breaker, hogy egyrészt kit hány szerkesztő írt fel a saját top 50-jébe, ha pedig ez is egyenlő, akkor ki került valamelyik listán magasabb helyre. [/quote]

 

50. Travis Kelce (-), TE, Kansas City Chiefs

49. Brandon Graham (-), EDGE, Philadelphia Eagles

48. Tyrann Mathieu (11), CB, Arizona Cardinals

47. Fletcher Cox (30), DT, Philadelphia Eagles

46. Josh Norman (33), CB, Washington Redskins

45. Jordan Hicks (-), LB, Philadelphia Eagles

44. Cameron Jordan (-), EDGE, New Orleans Saints

43. Kam Chancellor (-), S, Seattle Seahawks

42. Ndamukong Suh (38), DT, Miami Dolphins

41. Devin McCourty (49), S, New England Patriots

 

40. Jadeveon Clowney, EDGE, Houston Texans, 57 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 21., 38., 40., 49., 50.

 

Clowney-nak végre sikerült egy egészséges évet lehoznia, ráadásul kiváló játékkal: úgy pusztított, ahogy egy 1/1-esnek illett. Elsősorban futás ellen volt jó, de aki látta a Raiders elleni rájátszás meccsét, annak nem lehet kérdés, hogy egy olyan pass rusher szörny rejtőzik benne, ami az abszolút elit kategóriába röpítheti. Én speciel még megvárnám a szörny eljövetelét, mielőtt a legjobbak közé tenném, de a többi szerkesztőnél felfért a listára.

 

39. Justin Houston, EDGE, Kansas City Chiefs, 58 pont

Tavalyi helyezés: 34
Idei helyezés: 12., 40., 42.

 

 

Az egyik szerkesztőnk (kitaláljátok, ki az?) nagyon bízik Houstonban, aki a sérülései miatt gyakorlatilag két éve nem nagyon tud tényező lenni a ligában, pedig egészségesen top5 kaliber a posztján. Vélhetően ezért nem került fel annyi listára, mert hiába elit valaki, ha nem képes pályára lépni. A 22 sackes szezonja óta két év alatt csak 16 meccsen játszott, ezeken 11,5 sacket szerzett, ami még mindig remek mutató, a pályán tehát még mindig félelmetes, csak hát gyakrabban kellene feltűnnie ott.

 

38. Kelechi Osemele, OG, Oakland Raiders, 60 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 26., 32., 42., 44.

 

Osemele a liga egyik legjobb guardja, aki a játék minden egyes aspektusában kiemelkedő: futásblokkolásban félelmetes, passzblokkolásban pedig zseniális – mindössze 11 nyomást engedett egész évben, sacket pedig egyet sem. Sőt: a 2015-ös szezon 5. hete óta nem engedett sem sacket, sem QB hitet az ellenfeleknek. Továbbá az értékén sokat dob az, hogy tackle-ként is lazán megállja a helyét. Igazából most láttuk először, mennyire is jó játékos ő, jövőre sokkal feljebb végezhet a listánkon.

 

37. Kawann Short, DT, Carolina Panthers, 63 pont

Tavalyi helyezés: 29.
Idei helyezések: 31., 32., 38., 40.

 

Short visszacsúszott tavalyhoz képest, pedig a játéka nem romlott, még mindig elit volt a posztján. Futás ellen egy szörnyeteg, pass rushban pedig csak Aaron Donald jobb nála jelenleg: 38 defensive stop és 49 nyomásgyakorlás fűződött tavaly a nevéhez. Ez egyébként a listán is meglátszik, a helye ellenére idén is ő a második legjobb DT a ligában az FK! konszenzus rangsora alapkán.

 

36. Harrison Smith, S, Minnesota Vikings, 69 pont

Tavalyi helyezés: 31.
Idei helyezések: 15., 34., 35.

 

 

Smith az ötödik safety, aki feltűnik a listán, tavalyhoz képest ő is visszacsúszott egy kicsit. Ez egyrészt köszönhető annak, hogy volt pár kollégája, akik lehetetlenül jók voltak tavaly, illetve Smith teljesítménye is visszaesett kicsit: mondjuk még így is nagyon, nagyon jól játszott.

 

35. Landon Collins, S, New York Giants, 83 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 20., 27., 33., 45., 48., 50.

 

Abban, hogy Smith ennyit csúszott, nagy szerepe volt Landon Collinsnak, aki második évére az év védője címre is esélyes volt, a liga legproduktívabb safetyje volt tavaly. Összesen 46 defensive stop került a neve mellé, ami nyolccal több, mint bárki másnak a posztján. Továbbá volt öt INT-je, 13 leütött passza, négy sackje és 10 nyomásgyakorlása és egy pick6-e is. Futás és passz ellen, pass rush terén is kiemelkedően jó volt, az amúgy is remek Giants védelem legjobbja.

 

34. Matt Ryan, QB, Atlanta Falcons, 91 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 24., 27., 30., 34., 49.

 

Hiába az MVP szezon, nem nagyon győzött meg minket arról, hogy a legjobbak (top10-15) között van jelenleg. Sőt, a top30-ba sem sikerült bekerülnie, ráadásul egy szerkesztőnél a listára sem fért fel. Nem mintha nem lett volna megérdemelt az MVP cím, nem mintha ne játszott volna félelmetesen, de 25 pontos előnyből nem illik kikapni egy Super Bowlon, a vereségben pedig ő is vastagon benne volt.

 

33. Joey Bosa, EDGE, Los Angeles Chargers, 105 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 17., 24., 29., 29.

 

 

Joey Bosa év újonc védője címe egyből meggyőzte a szerkesztőség többségét, hogy már most helye van a legjobbak között. Nem is meglepő, hisz 12 meccsen szerzett 10,5 sacket, valamint volt 59 nyomásgyakorlása is, ami legalább 2006 óta a legtöbb egy játékostól az első 12 meccsén. Ezek alapján olyan félelmetes potenciál van benne, hogy Khalil Mackhez hasonlóan könnyedén top5-ös lehet a ligában már másodévesként is (jobban kezdett, mint Mack), ez pedig elegendő volt neki a 32. helyhez, de volt olyan, aki egyenesen a 17. helyre rangsorolta.

 

32. AJ Green, WR, Cincinnati Bengals, 105 pont

Tavalyi helyezés: –
Idei helyezések: 22., 22., 29., 31., 46.

 

A liga egyik legjobb elkapója, akinek csak azért nem lett meg zsinórban hatodik éve az 1000 yard, mert csak 10 meccsen játszott. Mondjuk így is összeszedett 66 elkapást és 964 yardot, ilyen ütemben pedig 1542-vel fejezte volna be a szezont, ami a legtöbb lett volna. Kár, hogy a Bengals nem tudott felnőni hozzá.

 

31. Joe Thomas, OT, Cleveland Browns, 109 pont

Tavalyi helyezés: 18.
Idei helyezések: 19., 27., 27., 33., 40.

 

A liga egyik legjobb, jövőbeli Hall of Famer tackle-je sokat csúszott hátra tavalyhoz képest, pedig ő továbbra is zseniálisan játszik. Egyetlen igazán üde színfoltja volt tavaly a Brows offense-ének (Pryor többnyire inkább kellemes csalódás volt), de a korral az ő teljesítménye is esik visszafelé, még ha csak egy kicsivel is. Igaz, tavaly sem volt rossz meccse, pedig több irányítónak is kénytelen volt blokkolni, ráadásul 7,3 yardot átlagolt a Browns RB Isaiah Crowell, ha Thomas mellett futott. Minden téren elit, csak már öregszik egy kicsit.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!