Connect with us

Beharangozó

Hungarian Bowl XII – Ezt várjuk mi

Itt van végre a nagy nap, eljött a Super Bowl Hungarian Bowl reggele, mi pedig végre elmondjuk, mit is várunk a mérkőzéstől. Ezzel zárul a teljes heti felvezető, beharangozó-sorozatunk, amiről ha lemaradtatok, mindenképp pótoljátok! És ha elolvastatok mindent, akkor már csak az maradt hátra, hogy kimenjetek szurkolni az Új Hidegkuti Stadionba, vagy a Digi Sport képernyője előtt végignézzétek a magyar kiemelt osztály fináléját!

 

balentin: ahogy azt az Overtime podcastben is kifejtettem, én Cowbells győzelmet várok a szombati találkozótól, és meg merem kockáztatni, hogy akkor is ezen a véleményen lennék, ha Troy Rice szerepelhetne a találkozón. A Miskolcnak azonban hiányozni fog a HFL egyik legnagyobb playmakere, aki mind az offense-ben, mind defense-ben képes bőven az átlag felett teljesíteni. A kiválásával a támadók legélesebb fegyverüket veszítették el, akit elsősorban AJ Benson próbálhat majd pótolni. A két import között viszont bőven van különbség, én Rice-t sokoldalúbb játékosnak tartom, egy olyannak, akit egyszerűen nem lehet pótolni, legyen akármilyen tehetséges valaki. Benson mellé Usenko, Nahornyak, Nagy Donát és a fiatal cornerbackek esetleges szerepeltetése jelentheti a megoldást, nagy kérdés azonban, hogy mennyire fognak hasítani a kiváló back7 ellen. A Cowbells linebackerei és defensive backjei nagyon sokrétű szerepet tudnak betölteni, offense legyen a talpán, ami feltöri a Karim Trabelsi által megkreált páncélt. Hiába verte el alaposan a Steelers az első fordulóban a Bellst, azóta mindkét csapat óriásit változott, és úgy látom, hogy a Kolomposok védelme felé billen a mérleg nyelve az Acélosok támadói ellen, még a HFL szinten elit irányító, Vasyl Jordan jelenléte ellenére is.

 

Fotó: Váradi-Király

 

A budapestiek támadóit elnézve pedig óriási lendületet és önbizalmat vélhetünk felfedezni, a futóduó kegyetlen fegyver és az MVP jelölt Takács Bence vezette elkapók is fel tudnak lépni, meg tudják csinálni a kulcsjátékokat. Nagy szerencséje van Váry Tamásnak, hiszen tökéletesen lett köré építve az offense, és ha nagy a baj, akkor az utóbbi időben némileg elfeledett játszótársa, Czirók felé is nézhet, akivel tavaly futószalagon szállították a nagy játékokat. Annyira komplex ez a támadósor, hogy fel lesz adva Meechie mesternek a lecke, milyen választ fog adni a formációk állandó variálására, az újabbnál újabb célpontok megjelenésére. Azonban nem szabad azt hinni, hogy a Steelers védelme nem elég erős, a futást idén nagyon nagy hatékonysággal fogták és a Jónás-Szabó párost nem szabad leírni, Cowbells elkapók ide vagy oda. Mégis valahol jobbnak találom a fővárosiakat ebben a matchupban is, így nem kérdés, ki mellé teszem le a voksom. A hőn áhított győzelmet és egyben a trófeát a Budapest Cowbells viszi majd haza.

 

chester: Én egy kis off topikkal szeretném kezdeni, mivel nem volt alkalmam a témában hozzászólni semmilyen platformon. Nyilván nem lep meg senkit, hogy Troy Rice-ról van szó, mint ahogy az elmúlt két hétben szinte mindig. Szerintem indokolatlanul sok szidalmat kapott, amire érzésem szerint nem szolgált rá. A büntetése teljesen jogos, nem is kérdés számomra, hogy ez szabálytalan volt, de semmivel nem lett rosszabb ember, és semmivel nem lett rosszabb játékos ezzel a tettével. A meccs hevében, amikor az utolsó másodpercekben feléd fut az ellenfél irányítója, és a döntőbe jutás a tét, te is keményen próbálnád szerelni, nem? Troy ezt benézte, és századmásodperceken múlt, hogy nem a fejét üti, de végül történt ami történt, gondolom ő is beismeri a hibáját, de érzésem szerint nem érdemelte meg a szurkolóktól azt a gyűlöletáradatot amit kapott, kicsit talán túlzásokba estek egyesek.

 

Fotó: In-Visible

 

Na de legyen szó a döntőről is! Én nem tudom eldönteni, hogy Troy a Steelers melyik egységéből fog jobban hiányozni. A támadósorból, ahol Bensonnal kiegészülve tökéletesen húzzák szét a pályát, egyben verik meg rendre a velük szemben álló védőket? A védelemből, ahol nem kisebb feladat hárul rá, mint a free safety poszt, ami mint tudjuk, a védelem utolsó mentsvára sok-sok támadásnál? Vagy a special teamből, amiben például a tavalyi döntőt az utolsó pillanatokban megfordította? Én a védelemre tippelnék, de ebből látszik, mennyire sokoldalú és fontos játékosa ő a Steelersnek, de van olyan jó emberanyag Miskolcon, hogy ha nem is teljesen, de feledtetni tudják a hiányát. Egyetlen kérdés még, hogy Benson és Eaton egészségi állapota mennyire lesz rendben. Azt a Wolves ellen láthattuk, hogy a klasszis linebackernek (és futónak, na meg főedzőnek) nem akadály a bunkósbot a karján, de egy idő után azért csak zavaró tud lenni. Bensonnak a bokájával volt kisebb gondja, ez is csak annyiban érdekes, hogy mennyire zavarja majd őt a játékban, a pályára lépése mindkettejüknek garantált.

 

Kicsit kezdem azt érezni a címvédőn, hogy egyre jobban fárad, egyre szorosabb meccseket játszanak, és ez a döntő közeledtével nem túl jó ómen. A Rice eset valószínűleg motiváló erővel hathat a borsodiakra, de kérdés, hogy mennyire. Mert hogy motivációból a túloldalon sem lesz hiány, tekintve, hogy egy éven belül ez lehet a harmadik összecsapásuk, amiből Karim Trabelsiék szeretnének már egyet megnyerni, egy döntőnél alkalmasabb lehetőség nem létezik erre a célra.

 

Az biztos, hogy ami a Wolves ellen nagyon ment a Steelersnek, vagyis hogy gyakran a pálya közepét játszották meg passzjátékok során, amikor a két sztárelkapó széthúzta a pályát, az a Németh testvérek ellen nem lesz hatékony. Mindketten dominálják a pálya közepét, amivel nem csak a slot elkapókra jelentenek veszélyt, de a futójátékokat is hatékonyan ölik. Ahogy abban is biztos vagyok, hogy a két cornernek is be fognak segíteni passzjátékok során, amivel talán sikerülhet lemattolni az Usenko-Benson párost. A bajnokságot a védelmek nyerik, tartja a mondás, szerintem mégis a Kolomposok támadósorán fog múlni a győztes kiléte. A feléledő futójáték és Váry Tamás játéka olyan elem, ami nem volt jelen az első fordulós találkozójuk során, a támadófal pedig hatékonyan támadja mindkét veszélyforrást, ám ehhez a Steelers védelemnek is lesz egy-két szava.

 

Fotó: Váradi-Király

 

Úgy gondolom, hogy szoros csatában, meglepően pontgazdag (50+ pontos) meccsen, 1 TD-n belüli különbséggel nyer a Cowbells. Fűti őket a bizonyítási vágy, ráadásul amíg a Steelers leeresztőben van (az eredmények alapján), addig a Cowbells most kezdett igazán felpörögni, egy döntő előtt ezek komoly befolyással bíró tényezők lehetnek. Amíg Jordan él és mozog, addig a Steelers támadósora nem fog drasztikusan visszaesni még Rice nélkül sem, ezért csak úgy jöhet össze a budapesti győzelem, ha ők pakolnak fel több pontot a kivetítőre, amire minden lehetőségük megvan, csak fejben kell őket helyretenni.

 

katonadani: Én szembe megyek az árral és kis túlzással az országban egyedül (de legalábbis a Digi és az FK! tippelői között egyedül) azt várom, hogy a veretlen és címvédő Miskolc Steelers csapata emelheti majd fel a győztesnek járó trófeát. A Cowbells kétségkívül jobb formában van és Troy kiesése is az ő javukat szolgálja, azonban nem kerítenék túl nagy feneket egy importok nélküli Heroes elleni nagy győzelemnek – még ha nagyon magabiztos is volt -, illetve a zárófordulós újonc és végül utolsó helyen végző Gorillaz elleni “majdnem vereségnek” sem.

 

Kétségtelenül a Steelers sem volt meggyőző az utóbbi 3 meccsén, de szerintem a védelmük elég jól fel tudja venni a versenyt a Cowbells támadósorával, jó matchupnak tartom ezt az ő oldalukról, hiszen a kolomposoknak legtöbbször szükségük volt 1-2(-3) nagy játékra ahhoz, hogy pontokat tudjanak szerezni, a hosszú, sok játékos drive-ok nem voltak az erősségeik idén, a Meechie Eaton vezette front7 pedig szerintem képes lehet limitálni a Cseperkáló-Roják páros tevékenységét. Nyilván nullázni esélytelen ezt a kétfejű futószörnyet, de ha meg tudják csinálni rajtuk a tackle-öket és nem csúsznak le róluk, akkor szerintem semlegesíteni tudják majd a fővárosiak támadásait.

 

A nagyobb probléma a támadóknál van szerintem, Troy Rice-t szinte lehetetlen pótolni, ráadásul Benson is sérüléssel bajlódik, úgyhogy át lehetne helyezni kicsit a fókuszt a futójátékra, ami persze nem lesz egyszerű feladat ez ellen a bivalyerős védelem ellen. Így én egy viszonylag kevés pontos összecsapást várok a döntőben, a végén Steelers sikerrel és címvédéssel.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!