Connect with us

Beharangozó

Hungarian Bowl XII – Minden amit tudni kell a döntőről

Szinte mintha csak tegnap lett volna március 25-e, amikor megkezdődött a Ratio Média HFL 2017-es kiírása a Dunaújváros Gorillaz – Budapest Wolves összecsapással, most meg már a döntőre készülhetünk. Két csapat maradt, ráadásul a tavalyi szezonban is ők zárták az évet. Ma este kiderül, hogy a Miskolc Steelers címet tud védeni, vagy ismét a Budapest Cowbells kerül fel Magyarország amerikai futball trónjára.

 

Fotó: MAFSZ

 

Idén kiemelt figyelmet szenteltünk a hazai pontvadászatra, rengeteg mérkőzésen voltunk a helyszínen, de a soron következő döntőre extra cikkekkel készültünk, és az egész hetet a 12. Hungarian Bowlnak szenteltük. A régebbi olvasóink már tapasztalták, hogy a Super Bowl felvezetőink a döntő helyszínének bemutatásával kezdődik, a Hungarian Bowlnál sem akartunk ezen a szokásunkon változtatni. Egy rövid ismertetővel bemutattuk a tavaly átadott Új Hidegkuti Nándor Stadiont, ami értelemszerűen először adhat otthont a HFL döntőjének. A képeket látva azt hiszem méltó helyen zárul a 2017-es bajnokság.

 

A helyszín után a két csapat útja következett a döntőig, hiszen nem akármilyen szezonon vannak túl a csapatok, tele jobbnál jobb összecsapásokkal. Természetesen nem maradhatott el a szakmázás sem, így összeszedtük az általunk döntő befolyással bírónak gondolt  kulcspárharcokat is, ami egy elég, akár a tavalyihoz hasonlóan szoros döntőt is eredményezhet a nézőknek. Szerencsénkre minden egyes összefoglalónkhoz nagy segítséget nyújtott az a tény, hogy a DIGI Sport megannyi meccset közvetített élőben, így a szöveg mellett videóanyagokkal is sikerült színesítenünk 1-1 cikkünket. Az érdem elsősorban Cselleng Ádámé, akinek hála a TV-ben is láthattunk magyar bajnokikat élőben, ez alól természetesen a döntő sem lesz kivétel. A vele készített interjúnkban megpróbáltunk kicsit a kulisszák mögé tekinteni, annyit elárulhatunk, hogy ők is gőzerővel készülnek a döntőre.

 

Ezután a beharangozóink jöttek, ám a saját elképzelésink mellé ezúttal mások véleményét is kikértük a még tágabb ismeretek jegyében. Először a már megszokott Overtime podcastben elemeztük ki a DIGI stábjával a vártakat, majd két HFL-ben dolgozó edző elképzeléseit is elhoztuk Nektek. A támadásokra szakosodott Kovács Istvánt, a Budapest Wolves főedzőjét, egyben a válogatott támadókoordinátorát mi másról faggathattuk volna, mint a két csapat offense-éről, a védelmek részéről pedig az Eger Heroes védőkoordinátora, Veszeli Gábor állt rendelkezésünkre.

 

A meccsre ráadásul egy nem akármilyen sztárvendég is érkezik, hiszen a New England Patriots, a Pittsburgh Steelers és a Cincinnati Bengals korábbi magyar származású puntere, Meskó Zoltán tekinti meg a döntőt, aki nem mellesleg pénteken a sajtó és a szurkolók rendelkezésére állt, ahol mi is jelen voltunk. Bő 4 hónapnyi kemény küzdelem után eldőlhet a bajnoki cím sorsa, reméljük ezen időszak alatt sok embernek meghoztuk a kedvét a meccsek látogatására, mert eszméletlenól jó élmény. Reméljük a döntő sem okoz csalódást!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!