Connect with us

Hír

Nem a pénz a kérdés Donaldnál

Aaron Donald minimum olyan jó játékos, mint Ndamokung Suh. Ennek ellenére ő jó eséllyel nem fog olyan nagy szerződést kapni, vagy legalábbis nem olyan könnyen.

 

 

Donald már nagyon szeretne nagy pénzt kapni és a teljesítménye alapján simán kaphatna a piacon egy évi 18-20 milliós szerződést még DT létére is. Viszont ő nem fog kikerülni a piacra. Suhnak ez összejött, hála annak, hogy őt még 2011 előtt draftolta a Lions (így az utolsó évére 22 milliót keresett, a franchise tag túl nagy lett volna neki). Donald viszont három éve került a ligába az első kör elején, ami azt jelenti, hogy még van egy negyedik szezonja, illetve egy 5. éves opciója. Ez idő alatt 10 millió dollárt fog keresni.

 

Ez nem valami sok, viszont a Ramsnek jogában áll majd franchise taget rakni rá. Ez idén 13 millió volt, ami két év múlva sem lesz sokkal nagyobb, de akkori viszonyokhoz képest egy 15 milliós franchise tag az ajándék egy Donald szintű játékosért. Ha pedig ez után is franchise taget raknak rá, akkor is mondjuk 18-19 milliót fog kóstálni, tehát a Ramsnek megvan Donald a következő négy évre 44 millióból. Ez épphogy átlépi a top10-es szintet, miközben Suh például 19 milliót keres, ráadásul a fizetési sapka is nő.

 

Ez érthetően nem tetszik Donaldnak, viszont a Rams nem adhat egy 5 éves hosszabbítást csak úgy, mert egy DT sokkal könnyebben megsérülhet, mint mondjuk egy irányító, nagyobb a kockázat két évre előre pénzt adni. Ráadásul a Rams simán megteheti, hogy Donald csak 30 éves korára kerüljön ki a piacra, vagyis a játékos nincs egyszerű helyzetben.

 

Ugyanakkor az Donald mellett szól, hogy a Ramsnek jobban megéri most nagy szerződést adni neki, mint mondjuk jövőre vagy azután, hisz az árak növekednek. Illetve, ha most megegyeznek egy mondjuk egy öt éves, 95 milliós szerződésről, akkor egy valag pénzt el tudnak könyvelni idén és jövőre, így Donaldnak soha nem lesz kiugróan magas cap hitje.

 

Nem a pénzen van a hangsúly, hanem azon, hogy Donald, aki eddig egyszer sem volt sérült, később könnyen megsérülhet hosszabb távon és kockázatos most hirtelen hét évre lekötni. Illetve nagyon ritkán tárgyalnak a játékosokkal két évvel a szerződésük lejárta előtt. Ugyanakkor vannak érvek mellette is, érdekes lesz látni, milyen struktúra mellett dönt a csapat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!