Connect with us

Hír

Lamar Jackson személyében megvan az új Michael Vick?

Michael Vick nem akármilyen irányító volt fénykorában. Nem túlzás állítani, hogy egy új színt vitt az NFL világába azzal, hogy ennyire mozgékony irányító volt, ám ez már azóta nem csak az ő sajátossága. Több profi játékos mellett az egyetemeken is vannak Vickhez hasonló stílusú irányítók, például a tavalyi Heisman győztes Lamar Jackson is, akiben Vick saját magát látja fiatalként.

 

 

Ha meg kellene neveznem azt az irányítót, akiben valaha is magamra ismerek, az Lamar Jackson. Egyszer már találkoztunk is, váltottunk pár szót, illetve elláttam néhány tanáccsal is. A legfontosabb, amit meg kell jegyeznie, hogy koncentráljon a játékra, mert egy egészen kivételes jövő várhat rá, ha a harmadik szezonjában is odateszi magát. Ugyanakkor a földön kell maradnia, és nem elszállnia magától. Ha már most a draftra gondol, akkor el is lehet temetni őt, nem gondolhat erre másodévesként. Ha kizárja magából az NFL-t, és csak a soron következő évére fókuszál, akkor nagyon nagyot szólhat ismét. Most, hogy már nem kell a profi focival foglalkoznom, több időm jut a jövő reménységeit figyelni. Jackson jobb játékos, mint amilyen én voltam az egyetemen, és szeretném, ha szép NFL pályafutása lenne, ezért bármikor kérheti a segítségemet.

 

Habár Vick odavan a játékosért, és sok más szakértő szerint is nagyon sok hasonlóság van a két játékos között, azért nem szabad már most jövőbeli Hall of Famernek tekinteni  Jacksont. Egyrészt a Heisman-trófea nagyon csalóka, sok olyan játékos megkapta, akinek nem sok babér termett a profik között. Másrészt Jackson bár tényleg ígéretes, az NFL-ben lehet nem lesz elég az, ha ilyen mozgékony, emiatt egyesek nem is irányítóként, hanem inkább elkapóként jósolnak neki szebb jövőt. Mivel junior szezonját kezdi meg a Louisville Cardinalsban, jelentkezhet a jövő évi draftra, Jackson viszont még nem döntötte el, hogy marad 4. évére is, vagy profinak áll jövő tavasszal.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!