Connect with us

Hír

Sherman: Ha el akarunk érni valamit, sztrájkolnunk kell

Az NFL-játékosok többször kiakadtak az utóbbi időben azzal kapcsolatban, hogy az NBA sztárok milyen összegeket akasztanak le. Napestig lehetne vitatkozni, hogy ki ér többet olyan érvekkel például, hogy ki játszik többet, hol nagyobb a sérülés veszély, mekkorák a keretek és a többi és a többi.

 

Az viszont egyértelmű, hogy az NFL-ben a leggyengébb a játékosok szövetsége a major sportok között és ha akarnák és elég kitartóan hajlandóak lennének áldozatokat is hozni az ügy érdekében, akkor sokkal jobb helyzetbe hozhatnák magukat a játékosok. Például az NBA-hez hasonló teljesen garantált szerződésekkel, vagy valamilyen köztes megoldással, ami nem ad a csapatoknak akkora rendelkezési jogot felettük, mint azt a jelenlegi CBA lehetővé tesz.

 

 

Richard Sherman jelenleg az a figura, aki ki meri mondani ezeket a dolgokat és valószínűleg hajlandó is lenne beáldozni fizetése egy részét, hogy az egész ligának és persze saját magának is jobb legyen később. Hiszen ahhoz, hogy az egyének fizetését növeljék, ahhoz a kollektív jövedelmet kell növelni, ehhez pedig minden valószínűség szerint sztrájkolniuk kell majd. Természetesen a multimilliomos Shermannek sokkal könnyebb ezt megtennie, mint a roster végi játékosoknak, de ha sok sztár beállna a cornerback mögé, akkor össze is hozhatják, amit szeretnének.

 

Ha el szeretnénk érni valamit, hajlandónak kell lennünk a sztrájkra. Ez az a dolog, amit a srácoknak 100 százalékban meg kell érteniük. Ki kell hagynunk pár mérkőzést, le kell mondanunk a fizetésünk egy részéről ahhoz, hogy elérjük a célunk, hiszen az MLB-ben és az NBA-ben is így sikerült.

 

Az egyértelmű, hogy a játékosok sokkal rosszabb helyzetben vannak jelenleg, mint a tulajok, sokkal kisebb a befolyásuk. Láttunk akár egy tulajdonost is problémázni és panaszkodni a jelenlegi CBA miatt az utóbbi hat évben? Nem, mert nekik kedvezőek a feltételek. A tulajok hajlandóak voltak, vagy legalábbis képesek voltak elhitetni, hogy akár egy lockout esetén sem dőlnének a kardjukba és akár az alapszakaszba is elhúznák a dolgot, miközben tudták, hogy a játékosok ezt nem tudják, nem fogják bevállalni, hiszen a megélhetésüket veszélyeztették, amiről nem voltak hajlandóak lemondani.

 

Ha tényleg el akarják érni a céljukat, akkor viszont meg kell tenniük ezt a lépést. A sztrájk persze nem biztos, hogy meg fog történni, de engem személy szerint nem lepne meg, ha a játékosok összefognának és véghez is vinnék. Persze ez még odébb van, hiszen a jelenlegi CBA 2021-ig érvényes, de 4 év múlva nagy problémák lehetnek ebből és jöhet majd egy 2011-hez hasonló lockout. Vagy annál sokkal hosszabb, hiszen 6 éve csupán a Hall of Fame meccs maradt el. Ha a játékosok képesek lennének elhúzni ezt az alapszakaszig, akkor nagyot nyerhetnek vele hosszú távon.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!