Connect with us

Hír

Tucker szerint nincs sok különbség egy 75 yardos FG és egy extra pont között

Justin Tucker talán a legjobb kicker jelenleg a ligában, főleg, ha a pontosságra fókuszálunk. Ám ő nem elégszik meg ennyivel, és meg szeretné dönteni a leghosszabb mezőnygól rekordját, amit Matt Prater tart egy 64 yardról értékesített mezőnygóllal. Szerinte ehhez nem is nagyon kell komoly előkészület, hiszen olyan, mintha egy extra pontot kellene értékesítenie.

 

 

Még sosem volt alkalmam egy meccsen egy 75 yardos mezőnygólt értékesíteni, pedig szerintem nem nagy kunszt. Ugyanolyan előkészületek és nehézségek vannak benne mint egy extra pont előtt, attól sem tartok, így egy ilyen hosszú mezőnygólnál se remegnék meg. Az a baj, hogy az emberek tudatában az van, hogy a hosszabb táv más röppályát igényel, de ez foci, nem golf. Egy rúgásnál mindig az első 6-8 yard a kritikus, mivel ezen a távolságon belül tudják a legnagyobb valószínűséggel blokkolni a labdát, erre kell egyedül ügyelni. Ehhez meg ugyanolyan ívben rúgod el a labdát akár 75, akár 33 yardról.

 

Ahhoz, hogy Tucker megpróbálhassa megdönteni a rekordot, ahhoz nem ártana olyan szituáció is. A Ravensnél töretlen a bizalom a kicker irányába, de ahhoz nagyon kivételes esetnek kell lennie (első félidő végének például), hogy egy ilyen szituációba kerülhessen.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!