Connect with us

Hír

Vinatieri még két évre van a halhatatlanságtól

Adam Vinatiaeri olyan, mint a jó bor: a korral nemesedik. A 44 éves kicker évről évre van egyre jobb formában, mert elmondása szerint sose hanyagolta el magát, és keményen edz még ebben a korban is.

 

 

Van már annyi tapasztalatom, hogy tudjam mire számítsak egy idényben, illetve ismerem magam eléggé ahhoz, hogy hogyan készüljek fel rá. Oda kell figyelned a megfelelő edzésre, hogy fitt legyél és kellően izmos, oda kell figyelni, hogy ne egyél cukros meg zsíros ételeket, amivel tönkrevághatod egy heti edzésmunkádat. Én ezekre mind próbálok ügyelni, ezért is játszhatok még mindig, mert bírja a testem az erőpróbákat. Természetesen a posztomnak része a mentális edzés is, hiszen gyakran kerülök kiélezett szituációba, de az évek során már kialakítottunk egy jól bevált procedúrát a Coltsnál, amin végigmegyek minden évben, és eddig bevált.

 

Vinatieri 1996-ban mutatkozott be az NFL-ben, pár héttel korábban pedig megszületett az egyik jelenlegi csapattársa, az idei draft második körében kiválasztott Quincy Wilson, egészen félelmetes ebbe belegondolni. 22 szezon természetesen nem maradhat el anélkül, hogy rekordokat döntsön, számos egyéni statisztikában ő vezet, azonban talán ami legfontosabb egy kicker számára még nem. Ez pedig a legtöbb értékesített mezőnygól és a legtöbb szerzett pont. Jelenleg mindkét kategóriában harmadik helyen áll, de ez két szezonon belül behozható, és látva milyen formában tartja magát, 46 évesen is játszani fog.

 

Jelenleg Morten Andersen büszkélkedhet a legtöbb mezőnygóllal karrierje során, szám szerint 565-tel, Vinatieri 530-cal a harmadik, míg a legtöbb pont tekintetében 166-tal marad el a szintén Andersen által vezetett rekordtól (2544). Ezeket egy szezonon belül nem fogja tudni megdönteni, kettőben viszont bőven, amivel végleg bekerülhet a halhatatlanok közé.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!