Connect with us

Hír

A Jets megszabadulna utolsó neves támadójától is?

Emlékszik még valaki arra az időre, amikor Brandon Marshall és Darrelle Revis is a Jets játékosa volt? Nem volt az olyan régen, de a csapat azóta módszeresen megszabadult a jobb, nevesebb játékosaitól. A következő áldozat, a szintén szebb napokat is megélt Matt Forte lehet. A fentebb említett két név ugyan már nem fénykorát élte a csapatnál, de tapasztalatuk és rutinjuk még így is többet jelenhetett volna a csapat számára, mint a jelenleg rosteren lévőké. Így van ez Matt Fortéval is, csakhogy a Jets építkezik, ebbe pedig vitathatatlanul nem passzol egy 31 éves running back.

 

 

Matt Forte esete tehát nem lenne páratlan és teljesen indokolatlan sem, de mégis kevés az esély egy esetleges cserére. Ennek többek között Forte fizetése az oka, ugyanis a Jets még tavaly év előtt szerződtette három évre, 12 millió dollárért, amelynek azonban az első éve volt a legolcsóbb. A következő két évben rendre, öt milliót, majd négy milliót kellene kifizetni Forténak, ami nem csoda, hogy nem tetszik a csapatnak, de nagy valószínűséggel a kérőknek se fog.

 

A fizetés mellett természetesen maga a 31 év sem Forte mellett áll, ugyanis nem mehetünk el szó nélkül, hogy bármilyen zseniális is volt, mára már megkopott. Tavaly például már csak 3.7 yardos átlagot produkált, ami magában sem impresszív, de annak tudatában különösen fájó, hogy csapattársa Bilal Powell 5.6 yardos átlagra volt képes. Az egyetlen érv, ami vitathatatlanul Forte mellett szól, hogy rajta és Powellen kívül, egyetlen rookie futó van a Jets keretében, azt pedig még egy tankoló csapat sem vállalhatja, hogy durván szólva másfél futóval vág neki az évnek.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!