Connect with us

Hír

A Jets nem adja a 24-est

Morris Claiborne hiába szerette volna ugyanazt a számot viselni New York Jetsben, mint amit Dallasban is, valószínűleg a Jetsnél senki sem fogja már viselni a 24-es mezszámot.

A Jetsnél ugyanis erősen fontolgatják, hogy visszavonultatják Darrelle Revis mezszámát, akit az idei holtszezonban kivágott a csapat. Ezt követően érkezett az együtteshez Claiborne, aki egy egy évre szóló 5 millió dolláros szerződést írt alá, aki így kénytelen volt új szám után nézni. Választása a 21-es számra esett.

 

 

A 24-est akartam, mert ezt az egyetlen számot ismerem, amióta az NFL-be kerültem, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy mit jelent a csapatnak ez a szám és tiszteletben is tartom.

Revis két részletben, összesen 8 szezont töltött New Yorkban, ez alatt 25 interceptiont szerzett és 111 passzt akadályozott meg. Háromszoros All-Pro kerettag a Jetsnél és négy alkalommal a Pro Bowlba is beválasztották zöldmezesként. Elmondható tehát, hogy elég magasra tett lécet kell átugrania valakinek ahhoz, hogy méltó legyen Revis örökségéhez.

Rengeteg ember kérdezte tőlem, hogy „Ezt a számot akarod? Akkor bizony egy elég nagy cipőbe kell belelépned.” Erre azt válaszoltam, hogy igen, de nem azért jöttem, hogy Revis, hanem azért hogy önmagam legyek.

Claiborne eddig ötéves profi pályafutása során több alkalommal volt sérült, mint ahány interceptiont szerzett. A cornerbacket még a 2012-es drafton választotta ki a Cowboys a hatodik helyen. Sosem játszott még végig egy szezont és az eddigi 80 mérkőzés közül, amin pályára léphetett, 33-at kihagyott. Hiába játszotta tavaly karrierje legjobb szezonját Dallasban, mindössze hét mérkőzésen tudott csapata hasznára lenni az alapszakaszban, így valamilyen szinten érthető volt, hogy a cap problémákkal küzdő Dallas nem próbálta meg magához láncolni a cornerbacket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!