Connect with us

Játékos Portré

A lecsúszott alkesz, aki inkább stand-upol, mint focizik

Világrekorder, aki imádja a gyerekeket. Egy lecsúszott alkesz, akinek egy görbe este kellett ahhoz, hogy észhez térjen. A liga egyik legjobb puntere, aki inkább a Stand-Upot választja az NFL helyett. Egy igazi fenegyerek, akinek ami a szívén, az a száján, esetében a twitterén. 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

[quote]Pat McAfee egy óriási egyéniség, ezért már csak a posztjából kiindulva sem a karrierjét vagy a statisztikáját fogjuk vizslatni. Ó, nem. Helyette egy csomó imádni való és szomorúbb hangvételű sztorival állítunk emléket az NFL-es pályafutásának, mert megérdemli![/quote]

 

Minden a kaszinóban kezdődött

 

Miért is lepődnénk meg azon, hogy egy hozzá hasonló figura a szerencsejátéknak köszönhette, hogy profi punter lett? A középiskolai sínylődést és a szegényes környezetet megelégelve a gimnazista McAfee úgy dönt, hogy ez így nem mehet tovább. Mivel a gurulós fociban nem volt ügyetlen, ezért a kicker karrier adta magát leginkább a számára, de ahhoz, hogy észrevetesse magát, valami nagyot kellett alkotnia. Valami olyan helyen, ahol mindenki erre fókuszál. Mondjuk egy országos kicker verseny Miamiban? Igen, ez lesz az!

 

Csakhogy Pittsburgh környékéről eljutni Miamiba nem túl olcsó megoldás, így McAfee rögtönzött egyet. Az egyik barátjától kölcsönkért 100 dollár, mondván, hogy elindítsa magát a sztárság felé vezető úton. Csodálkozott is, hogy ehhez elég 100 dollár, de mindegy, ráhagyta. Természetesen nem volt elég, de nem is ennyivel tervezett McAfee, hanem duplájával, triplájával, az ötszörösével, vagy inkább a tízszeresével. Csak egy olyan tevékenység létezik, ami ezt lehetővé teszi: a szerencsejáték. Így hát be is battyogott egy kaszinóba, és egy pillanatig sem kételkedett abban, hogy eléri a célját.

 

[quote]Így csinált a 100-ból 1400 dollárt.[/quote]

 

 

Út a profi ligába

 

Ennyiből már futotta repjegyre, szóval irány Florida – természetesen a szülei tudta nélkül. Sikerült eljutnia a rendezvényre, ahol az ország legjobb középiskolai kickerei voltak jelen, akik mellett McAfee alig kapott figyelmet. Mivel el kellett érnie a délutáni repülőt, hogy a szülei ne sejtsék meg a turpisságot, így ő kezdte a versenyt. 25-ről talált. 30-ról is. 35-ről is. 40-ről is. 45-ről is. Még 50-ről is. Sőt, 55-ről, 60-ról és 65-ről is. Bezzeg 70-ről már nem ment neki… De így is elérte, hogy innentől rá szegeződjön minden figyelem. Az eseményen Louie Aguair, korábbi NFL punter töltötte be a holder feladatokat, és mielőtt McAfee sietve beszállt volna a taxijába, Aguiar megragadta őt, és azt mondta neki:

 

Fiam, fogalmam sincs ki az ördög vagy, de te nagy dolgokra vagy hivatott, amiket végre is fogsz hajtani!

 

Óriási csalódásként élte meg, hogy nem a helyi Penn State-re vették fel, helyette a West Virginia egyetem kínált neki sportösztöndíjat. Elnyerte a rúgások mellett a punter feladatokat is, és egyre jobban ívelt felfelé a megítélése. Szülőállamának csapata, a Pittsburgh Steelers is meghívta őt a végzős éve után egy próbajátékra, számára ez volt a csúcspont, ugyanakkor a Cowboys, a Patriots és a Colts is elhívta magához még a draft előtt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Cowboys kötelékébe tartozhat, hiszen a draft előtt nem sokkal felhívták, hogy ő lesz az emberük. Kész, az álom beteljesül, az élet szép, a fiatal McAfee Amerika Csapatának játékosa lehet. És akkor a 2009-es NFL Draft 172. pickjével a Dallas Cowboys kiválasztotta

 

[quote]a USC kickerét, David Buehlert.[/quote]

 

McAfee és a teljes család döbbenten vette tudomásul a történteket. Nem erről volt szó. McAfee előtt felrémlett a Penn State elutasítása, és pánikba esett. Pár órával később, a Draft 7. körében az Indianapolis Colts felcserélt a Philadelphia Eagles 222. pickjéért. Majd megszólalt McAfee telefonja. Néma csend lengte át a családi házat.

 

Üdv fiam, Bill Polian vagyok, az Indianapolis Colts elnöke. Legutóbb 1999-ben draftoltunk puntert utoljára, akkor Hunter Smith 10 évig szolgálta a csapatunkat. Reméljük, te is hasonló utat jász majd be nálunk. Gratulálunk fiam, ezennel az Indianapolis Colts legújabb puntere lettél!

 

 

A csatornaszörny legendája

 

2010-et írunk, amikor az akkor másodéves punter belevetette magát az indianai éjszakába egy októberi napon, aminek a vége az lett, hogy hajnalban a csatornából szedték ki a rendőrök a félmeztelen McAfee-t, aki nem nagyon tudott a körülötte létező világról. Igen, jól olvastad, a csatornából kellett kihalászni. Mint minden piás történet, ez is jó ötletnek tűnt, aztán nem lett az… A kiérkező rendőröknek csak annyit mondott a mentőakciót követően a képhez hasonló ábrázattal, hogy

 

„Részeg vagyok.”

 

Hősünk ugyanis betévedt egy bárba, majd azzal nyitott, hogy mindenki a vendége egy röviditalra – ebből az akcióból végül 100 kis pohárnyi tequila lett. Természetesen nem veszett kárba a nedű, és egytől egyik elfogytak, amihez McAfee is hozzátette a magáét, aminek a vége az lett, hogy elcsatangolt a bárból, és azóta sem tisztázott körülmények között a csatornában találta magát. A rendőrségi riportok egy zseniális párbeszédet örökítettek meg a kiérkező biztos urak és az akkor 23 éves punter között.

 

[quote]Rendőr: – Fiatalember, maga úszott a csatornában?

McAfee: – Hát izé, nem vagyok biztos benne, biztos úr.

Rendőr: – Nem gyanús, hogy csurom víz a ruhája? Mitől lett vizes?

McAfee: – Esett az eső, gondolom.

Rendőr: – És miért nincs magán póló? Elmosta az eső azt is?

McAfee: – Ja a pólóm? Az a vízben van!

Rendőr: – Fiatalember, tisztában van azzal, hogy mennyi alkoholt fogyasztott?

McAfee: – Bizony, méghozzá rengeteget, mert még mindig részeg vagyok.[/quote]

 

A kérdezgetés után jobbnak látták, ha inkább megmérik a véralkohol szintjét, ami kétszer akkora értéket mutatott az Indiana államban megengedett közterületi alkoholfogyasztási limitnél, de erre a mentőakció során valószínűleg ők is rájöttek. Végül a rendőrőrsön találta magát, és nem is engedték szabadon másnap reggelig, így lemaradt a Colts edzéséről és videóelemzéséről. Innentől már nem volt túl sok móka a dologban,

 

hiszen a karrierje volt a tét.

 

A telefonja összetört, így még csak a családját sem tudta értesíteni. Édesanyjától a Facebookon kért bocsánatot, édesapját pedig a rendőrségről tudta felhívni, hogy vigye őt haza. Mikor meglátta az éjszakai jelenetsorát a TV-ben, majdnem elsírta magát. „Ez nem lehetek én, egyszerűen nem!” – mondta. Pedig ő volt, és ezt bizony a Colts vezetősége is látta. Jim Caldwell, a csapat akkor főedzője iszonyat pipa volt rá, hiszen ez az ő értékrendjében egyszerűen megengedhetetlen volt. Bill Polian, a Colts akkori elnöke, illetve Jim Irsay együtt úgy döntött, hogy megbüntetik a játékost, aki a Houston Texans elleni csoportrangadón nem léphetett pályára, illetve az NFL-től is számíthatott egy eltiltásra. Ráadásul abban az évben négy Colts játékost is letartóztattak a rendőrök alkoholos befolyásoltság miatt, így tényleg csoda, hogy megúszta ennyivel az egész incidenst.

 

Az az este volt az életemben az ébresztőóra, sose felejtem el, ahogy apámmal együtt láttuk a híradóban mindazt, amit tettem. Ha akkor és ott nem tanulok a történtekből, eltűntem volna a süllyesztőbe, nem hogy további éveket játszom az NFL-ben. Az jelentette a fordulópontot az életvitelemmel kapcsolatban, hiszen 21-2-3 évesen még nagyon sokan csak élni akarnak, bulizni, szabadok lenni. Akkor és ott örökre megtanultam, hogy az élet nem csak ebből áll, azóta rá se merek nézni az alkoholra.

 

Peyton Manning, a legnagyobb rulettkirály

 

McAfee megosztott egy remek sztorit Peyton Manninggel kapcsolatban, amikor a Colts akkori irányítója elhívta őt egy kis golftúrára. „Hah, ez a gyerek fehér, tuti tud golfozni”, gondolhatta Manning, pedig nem. McAfee életében nem golfozott, és még ütőt is Adam Vinatieritől kért kölcsön, de hát egy ilyen felkérésre nem mondhatott nemet. A legnagyobb élménye az volt, hogy egy csomó, különleges Peyton Manning golflabdát vesztett el, mert olyan helyre sikerült ütnie őket, ahonnan nem tudta már kibányászni. Na de az esemény még itt nem ért véget a számára!

 

 

A remek sportélményt egy kis kaszinózással kívánta feledtetni, ami hát ugyebár az ő mestersége. Mivel Manninget elragadták mellőle a rajongók már a bejáratnál, úgy döntött egyedül vág bele a kalandba, és hosszas téblábolás után végül leült egy rulett asztalhoz. 500 dollárnyi érméje volt, és szépen elkezdte a saját számaira pakolgatni: „Lássuk csak, egy kicsi az egyesre, mert hát az a mezszámom. Aztán egy kicsi a kettesre, mert hát a 222. picken választottak ki. Aztán a négyesre is egy kevés, mert Vinatieri adta nekem a golfütőket”. A végére már nem jutott, mert hirtelen megjelent Manning, ráütött McAfee seggére, és csak annyit mondott

 

Mindent a piros 18-asra

 

majd kacsintott, egy pisztoly formát mutatott, és elment. Az emberek első gondolata az volt, hogy mégis ki a halál ez a McAfee gyerek, hogy maga Peyton Manning csap a seggére, és még tanáccsal is látja el. McAfeenek több se kellett, mind az 500 dollárját rápakolta a piros 18-asra, ami mint az Eiffel-torony, úgy állt előtte. Mit gondoltok, melyik számot pörgették ki?

 

[quote]„A kibeb*szott piros 18-ast!”[/quote]

 

 

PatMcAfeeShow

 

McAfee Twitter profilját (amit stílusosan PatMcAfeeShow névvel látott el) nem követni hatalmas hiba, hiszen bődületes állatságokat lehet találni akár itt, akár mások által megosztott McAfee videókról. Most bemutatunk néhány példát!

 

Emlékeztek, amikor Antonio Brown lábbal beleszállt egy visszahordásnál a Browns punterébe, Spencer Lanningbe?

Egy Steelers elleni meccs előtt McAfee az alábbit tweetelte neki:

 

 

A 2013-as szezonban a Broncos ellen kiosztott egy hatalmas tackle-t, ezt itt:

 

 

ami után rögtön drogtesztre is behívták, mert ilyen ütést nem oszthat ki egy átlagos punter.

 

 

„Hello… It’s….Pat?”

A nyereményjátékok sajnos nem mindig végződnek jó véggel… Egy szerencsés szurkoló nyert egy egész éves bérletet, amit személyesen McAfee adott volna neki át, de az illető nem volt otthon, így bukta a bérletet. McAfee nem szokványos módon próbált jelezni, hanem Adele ‘Hello’ című slágerével.

 

 

Amikor Ryan Grigsont kirúgta a Colts, majd McAfee azt találta mondani, hogy azt az ember Kanadába kéne deportálni

 

 

Nincs élet photobomb nélkül, és az alábbi képet lőtte ki a Twitterre Andrew Luckról. Később azonban a Colts leszedette vele, és bocsánatot is kellett kérnie.

 

 

Az Egyesült Államokban van egy úgynevezett ‘Mean Tweets’ műsor, amiben hírességek olvassák fel a számukra elküldött sértő tweeteket. A Coltsnál is volt egy ilyen epizód, ahol McAfee alaposan elpusztította a trollt aki üzent neki.

 

 

Mert adni jó

 

McAfee-t eddig csak a vicces és netán a suttyó oldaláról ismertük meg, de a jótékonykodás is hozzátartozik a személyiségéhez. Saját alapítványa is van, ami a jelenlegi vagy már leszerelt katonák gyermekeinek oktatását támogatja, ezzel is kifejezve, mennyire hálás azoknak, akik védték vagy jelenleg is védik a hazáját. Ráadásul ezt az egyik Indy 500-as futamon is láthatták a nézők, ugyanis McAfee szponzorálta az egyik csapatot, akiknek az autóján rajta volt a jótékonysági alapítványának a neve, ezzel is rengeteg adományhoz juttatva a gyermekeknek.

 

Nem véletlenül a gyermekeket támogatja, ugyanis imádja őket. Korábban a ‘Locks of Love’ kezdeményezésben is részt vett, aminek a lényege, hogy a hajadból levágatva támogatod azokat a beteg gyerekeket, akik a tünetek mellékhatásaként, vagy éppen kemoterápia miatt elvesztették a hajuk egy részét, vagy rosszabb esetben az egészet. Sajnálatos módon nem minden lurkónak sikerül leküzdenie a betegségét, amit nehéz megemészteni. McAfee is átélte ezt az egyik rajongójával, amit élete legszörnyűbb napjának tart.

 

 

McAfee azonban nem csak a gyerekeket, de a szegény sorsú családokat is igyekszik támogatni. A legnépszerűbb tevékenysége ezzel kapcsolatban az volt, amikor összesen 198 indianapolisi háztartás villanyszámláját fizette ki, akiknek már félő volt, hogy kikapcsolják náluk az áramot, annyi adósságuk volt. Mindez karácsony előtt történt, ezzel szerette volna boldogabbá és békésebbé tenni az ünnepeket.

 

A világrekord

 

McAfee átlagosnak semmiképp sem nevezhető karrierje nem lenne teljes egy világrekord nélkül! Az 50. Super Bowl idején került be a Guiness Rekordok Könyvébe, mégpedig azzal, hogy övé lett a legtávolabbi vakon értékesített mezőnygól.

 

 

Stand-Up Comedy > NFL

 

Mindössze 29 évesen úgy érezte, hogy számára ennyi profi foci elég volt, és a jövőben a stand-uppal szeretne foglalkozni. A búcsúlevelében megemlítette, hogy négy éven belül három térdműtéte is volt, és már saját magán is érezte, hogy egyre fáradékonyabb, fejben és fizikailag is egyaránt. Már korábban is voltak fellépései, akkor még a The Bob And Tom című rádióműsorban, most viszont saját műsort kap a Barstool Sportsnál, akár a TV-ben, akár a rádióban. Elmondása szerint szeretne kontentet gyártani az embereknek, valami olyat, ami megnevetteti őket, mert imádja ezt csinálni. Nem szakad el Indianapolistól, hiszen az ottani irodában fogja csinálni a műsorait, de a focit ezentúl csak a TV-ben fogja követni.

 

Természetesen a visszavonulása sem lehetett hétköznapi, így egy stand-upba bújtatott sajtókonferencia keretein belül jelentette be, hogy vége a dalnak.

 

 

[quote]Ez volt Pat McAfee csodálatos története, ami egy vicces eseménnyel indult, és egy még viccesebbel zárult. A megannyi sztori ellenére nem szabad elfelejteni, hogy közben ő volt a liga egyik, ha nem a legjobb puntere hosszú éveken át. A teljesítménye biztosan hiányozni fog a Colts szurkolóinak, azonban a pályán és azon kívül elkövetett baromságait az egész liga hiányolni fogja. [/quote]

 

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!