Connect with us

Hír

Az NFL teszteli a gyógyászati marihuánát a fájdalmak csökkentésére

Nagy lépésre szánta el magát az NFL az éjjel, ugyanis bejelentették, hogy megkezdik a gyógyászati marihuána tesztelését, hogy tényleg könnyebbé teszi-e a játékosok felépülését és életét a megannyi sérüléssel amit szereznek. Ennek biztos sokan örülnek, hiszen évek óta felhozza más-más játékos ezt a témát, ám most végre fülekre talált a kérésük.

 

 

Roger Goodell még áprilisban mondta el, hogy nem nagyon hajlik a gyógyászati marihuána bevezetésére, mert szerinte függőséget okoz és káros az egészségre, valamint félő, hogy ezt a kiskaput sokan kihasználnák hogy “könnyebb legyen az életük”. Abba viszont beleegyezett a Játékosok Szakszervezetének (NFLPA) nyomására, hogy tesztre bocsátsák az ügyet, és ha tényleg olyan hatást ér el amit a játékosok szeretnének, akkor hajlik a döntésének megváltoztatására. Az NFL hivatalos közleménye csak annyiból állt, hogy a Játékosok Szakszervezetével közösen megkezdik a kutatómunkákat, hogy tényleg segíti-e a játékosok fájdalomcsillapítását ez a módszer.

 

Az NFLPA még nem reagált a közleményre, viszont ők már korábban elkezdték ennek a módszernek a vizsgálatát, hiszen nekik érdekük a játékosok egészsége és hogy ne kínok között éljék mindennapjaikat amíg a ligában vannak, vagy akár visszavonulásuk után is. Egyes források szerint Goodell be fogja adni a derekát, és így megengedett lesz a gyógyászati marihuána használata, már csak az a kérdés, hogy ki lesz a “becsületes” használója, és ki az, aki csak kihasználja a lehetőségét egy kis vidámságra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!