Connect with us

Érdekességek

Brees Peyton rekordjaira hajt

Drew Brees az idei rájátszásban tölti majd be a 39. életévét és a szezon végén jelen állás szerint szabadügynök lesz. Ugyan a jövője ilyen szempontból kérdéses, az egyáltalán nem, hogy a legnagyobb irányítók egyikeként vonul be majd a történelemkönyvekbe. Egy jó pár rekord azonban még megdöntésre vár, amitől egyébként nem is áll távolt a Saints irányítója.

 

A kérdés persze az, hogy mennyi ideig tud még játszani. Sokak teljesítménye beszakadt éppen 40 éves koruk előtt és elérve ezt a bűvös számot csak három irányító volt képes legalább nyolc mérkőzésen kezdőként szerepelni – Tom Brady lehet a negyedik Brett Favre, Warren Moon és Vinny Testaverde után. Vajon Brees is képes lesz erre? Legutóbb úgy kalkulált, hogy ugyan évről évre gondolkodik csak, de 45 éves koráig is képes lenne játszani. Az biztos, hogy nem lassult le, tavaly vezette a ligát 5208 passzolt yarddal.

 

Jelenleg közte és Peyton Manning között 5830 yard és 75 TD van egész karrierjüket figyelembe véve. Az egy szezonon belüli rekord pedig 5477 yard és 55 TD. Ezzel beláthatjuk, hogy Brees ezt idén még nem fogja megdönteni, de két éven belül ő lehet a valaha volt legtöbb yardot passzoló játékos, három éven belül pedig a valaha volt legtöbb TD-t passzoló játékos (tavaly 37 TD-t passzolt, ezt egyel fölül kéne múlnia idén és jövőre is, így maradunk inkább a három évnél).

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!