Connect with us

Hír

Carroll nagyon örül, hogy nem két lépcsőben kell keretet szűkíteni

Az idei év az első, hogy a csapatoknak nem kell két lépcsőben, előbb 90-ről 75-re, majd 75-ről 53-ra szűkíteniük a keretüket, hanem ezt egyszerre teszik majd meg az utolsó, most csütörtöki előszezon-mérkőzést követően, egész pontosan szombaton. Pete Carroll, a Seahawks főedzője szerint ezt sokkal hamarabb be kellett volna vezetni.

 

Ez egy nagyon jó dolog. Ennek így kellett volna lennie már rég óta. Sokkal jobb így a játékosainknak, hiszen többen játszhatnak az utolsó meccsen. És mivel ez az utolsó meccs, örülnél, ha az edzők hozhatnák meg a döntést, hogy ki játsszon és ki ne. De ha szűkítetted a kereted, akkor egy csomó srácot már kitettél… ez így nem jó.

 

 

Carroll szerint a 75 fősre szűkítés negatívuma, hogy sok olyan játékost is játszatni kell, akik amúgy biztos a rosteren maradnak. Az új szabály negatívuma meg persze az, hogy a személyzeti osztálynak plusz 480 nevet kell átböngésznie a lehetséges waiverezés miatt. Persze a sérülések így hatványozottan lehetnek rosszak, hiszen olyan játékosok sérülhetnek meg, akik amúgy nem érték volna meg a rostert, a csapatoknak pedig fizetni kell utánuk majd – a legtöbb ilyen játékosnak van egy úgynevezett “injury settlement”-je, ami ezt kiköti. Carroll szerint megéri ez az egész.

 

Jó móka lesz és egy kicsit több srácot tudunk felküldeni a pályára, mielőtt meghozzuk a végső döntéseket. Az pedig, hogy több srác játszhat az utolsó meccsen, segít abban, hogy a nyitómeccsen több egészséges játékosunk legyen. Ezért jó ez a játékosok számára. Az ő egészségük miatt van ez az egész és szerintem remek döntés volt megváltoztatni ezt a szabályt.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások