Connect with us

Hír

Chris Carson lehet a Seahawks titkos fegyvere

A Seattle Seahwks futóegysége a tavalyi szezonban csak árnyéka volt önmagának, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az örök vándor Christine Michael vezette a backfieldet 469 futott yarddal, mögötte pedig a folyton sérüléssel bajlódó Rawls jött 349 egységgel. Ilyen teljesítmény mellett óriási teher szakad Wilson nyakába, amit úgy tűnik, hogy el tud bírni, de egy stabil futójátékkal egyértelmű contenderek lehetnek az NFC-ben. Ezt próbálja ebben a preseasonben újra felépíteni a Hawks stábja és nagyon úgy tűnik, hogy egy csiszolatlan gyémántra akadtak Chris Carson személyében.

A depth charton még csak negyedik/ötödik számú running back egészen ígéretes előszezont fut eddig, a Kansas ellen pedig lehetősége volt a kezdők között is bizonyítson. Nem is tétovázott sokat, nyolc futásból 46 yardot szorgoskodott össze, míg két elkapásból további 44 yarddal segítette a támadóegységet. Mindezt úgy, hogy a Chiefs kezdő védői voltak fenn a pályán, akikről tudjuk, hogy nem nyeretlen kétévesek.

 

 

Ezzel a teljesítménnyel a Seattle preseasonjének egyik legnagyobb nyertesévé vált, hiszen az eddigi három mérkőzésen 4,3-as átlaggal futva 92 yardot pakolt fel a táblára, megkoronázva két TD-vel a Rams ellen. Tudjuk, hogy ez még csak a “bemelegítés szakasza”, de a statisztikák mellett érdemes kicsit Carson pályán nyújtott teljesítményét is alaposabban megvizsgálni. Az idei hetedik körös választott nagyon jól érzi a megnyíló lyukakat, tökéletesen tud irányt váltani, ha szabad védők érkeznek rá. De nem csak labdacipelésben, hanem elkapásban, valamint blokkolásban is megállja a helyét, mely még tovább emeli az értékét.

Amit eddig mutatott, sok bizakodásra adhat okot, és ha Rawls, Lacy és Prosise sem tud konzisztens és egészséges maradni, akkor könnyen lehet, hogy az év végére már megnövekedett snapszámnak örvendhet. Ehhez persze az is kell, hogy a Seahawks elvigye őt az 53 fős keretébe, de ameddig így produkál, addig inkább a többieknek van félnivalója.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások