Connect with us

Hír

Clowneyból linebacker lett

A korábbi 1/1-es Jadeveon Clowney tavaly élete legjobb szezonját futotta, tette mindezt többnyire defensive end poszton. Az első, egyelőre nem hivatalos depth chart alapján viszont Clowney nem defensive end, hanem linebacker lesz. Persze még sokat változhatnak a dolgok, nyilván meg lehet indokolni, a későbbiekben azonban lehet jelentősége a dolognak.

 

 

Clowney az alap 3-4-es felállásoknál Whitney Mercilusszal együtt OLB poszton szerepel. A védőfalban az egyik defensive end nyilvánvalóan JJ Watt, a másik pedig Christian Covington lehet ilyenkor, aki második évére már elég jó játékot hozott. Azonban dime felállásoknál Clowney kvázi 4-3-as defensive endet játszik, és vélhetően fog is játszani a szezon során, tehát mindkét poszton szerepel.

 

Az, hogy az eddigiekkel ellentétben elkezdték OLB-ként feltüntetni, jó eséllyel a jövőnek szól, ugyanis jelen felállás szerint 2,5 millió dollár különbség van a defensive end és a linebacker franchise tag között (a különbség pedig jó eséllyel nőni fog). Persze Clowney szerződése még két évig érvényes, jövőre simán hosszabbíthatnak vele, azonban ötödik évében közel 14 millió dollárt keresne, ami nem kevés, viszont még mindig jóval alacsonyabb lesz, mint amit majd kérhet magának (ilyen tendenciák mellett akár 20 millió dollár is lehet évente a top pass rusherek fizetése).

 

Állítólag a szintén 2014-es draft első körében kiválasztott Khalil Mack esetében is hajlana a franchise tagre a Raiders, vagyis hagynák kitölteni az újonc szerződését, hogy majd utána franchise taget tegyen rá – nem kizárt, hogy a Texans is ebben gondolkodik. Az már más kérdés, hogy ebbe a játékosok bele mennek-e, hisz például Aaron Donald már most holdoutol, igaz, ő kevesebbet is kap.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!