Connect with us

Hír

Elway mégsem akkora király?

John Elwayt a jobb GM-ek között tartják számon az NFL-ben. Ő volt az, aki áthozta Manninget Denverbe, majd egy Super Bowl-vereség után 2 év alatt a liga egyik legjobban támadó csapatából a liga egyik legjobb védelemmel bíró együttesét varázsolta, és bezsebelte az 50. Super Bowlon a Lombardit. Ezt a képet azonban eléggé árnyalja az, hogy nagyon sok draft pickje nagyon mellé megy, elsősorban a támadóoldalon.

Elway első, 2011-es draftja óta a Denver 9-szer választott támadójátékost az első három körben, amely már önmagában sem túl sok. Ez még önmagában védhető lenne, számos GM szeret erős védelmet és mellé közepes támadósort építeni. Elway támadó pickjei azonban borzalmasak:

  • Összesen egy elsőköröst hozott ebben az időszakban, Paxton Lynchet. Lynch egyelőre nem tudta kijátszani a kezdőből a 2015-ben hetedik körös pickkel elhozott – és nem túl jól játszó – Siemiant. Bár még korai leírni, de ha így folytatja, Lynch is csatlakozhat az elsőkörös irányító bustok nem túl fényes csoportjába.
  • Elway második körösei sem sikerültek túl jól: az Orlando Franklin, Brock Osweiler, Montee Ball, Cody Latimer, Ty Sambrailo névsor tagjai közül jelenleg egyik sem kezdő, többüknek már csapata sincs.
  • Harmadik körös játékosoktól már nem feltétlenül várjuk, hogy kezdők legyenek, de Michael Schofield és Jeff Heuerman sem tekinthető minőségi játékosnak. Egyedül Ronnie Hillman vált be többé-kevésbé Elway harmadik-körös választottjai közül.

Az eddigiek fényében tehát Elway nem igazán jeleskedett a megfelelő támadók draftolásában. Emiatt különösen érdekes lesz figyelni az idei draft-classuk teljesítményét, mivel idén nyolc választásukból hattal támadót hoztak. A denver rosterén az ideieket (leginkább az első körös Bolles-t) leszámítva nincsen olyan kezdő, akit Elway draftolt volna, a legtöbbjüket FA-igazolásként hozták el más csapatoktól. Kis mértékben enyhíti a dolgokat, hogy Elway betalált a draftolatlan  CJ. Andersonnal, így legalább használható futót tudott szerezni a csapatnak.

Bár Elway alatt a Denver nem volt rossz csapat, ha nem sikerül egy működőképes támadósort összehozni, akkor a csapat aligha menetelhet úgy el a Super Bowlig, ahogy arra egy ilyen erős védelem hivatott volna.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!