Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2017- Alulértékelt játékosok

Az egyik legérdekesebb témakör a fantasy világában azoké a játékosoké, akiket sokan nem várnak a legjobbak közé kategóriájukban, de aztán szépen meglepnek mindenkit és egy sokadik körös választással megnyerhetjük velük a ligáinkat. Nem könnyű itt ajánlani, mert sokkal nagyobb az esély, hogy a kockáztatásunkkal bukunk, mint hogy nagy lesz a kifizetés, de mindig akad egy-két megérzés, ami bejöhet. Most minden posztról hozok két játékost, akik véleményem szerint hátrébb helyezkednek az aktuális rangsorokon, mint ahol megéri őket kihúzni. A rangsor alapjainak az nfl.com listáját használtam.

 

 

Irányítók

 

Philip Rivers (nfl.com rangsor: 16)

 

Már a top14 QB rangsoromnál is látszik, hogy Rivers sokkal többre lehet hivatott szerintem, minthogy a mezőny kellős közepén foglaljon helyet. A képességei megkérdőjelezhetetlenek, a kiszolgáló személyzete elsőrangú és végre a csapat is kiemelkedhet az elmúlt évek mocsarából. A 16. hellyel szerintem csúnyán alábecsülik, kisebb szerencsével a legjobban termelő 10 irányító között is lehet. A legnagyobb talány vele kapcsolatban, hogy a támadófal mennyire adja meg neki a lehetőséget a hibátlan játékra, mert ha siettetik, akkor hajlamos a labdavesztésekre. Szerintem lesz neki pár nagyon csúnya mérkőzése, de azon felül stabilan szolgáltatja majd az átlagol felüli eredményeket nekünk.

 

Carson Wentz (22)

 

Wentz talán még Rivershez képest is csúnyán alul van becsülve. A rangsor szerint mindössze 10 irányítót előz meg, ez pedig óriási mellélövés lehet. Természetesen őt már én sem várom a top10-be, de egy 14 fős ligában akár kezdő is lehet egy csapatnál. Egy magas upside-dal rendelkező csereirányítónak meg mindenképp ajánlom. Az elkapószekció nem a legjobb Philadelphiában, de Jeffery érkezése, valamint a jó kezű futók segíthetnek a helyzeten. Ami szintén mellette szól, hogy a futójátéktól sokat nem várok a Sasoknál, így bőven lesz lehetősége a pontgyűjtésre, az évkezdése pedig már tavaly is bíztató volt.

 

Futók

 

Spencer Ware (18)

 

A Kansas City kezdő futója mindig feljebb kell, hogy legyen egy ilyen listán, amíg Alex Smith az irányító a csapatnál. Ware amúgy is tetszetős teljesítményt nyújtott tavaly, ráadásul a Chiefs játékrendszere miatt elég sok labdát kapott vagy direkt futás vagy passz alkalmával. Helyét szerintem nem veszélyezteti senki, a többiek elenyésző lehetőséget kaphatnak mellette. Az igazán nagy lehetőség a passzelkapási képesség a játékában és a Kansas továbbra sem lesz egy hosszú passzorientált csapat.

 

Mike Gillislee (23)

 

A lista talán legjobban alábecsült tagja Gillislee. A Patriots rendszerében tudjuk, hogy nem egyszerű a futók dolga és minimum három játékos várja a labdát, de emlékszünk még Blount teljesítményére tavalyról? A jó offense-k mellett a közepes futóknak is jó számai lehetnek, ugyanis a sok red zone szituációból gyarapodhat a touchdownok száma. Gillislee véleményem szerint több is, mint egy közepes futó, így könnyen a top15-ben zárhat.

 

Elkapók

 

Davante Adams (25)

 

Jordy Nelson már nem fiatal, Cobb bizonyította, hogy még nem teljesen első számú elkapó típus, így minden adott Adams számára, hogy egy top10-es évet zárjon. Rodgers mellett mondanom sem kell, hogy jó sok targetre számíthat, az már csak rajta múlik, mit hoz ki a szituációból. Továbbá segíti, hogy vélhetőleg Nelson fogja lekötni a legjobb cornerek figyelmét, így szabad pálya lehet a fejlődésének. A célterületen pedig már tavaly is sokszor megtalálta Rodgers, miért ne lehetne ez idén is így.

 

 

Jamison Crowder (27)

 

Sok helyen leírtam már, hogy Crowdertől nagy évet várok. Washingtonból elment DeSean Jackson és Pierre Garcon is, valamint Jordan Reed egészsége mindig kérdéses. Érkezni csak Pryor érkezett, de Cousins szereti elosztani a labdákat és már tavaly is láttuk, hogy milyen jól működik a kémia közöttük. Én egy stabil top20-as teljesítményt várok Crowdertől, ami Pryor formájától függően lehet még jobb is.

 

Tight Endek

 

Antonio Gates (13)

 

13. az egyik legjobb aktív tight end? Tény, Gates nem fiatal, de láttunk már idősödő tight endeket, akik még utolsó szezonjukban is jók voltak. Gatesben még kétségtelenül van annyi, hogy legyen egy utolsó jó éve. Az első preseason mérkőzésen például láttuk, hogy Rivers még mindig keresi a szemével a Red Zone-ban és ha nagy a baj, akkor is hozzá nyúl vissza. Legnagyobb veszély rá csapattársa Hunter Henry, de a tapasztaltabb, biztosabb kezű még mindig Gates kettőjük közül.

 

 

Cameron Brate (14)

 

Brate tavaly az ismeretlenségből lett az egyik legtöbb pontot gyűjtő tight end, köszönhetően annak, hogy Winston, Evans mellett elsősorban őt kereste. Nem csak a Red Zone-ban aktív, de a pálya minden szegletén, tavaly volt olyan mérkőzés, amelyen 14-szer vették célba. Az egyetlen veszélyforrás az újonc Howard lehet számára, de az első évben szerintem Brate lesz a kedvezményezett.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!