Connect with us

Fantasy

FK! Fantasy 2017 – Top14 Quarterback

Megkezdjük szokásos fantasy felvezető sorozatunkat, természetesen nem mással, mint a quarterbackek rangsorával. Igaz a fantasy hadszínterén messze nem ők a legértékesebb prédák, de egy-egy jól megválasztott irányítóval hatalmas előnyt lehet szerezni az ellenfelekkel szemben. A rangsor felállításánál az FK! Ligák beállításait vesszük figyelembe és egy 14 fős rangsort olvashattok, hogy minden játékosnak ajánljunk egy kezdő QB-t.

 

 

1. Tom Brady

 

Tavaly a négy mérkőzéses eltiltása ellenére is az egyik legjobb pontszerző lett, akkor mit várhatunk tőle idén egy teljes szezon alatt? A fantasy világában is akkor tudunk eredményesen pontokat szerezni, ha halad az offense, márpedig nincs jelenleg erősebb támadósor a Patriots alakulatánál. Brady fantasy pontjaira az is jócskán hajtja a vizet, hogy a passzjáték-futójáték egyensúlya jócskán fel szokott borulni a Brady érában, ráadásul Cooks érkezésével és Gronkowski egészségével az elkapó repertoár is igen széles. Tudom legtöbben Rodgerst várták az élre, de véleményem szerint a Patriots offense erősebb és így Brady pontjai is magasabbak, valamint ami fontos, kiegyensúlyozottabbak lesznek.

 

2. Aaron Rodgers

 

Olyan szempontból érdekes a lista, hogy nagy valószínűséggel egy MVP szavazás jóslása is így kezdődne. Rodgers – akárcsak Brady – képes hátára venni a csapatot és egészen elborult módon 80%-20%-os arányt kiharcolni a passzjátékok javára. Green Bayben egyelőre rendes első számú futó sincs, így nehéz elképzelni, hogy A-Rod yardmennyisége alacsonyan marad. Célpontjai kivételesen mind egészségesek, így minden adott egy jó teljesítményhez. Ami esetleg Brady elé hajthatja a listán, az a lábon szerezhető pontok mennyisége, mert abban az első négy irányító nem veheti fel vele a versenyt.

 

3. Drew Brees

 

Szerencsére a virtuális játékban a defense nem húzza vissza Brees teljesítményét, így már sorozatban sokadik évét töltheti a fantasy rangsorok elején a veterán irányító. Cooks ugyan elhagyta a csapatot, de Michael Thomas nagyszerűen vette át a WR1 szerepet tőle. A futójáték Peterson érkezésével sem gondolom, hogy sokkal nagyobb súlyt kapna, a védelem pedig egész biztosan tesz majd róla, hogy futni kelljen az eredmény mellett/után.

 

 

4. Matt Ryan

 

Ryan tavaly megmutatta, hogy egy egész szezont is képes MVP formában játszani, márpedig egy stabil ponttermelő képességhez pont erre van szükség. Dolgát a liga legjobb elkapója segíti, két nagyon jó kezű, fiatal running back társaságában és a kiegészítő emberek se változtak. Az egyetlen félelem vele kapcsolatban, hogy Shanahan távozása és az elvesztett Super Bowl mennyire mély sebet hagyott benne.

 

5. Derek Carr

 

A liga legjobb passzblokkoló fala mögött hálás feladat játszani, de ez Carr érdemeiből sem von le semmit. Carr ugyanis eddig minden évében fejlődött és célpontjai is vannak dögivel. Jared Cook egy plusz veszélyforrás a pálya közepén és bármennyire is hihetnénk, hogy Lynch érkezése a passzjáték rovására fog hatni, szerintem pont ellenkezőleg lesz. A rutinos running back miatt sokkal nagyobb tér nyílik Carrék előtt, ráadásul Lynch messze nem fakezű játékos, mint sokan gondolják.

 

6. Russell Wilson

 

Wilson csak azért helyezkedik ilyen hátul a listán, mert ha Carr előtt a liga legjobb passzblokkoló falát emlegettem, akkor itt alighanem a legrosszabbról kell beszélnünk. Egy ilyen O-line mögött pedig még ilyen zseniális játékosoknak sincs könnyű dolga. Wilson azonban azért Wilson, mert képes megoldani ilyen feladatokat és lába plusz veszélyforrást rejt a fantasy világában is.

 

7. Jameis Winston

 

Winstontól már tavaly is nagy áttörést vártunk, de ez kiegyensúlyozatlan játékának köszönhetően elmaradt. A yardmennyiség ugyan nem rossz, de sok elvesztett labda a pontok rovására is ment. Idén egy egészen kiváló mély célponttal és egy biztos pálya közepi játékossal bővült a kisegítő-személyzete, ez pedig már elég lehet egy top10-es teljesítményhez.

 

8. Cam Newton

 

Newton – akárcsak Winston – csalódást keltő tavalyi teljesítményével sok játékost megszívatott. Én úgy gondolom, hogy idén, ha nem is tér vissza két évvel ezelőtti formájához, akkor is javulni fog a játéka, ami azt eredményezi, hogy sok pontot fog termelni számunkra. Javuló passzjátéka mellett az igazán vonzó aspektus a játékában az állandó futott TD veszélye, ha az end zone közelében tartózkodik.

 

 

9. Marcus Mariota

 

A futni jól tudó irányítók névsorát még mindig nem zárhatjuk le, ugyanis Mariota is egyre jobb formában van. A Titans amúgy is az egyik legnagyobb meglepetéscsapat címére hajt, ezt pedig nem tudják jó quarterback teljesítmény nélkül megcsípni. A futott TD-k veszélye mellett a Titans passzjátékában is valós veszély van, ugyanis az eddig is tehetséges játékosok mellé újabb célpontok érkeztek.

 

10. Dak Prescott

 

A tavalyi év meglepetés-irányítójától egy kisebb visszaesést várok, de ez még mindig elég lehet arra, hogy ilyen magasan legyen egy ilyen listán. A csapat nem sokat gyengült, márpedig pontokat is akkor tudunk szerezni, ha halad az offense. Elliott ugyan nagy részt szakíthat idén is a playekből (az eltiltás ellenére is), de amíg pályán van Prescott, addig mindig nagyobb eséllyel növeli a pontjai számát.

 

11. Kirk Cousins

 

Tavaly Cousins is óriási évet produkált, a végén bekerült az öt legtöbb pontot gyűjtő irányító közé is. Idén mind a csapatától, mind magától Kirk kapitánytól visszaesést várok. Legjobb mélységi célpontja, DeSean Jackson elhagyta a csapatot, márpedig Cousins dobta a legtöbb 20 yardnál többet szálló labdát a ligában, más WR pedig ilyen játékokra kevésbé alkalmas. Jackson mellett Garcon is elhagyta a csapatot, Reed pedig továbbra is sérülésekkel küszködik. Pryor és Crowder nem rossz elkapók, de azt a sokoldalúságot kevésbé fogja tudni tartani a csapat mint tavaly

 

12. Phillip Rivers

 

Kicsit félve írom le Rivers nevét, mert simán benne van a pakliban, hogy mire kezdődik a szezon, addigra három negyedik számú elkapóval és két tarcsiból felhozott tight enddel vág neki a csatának a Chargers, de ha esetleg mégse, akkor van potenciál Rivers behúzásában is. A célpontok egyelőre megvannak, több jó wide receiver, két kiváló tight end és egy jó kezű futó is a rendelkezésére áll a veterán QB-nek. Az esetleges összetörések ellen a támadófalat is megerősítette a csapat, így van remény a játékosok számára.

 

13. Matthew Stafford

 

Stafford tavaly kényelmesen a top10-ben zárt, de idén már potens futójáték lehet mellette, ami tőle veszi el a pontokat. Abdullah visszatérése mondjuk egyben jó dolog is, ugyanis a fiatal futó a passzjátékba is bevonható. Ami még szintén érvágás a Lions számára, hogy Boldin is elhagyta a csapatot, a veterán elkapó pedig némi meglepetésre az egyik legbiztosabb célpontja volt Staffordnak. Jó teljesítményét idén is a hatalmas yardmennyiségnek köszönheti és ha a hibák számát idén is elfogadható szinte tartja, akkor nem kell félnünk tőle sem.

 

 

14. Eli Manning

 

Elég nagy kockázathatásnak is lehet tekinteni a fiatal Manninget, ugyanis egy igazi interception gyárral van dolguk, aki bármikor képes 2-3 pontos mérkőzéseket rittyenteni nekünk. Azonban ha még így karrierje vége felé valamikor össze tudja szedni magát, akkor most majdnem minden adott egy nagy idényre. A talán legjobb elkapó szekció egészül ki egy egészen jó kezű tight enddel, így már csak azzal a fránya támadófallal kellene törődni.

 

+1 Andrew Luck

 

Luck lemaradása a listáról bizonyára meglepő, de amíg ennyire kiszámíthatatlan az állapota, addig nem merem nyugodt szívvel ajánlani a behúzását. Esetleg egy hatalmas upside-dal rendelkező csereirányítónak érdemes tekinteni, esetleg a bátrabbak bízva az egészségében lecsaphatnak rá a legjobb 6-7 QB után is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!