Connect with us

Playoff Ranking

FK! Power Ranking – III. rész

Az erősorrendünk felén túl vagyunk már, tizenhat csapatot sikeresen “beáraztunk”, most pedig azok jönnek, akik komoly eséllyel pályáznak egy-egy helyre a rájátszásban. Ebben a nyolcasban többen is óriásit ugrottak a tavalyihoz képest, és érdekesség, hogy csupán egy olyan gárda került be ide, akik rontottak az előző helyezésükhöz képest. Vajon kinek sikerült ez a “bravúr”?!

 

 

Colts 32. New York Jets
 Pontszám: 6 (Mindenkinél a 32.)
 Tavalyi helyezés: 13.
Colts 31. San Francisco 49ers
 Pontszám: 16 (28., 30., 31., 31., 31., 31.)
 Tavalyi helyezés: 32.
Colts 30. Cleveland Browns
 Pontszám: 21 (28., 29., 29., 30., 30., 31.)
 Tavalyi helyezés: 31.
Colts 29. Chicago Bears
 Pontszám: 22 (28., 29., 29., 30., 30., 30.) 
 Tavalyi helyezés: 28.
Colts 28. Los Angeles Rams
 Pontszám: 26 (27., 28., 28., 29., 29., 31.)
 Tavalyi helyezés: 25.
Colts 27. Buffalo Bills
 Pontszám: 41 (22., 26., 27., 27., 27., 28.)
 Tavalyi helyezés: 22.
Colts 26. Jacksonville Jaguars
 Pontszám: 44 (24., 25., 25., 26., 27., 27.)
 Tavalyi helyezés: 16.
Colts 25. Cincinnati Bengals
 Pontszám: 50 (20., 25., 25., 26., 26., 26.) 
 Tavalyi helyezés: 10.
Colts 24. Indianapolis Colts
 Pontszám: 65 (21., 21., 22., 23., 23., 23.)
 Tavalyi helyezés: 21.
 
Colts 23. New Orleans Saints
 Pontszám: 66 (13., 20., 24., 24., 25., 26.)
 Tavalyi helyezés: 24.


Colts 22. Philadelphia Eagles
 Pontszám: 73 (15., 20., 21., 22., 23., 24.)
 Tavalyi helyezés: 29.
Colts 21. Washington Redskins
 Pontszám: 79 (17., 18., 18., 21., 21., 24.)
 Tavalyi helyezés: 15.


Colts 20. Los Angeles Chargers
 Pontszám: 86 (12., 14., 18., 19., 24., 25.)
 Tavalyi helyezés: 26.
Colts 19. Minnesota Vikings
 Pontszám: 88 (14., 16., 19., 19., 20., 22.)
 Tavalyi helyezés: 9.


Colts 18. Carolina Panthers
 Pontszám: 92 (11., 17., 18., 19., 20., 21.)
 Tavalyi helyezés: 2.
Colts 17. Arizona Cardinals
 Pontszám: 94 (10., 15., 16., 18., 22., 23.)
 Tavalyi helyezés: 1.
 16. Detroit Lions
 Pontszám: 101 (10., 12., 16., 18., 19., 22.)
 Tavalyi helyezés: 27.


Ha minden flottul menne a csapatnál, akkor a Lions egy igazán ütőképes csapat lenne. Ha valami pluszt hozzá tudnának tenni, akkor pedig egy komolyabb playoff run is összejöhet. Egyelőre viszont ezt nem látjuk bennük, azonban idén sokkal jobbnak tartjuk őket mint tavaly, melyre a rájátszásba jutásuk és a további erősödésük szolgált alapul. Nehéz a csoportjuk, de ha Stafford képes lesz nyerni pozitív mérlegű csapatok ellen, akkor back-2-back playoff lesz az idén.

 

Legnagyobb erősség: a Stafford-Tate-Jones trió

A Lions a Stafford-érában mindig is a passzról volt híres, ennek megfelelően ez is a csapat legnagyobb erőssége. Megatron távozásával sem lettek gyengébbek, mely nagyban köszönhető Tate-nek és Jonesnak. A két elkapó könnyen meg tudja nyitni a pályát a csapattársaknak, de szorult helyzetben akár Staffordot is ki tudják húzni a csávából. Ha hármuk közül egy kiválna ebből a trióból, az hatalmas fejfájást okoznak az egész csapatnak.

 

Leggyengébb pont: a linebacker poszt

Az FA-értékelők során is kiemeltük, hogy ha van tátongó lyuk ebben a csapatban, akkor az a linebacker poszt. Whitehead mellett nem volt szinte senki, ezért is jött Worrilow és Jarrad Davis (valamint Jalen Reeves-Maybin) a draftról. Így már nem néz ki olyan rossznak ez az egység, de még mindig ott van az, hogy nem elég összeszokottak, rutinosak együtt.

 

Kulcsember: Ameer Abdullah

Abdullah jó játéka kulcs lesz a Lions 2017-es meneteléséhez, tartson az bármeddig. A fiatal futó mindeddig nem hozta azt a szintet, amiért a második körben kihúztak, ezért joggal várhatunk tőle nagyobb produktivitást. Az edzőknek is meg kell találni a módját, hogy többet kerüljön a labda a kezébe és persze neki is egészségesnek kell lennie. Ha ez a recept teljesül, fontos szereplője, kulcsembere lesz a Detroitnak.

 

Legnagyobb erősítés: Ricky Wagner

Kellett az erősítés a falba, hiszen a széleken kifejezetten gyengének hatottak (Reiff kiválásával meg főleg), de a fal belseje sem volt túl acélos. Wagner igazán prémium igazolás, de Langet is említhetnénk, aki szintén nagy fogás volt. Stafford minden bizonnyal boldogabban készül ebben az offseasonben, mint a korábbiakban.

 

Legnagyobb veszteség: Larry Warford

Egy guard elment, egy pedig jött, minőségit minőségire cseréltek. Talán ebből a szempontból nem is olyan vészes Warford távozása, de ha lett volna pénze a csapatnak a megtartásához és meg is fizették volna, akkor egyetlen Lions fan sem elégedetlenkedett volna. Nem így történt, be kell érniük Langgal. Szegények.

 

 15. Miami Dolphins
 Pontszám: 104 (13., 14., 14., 17., 17., 19.)
 Tavalyi helyezés: 23.


Tavaly még nem tudtuk, mit várjon a Miamitól, ennek köszönhetően a liga második felébe rangsoroltuk, idénre viszont simán lehet, hogy megtáltosodik a csapat, az offense megtalálja a ritmust, a defense pedig fel tud lépni az ellenfelek támadásai ellen. Az alapanyag megvan ahhoz, hogy a rájátszás meglegyen, a wild card helyért újra harcban lehetnek, egy kicsi extrával el is érhetik azt.

 

Legnagyobb erősség: a skill playerek

A Dolphins legnagyobb erőssége Gase agyában és a skill playerekben testesül meg. Tannehill elég jól el van látva játszótársakkal, hiszen a Landy-Stills-Parker trió nem mondható rossznak, Thomas visszakapta régi edzőjét, Ajayi pedig nagyon tehetséges és fiatal futó. Ők és egy stabil védelem messzire cipelheti a csapatot, egy wild card hely akár még ki is nézhet nekik az alapszakasz végén.

 

Leggyengébb pont: a free safety poszt

Kezdő free safetynek jelenleg Nate Allen számít, akit idén márciusban szerzett magának a csapat, de nyugodtan kijelenthető, hogy nem túl nagy életbiztosítás, ráadásul csak egy évre igazolták. Mögötte Walt Aikens és Michael Thomas alkotják a mélységet, tehát ha van igazi gyengepontja a csapatnak, akkor az Jones párjában kell keresni.

 

Kulcsember: Reshad Jones

Tavaly megsérült és a szezon nagy részét ki kellett hagynia, ez meg is látszott a Dolphins szereplésén, de ennek ellenére is egy 5 éves 60 millió dollárról szóló szerződést kapott márciusban a kiváló safety. Egyértelműen a secondary legnagyobb hangadója, igazi kulcsa a csapat hatékony védekezésének. Egészségesen All-Pro közeli játékos, 2017-ben ezt újra bizonyíthatja.

 

Legnagyobb erősítés: Julius Thomas

A tight end játék nem volt világra szóló Miamiban, ezt törheti meg most Thomas érkezése, aki újra Adam Gase kezei alatt játszhat. A főedző pedig jól tudja, hogy kell használni a Denverben híressé vált TE-t, ne legyen kétségül afelől, hogy sok targetje lesz 2017-ben.

 

Legnagyobb veszteség: nincs

 

 14. Denver Broncos
 Pontszám: 106 (10., 13., 15., 15., 16., 23.) 
 Tavalyi helyezés: 7.


A Super Bowl győzelem után sem voltak elsők, hát még egy csalódást keltő szezont követően. Az irányítók körüli szituáció óriási kérdőjel, valamint a támadófal összetétele sem a legmegnyugtatóbb. Ahogy eddig is, úgy 2017-ben is leginkább a kőkemény defense mentheti meg a Vadlovak szezonját, kíváncsian várjuk, Vance Joseph mennyire fogja tudni fenntartani azt az elit teljesítményt, melyet elődjétől örökölt. Tipikusan olyan csapat lehet a Broncos, aki képes bárkitől kikapni, de ugyanúgy megfoghat erősebb csapatokat is.

 

Legnagyobb erősség: secondary

Ez nem kérdés, az ügyeletes No Fly Zone a liga legjobb egysége, nem is kell ragozni, milyen elitek. Ha Roby is végre fel tud lépni, akkor még egy fokkal jobbak lehetnek, melybe már belegondolni is rossz.

 

Leggyengébb pont: irányító poszt

Siemian vagy Lynch, ez itt a nagy dilemma. Egyikük se igazán jó, de valakit ki kell majd küldeni a gyepre, hogy az offense-t mozgassa. Siemian egyelőre még biztosabb pont, de Lynch upside-ja jóval nagyobb, így valószínűleg ő lehet a hosszútávú megoldás. Kérdés, mennyit kell várni a válaszra.

 

Kulcsember: Matt Paradis

Az egyetlen stabilnak nevezhető ember a támadófalból Paradis, még akkor is, ha Learytől jó teljesítményt várhatunk. A kiváló center remeklése idén is fog kelleni, hiszen a társai az edzőtáborban nem muzsikálnak valami jól, komplett forgóajtó a denveri O-line. Ha Paradis sem fog majd magas szinten focizni, akkor teljesen be fog dőlni a ház, komoly bajok lesznek a támadósorban.

 

Legnagyobb erősítés: Ronald Leary

A Cowboys elfeledett guardja úgy kellett ennek a csapatnak, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Azonnali hatást fog gyakorolni a falra, hiszen nagyon stabil mind passznál, mind pedig futásoknál. Ha valamire építhet a Denveri támadósor, akkor az a fal közepe, ahol nem rossz nevek szerepelnek.

 

Legnagyobb veszteség: DeMarcus Ware

Így, hogy Ray is megsérült, még inkább érzékeny veszteség Ware visszavonulása. Miller a posztjának kréméhez tartozik, de kell mellé még egy kiváló passzsiettető, hogy hatékonyan tudjanak dolgozni a többiek. D-Ware kiválásával – és Ray sérülésével – most meg van szorulva a csapat, keresni kell egy embert, aki megbízható tartalék lehet. A mélység viszont nem túl biztató, Barrett mögött nem nagyon van kezdő potenciállal bíró játékos.

 

 13. Baltimore Ravens
 Pontszám: 107 (11., 14., 16., 16., 17., 17.)
 Tavalyi helyezés: 19.

 

A Ravens első ránézésre egy nagyon stabil csapat képét festi, de ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az offseasonben nagyon sok kezdő emberük hagyta el a csapatot (4330 snap igazolt el…), akik helyére új játékosokat kellett találni. Mindennek ellenére, nem gondoljuk, hogy gyengébbek lennének, mint tavaly, sőt, hat helyet ugrottak a 2016-os helyezésükhöz képes és jogosan pályáznak az AFC északi csoportjának trónjára.

 

Legnagyobb erősség: a safetyk

Nem sok csapat van az NFL-ben, ahol két olyan safety van, akik a szűk elitbe tartoznak. A Ravens pont bele esik ebbe a keresztmetszetbe, hiszen Weddle és Jefferson is nagyon jó erőt képviselnek a posztjukon. Ugyan még együtt nem játszottak, de megelőlegezzük nekik a bizalmat, hogy top duót fognak alkotni és akár még a Thomas-Chancellor párosnál is meggyőzőbb teljesítményre lesznek képesek.

 

Leggyengébb pont:a tight end poszt

Baltimore-ban nem kis problémát okoz a tight endek egészségügyi helyzete/konzisztens teljesítménye, évek óta nehéz helyzetben vannak, hiszen legutóbb Dennis Pitta tudott olykor nagyot dobbantani. Gillmore lesérült, így a rosteren már csak Benjamin, Williams és Boyle van ott, de a vezetés melléjük leigazolta Larry Donnellt, aki lehet, hogy csak camp body lesz, de semmiképp sem megnyugtató a depth ezen a poszton. Ha TE-ekhez pedig hozzávesszük a karcsú wide receiver mélységet, akkor még több ok lehet az aggodalomra.

 

Kulcsember: Kamalei Correa

Tavaly Mosley mellett Orr volt a másik belső linebacker, aki visszavonult (majd meggondolta magát), így a helyére minden valószínűség szerint Correa fog majd fellépni. Ha elit szinten akarják tartani a futás elleni védekezésüket, akkor mindenképp fel kell lépnie a másodéves linebackernek, hiszen az általa pályán eltöltött 48 snap a védelemben nem sok, főleg akkor, ha Orr 961 védelmi játékát nézzük.

 

Legnagyobb erősítés: Tony Jefferson

Tavaly Eric Weddle érkezett a defensive backekhez, idén pedig Jefferson, aki szintén a liga legjobbjai közé tartozik. Ha kettejük játékát jól össze tudja csiszolni Dean Pees, akkor kő kövön nem fog maradni az AFC North-ban.

 

Legnagyobb veszteség: Ricky Wagner

A Ravens stabil falának egyik legmeghatározób pontja az a Wagner volt, akit korábban a Detroitnál emeltünk ki, mint erősítés. Ligaelit right tackle, akit nem lesz egyszerű pótolni, ráadásul mögötte nem tolakodnak a jobbnál jobb szélső falemberek. Sok gondja akadhat majd a Ravensnek, ha “el fogják veszíteni” a fal jobb szélét.

 

 12. Houston Texans
 Pontszám: 115 (10., 12., 13., 13., 15., 20.)
 Tavalyi helyezés: 14.


Nem sokat, de azért előre lépett a csapat 2016-hoz képest, melyről nagyjából egyet is értettünk. Osweiler távozása erősítésnek is minősíthető, azonban Demps és Bouye távozása fájó pont lehet, de a védelmet tekintve még így sincs ok az aggodalomra. Az offense-ben viszont lehetnek bajok, hisz az irányító poszt és a támadófal is instabil lábakon áll, mely miatt ki is szorultak a legjobb tíz csapat közül.

 

Legnagyobb erősség: a védőfal

Mi mást említhetnénk, mint azt az egységet, ahol JJ Watt és Jadeveon Clowney pusztít? Ez az egység elitté teszi a mögöttük játszókat is, hiszen passznál csekély időt hagynak az irányítónak és a futásokat is jó hatékonysággal ölik. Mivel elég hibrid ez a defense, így kezelhetjük az egyébként OLB Mercilust is a fal tagjának, mellyel még inkább csak az egység fényét emeljük. Ha mindenki egészséges, nem sok jobb D-line van ebben a ligában a Texansénál.

 

Leggyengébb pont: a tackle-ök

Duane Brown holdoutol (ami sose jó), mellette pedig közel sem kiemelkedő tehetségű szélső falemberek vannak a támadósorban. Kendall Lamm, Chris Clarky, Breno Giacomini és Julie’n Davenport alkotják a névsort, melyről elmondható, hogy kevesen állnának be mögéjük irányítani. Ha van, ami gyengévé teszi ezt az amúgy nagyon jó csapatot, az pont a támadófal, annak is leginkább a széle.

 

Kulcsember: Kevin Johnson

Lett egy nagyobb nevű távozó, akinek a helyére Johnsonnak kell majd fellépnie és bizonyítania, hogy a harmadik évére olyan cornerré nőtte ki magát, akire megérte ellőni egy első körös picket. Rajta a világ szeme, hogy bizonyítson Joseph és Jackson mellett, melyre meg is lesz az esélye, hiszen sokat fognak nickel felállásban védekezni ebben a divízióban. Breakout évet várhatunk tőle is.

 

Legnagyobb erősítés: DeShaun Watson

Egy dolog hiányzik ebből a csapatból: a franchise irányító. A Texans örökös betegsége, hogy nincs egy igazi vezérük, egy olyan clutch irányító, aki meg tudja nyerni a komoly meccseket. Minden reményük szerint most Watson megtöri a jeget, aki ha bár egyetemi szinten, de bizonyította, hogy nincs elveszve és iszonyatosan nagy az akaratereje, mindene a siker. Ennek köszönhetően lett bajnok a Clemson az idei nagydöntőben. Jobbnak gondolom őt, mint Savage-et vagy Weedent, de persze idő kell, hogy hasítani tudjon, mert tanulnia bőven van mint. Mindenesetre, nem lepődnék meg, ha ő lenne 2017 Dak Prescottja.

 

Legnagyobb veszteség: AJ Bouye

Korábban rá utaltam, mint fontos távozó, hiszen többen is a legjobb cornerbackek között tartották számon a kirobbanó évet produkáló Bouye-t. Érdekes lesz majd megfigyelni, mit talál ki O’Brien a pótlására, hiszen nem lesz egyszerű feladat. Az emberük viszont megvan, kérdés csupán, készen áll-e erre a nagy feladatra.

 

 11. Tennessee Titans
 Pontszám: 128 (8., 11., 11., 12., 13., 15.)
 Tavalyi helyezés: 30.

 

Tavaly úgy gondoltuk, hogy ez a Titans egy pocsék csapat, nem jók még Mariota ellenére sem. Kifejezetten jók nem voltak, de olyan rosszak sem, idénre viszont komoly erősödésen mentek keresztül. Oda hoztak embereket, ahova a legnagyobb szükség volt, úgy tűnik teljesen kezd összeállni a csapat. Ebben a zavaros AFC South-ban pedig bármi megeshet, még az is, hogy playoffba masíroznak. Fiatal, tehetséges csapatuk van, ígéretes jövő áll előttük, mi legalább is ezt vizionáljuk.

 

Legnagyobb erősség: a futójáték

Bár Mariota ennek a csapatnak a legfényesebb ékköve, mégis a futójáték az, amivel porrá tudnak őrölni egy-egy csapatot. Láthattuk, hogy a Murray-Henry duó számtalan variációban tudja használni Mularkey, mellyel nem kis kihívás elé állítja az ellenfél védelmeit. Más-más stílusú futók, akik nagyon jó szimbiózist alkotnak, és ha hozzájuk vesszük Mariota agilisságát, akkor ligaelit futójátékról beszélünk.

 

Leggyengébb pont: a back7

Ha megnézzük a linebackerek és a defensive backek névsorát, akkor észrevehetjük, hogy a Titans védelme nem hemzseg a sztároktól, jobbnál jobb playmakerektől. Ez persze csalóka lehet, mert van az a séma, ahol jól tudnak működni, csupán fel kell építeni azt. Mi szkeptikusok vagyunk velük kapcsolatban, így inkább tartunk attól, hogy a szereplésük nem lesz üde meglepetés, jobb, ha ők cáfolnak ránk.

 

Kulcsember: Marcus Mariota

Ez a választás teljesen egyértelmű, ő az x-faktor, a legnagyobb playmaker, a csapat legértékesebb tagja. Ha ő nem lenne, ez a csapat se lenne nagyjából sehol. Őstehetség, aki egy olyan rendszerben is tökéletesen dolgozik, ami tökéletesen elfedi, mekkora tehetség ő valójában. Remélhetőleg egészséges tud maradni, mert élményszámba megy játéka.

 

Legnagyobb erősítés: Eric Decker

Eddig a legnagyobb gond az elkapósorral volt, ennek megfelelően jött 1/5-ön Corey Davis és egy kései igazolás után a nagyon biztos célpont Eric Decker. Ezzel óriásit húzott a Titans, hiszen fel tud ár állni egy olyan elkapósor, amely potens lehet a legjobb secondaryk ellen, hiszen Matthews tavaly is jó volt, Walker elnyűhetetlen, Davistől sokat várnak, Decker meg gyilkos lesz a slotból. Jó irányítója lesz, szóval 1000+ elkapott yard nem lenne meglepetés tőle 2017-ben.

 

Legnagyobb veszteség: Al Woods

A tudatos építkezésnek hála Tennessee-ből sem mentek el nagyobb nevek, nehéz is kiemelni a legfájóbb pontot. Woods nem volt rossz játékos, megvolt benne a kezdő potenciál egy gyengébb csapatban, de a Titans nagyobb babérokra tör, így nem kívánt tovább dolgozni vele. Nem kár érte, legalább meg tudtunk említeni egy némileg komoly távozót, bár tegyük hozzá, nem volt egyszerű.

 

 10. Tampa Bay Buccaneers
 Pontszám: 130 (9., 10., 11., 12., 12., 14.) 
 Tavalyi helyezés: 20.


A mezőny egyik legnagyobb ugrója a Bucs, akiket most már elkezdhetünk komoly playoff esélyes csapatként kezelni. Nem nagyon gyengültek, ennek megfelelően nehéz is volt komoly távozót felkeresni náluk. Az offense sztárral bővül, a defense pedig a fiatalok vezérletével fog egyre jobban hasítani. Az előzetes várakozásoknak megfelelően bármi megeshet velük, még a csoportgyőzelmet sem szabad kizárni.

 

Legnagyobb erősség: a passzjáték

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Winston vezette támadósor rendelkezik az egyik legnagyobb potenciállal az egész ligában, különös tekintettel a paszjátékra gondolva. Már tavaly sem volt gyenge a produkciójuk, de jött D-Jax és OJ Howard, akik újabb dimenziókat nyithatnak a támadások során. Sok sikert kívánunk az ellenfeleik defensive backjeinek.

 

Leggyengébb pont: a safetyk

Ha valahol meg vannak szorulva a Kalózok, akkor az a védelem hátsó része, azon belül is a safety poszt. Ugyan jött JJ Wilcox, aki élete szezonját produkálta 2016-ban, de lehet, hogy csak egy one year wonder volt, egy új sémába illesztve már nem lesz olyan jó. Hogy mennyire vakon volt korábban, arról érdemes a Cowboys szurkolókat kérdezni. Mellette pedig csak Smith, Conte, Tandy és az újonc Justin Evans van, így kíváncsian várjuk, mit tudnak majd dobbantani egy komolyabb támadóalakulat ellen, amiből nincs hiány a divíziójukban.

 

Kulcsember: Noah Spence

Spence egész szépen szállt be a csapatba, újoncként nem hozott szégyent a csapatra, nagyon szép hatékonysággal siettette az ellenfél irányítóit. Most még egy lépést tehet előre és igazi szörnyeteggé nőheti ki magát a fejlődő floridai falban. A tehetséges védelem meghatározó alakja lesz, senki se lepődjön meg ha már 2017-ben robbantani fog és sacket sackre halmoz majd.

 

Legnagyobb erősítés: DeSean Jackson

D-Jax még harminc évesen is az NFL egyik – ha nem a – legveszélyesebb mélységi célpontja, ezt már sokszor bizonyította korábban. Érkezésével sok új játék épülhet be a playbookba és a legnagyob sztárról, Evansról is nagy terhet fog levenni a jelenléte. Hatalmas fogás, bőven kinéz neki 1000 yard a Bucs pass happy támadófelfogásában.

 

Legnagyobb veszteség: Mike Glennon

Nagy küzdelem volt eldönteni, hogy üresen hagyjam ezt a részt vagy írjam be Vincent Jacksont, aki már nem mai gyerek és jó eséllyel tudják pótolni, de végül amellett döntöttem, aki vészesetben komoly hiányzója lehet ennek a csapatnak. Tegyük fel, hogy Winston megsérül, és Fitzpatrick lép elő irányítóvá. Nos, ezt senki nem akarja, nemhogy a Tampa szurkolói. Glennonnal el tudnának muzsikálni elfogadható szinten, de szabaügynökké válásának köszönhetően irreális pénzt kellett volna adni ahhoz, hogy délen padozhasson. El is ment jó lóvéért, a Bucs meg reménykedhet, hogy nem ütik agyon a harmadéves irányítójukat.

 

 9. Dallas Cowboys
 Pontszám: 148 (7., 8., 8., 9., 9., 9.)
 Tavalyi helyezés: 18.


Tavaly kicsit lesajnáltuk a Cowboyst, aztán ők nem kicsit leptek meg mindenkit a 13-3-as mérlegükkel. Idénre annyit változott a helyzet, hogy Tony Romo végleg elhagyta a csapatot és az FA-piac során lelépett a majdnem teljes kezdő secondary, akikre nem volt már elég pénz. Elment Leary, Free pedig a visszavonulás mellett döntött, de mindezek ellenére se gondoljuk azt, hogy ez a csapat sokkal gyengébb lenne a tavalyinál, ennek köszönhetően senki sem tette őket a top10-en kívülre. A kezdőket tekintve a csapat nagyon egyben van, viszont egy-egy sérülés könnyen hozhat olyan hatást, mint amilyet az elmúlt években tapasztalhattunk.

 

Legnagyobb erősség: Linehan rendszere

Láthattuk tavaly, hogy a két újonc ezzel a fallal és ezzel az elkapóállománnyal mire volt képes. Ez javarészt Linehannek köszönhető, aki zseniális keverte a kártyákat úgy, hogy Dak Prescott ne tűnjön rookie-nak, Elliott leading rusher lehessen és Beasley pedig foghatatlan célpont. Ha nem az ő kezei alatt dolgoznának ezek a srácok, lenne baj bőven, de így még mindig a liga egyik legjobb támadógépezete a Cowboysé.

 

Leggyengébb pont: a védelem

Annyi szekciót kiemelhetnénk a defense-ből, hogy felesleges lenne felsorolni. A csapat gyengéje ez az egység, ahol a védőfalból nehéz bárkit is kiemelni, a linebackerek között csak Sean Lee, aki jó (mondjuk ő nagyon), a secondaryben pedig Byron Jones az egyetlen stabil pont. Ez így nem sok, de Marinelli azért ért a dolgához, benne lehet bízni.

 

Kulcsember: Dak Prescott

Ő a támadósor esszenciája, az a játékos, akire senki nem tudott elég jól felkészülni a Packers elleni playoff meccsig. Egy év rutinnal a háta mögött most már teljes értékű kezdőként vágott neki az előszezonnak, mely során rengeteg extra munkát végzett. Egy született vezér, aki tökéletesen hajtotta végre a rá szabott feladatokat. Kiesésével óriási vesszőfutás lenne a Cowboys 2017-es éve, de ne fessük az ördögöt a falra.

 

Legnagyobb erősítés: Chidobe Awuzie

Ez volt a legnehezebb feladat, hiszen a csapat a drafton kívül nem nagyon tudott erősíteni. Egyelőre pedig azt sem tudhatjuk, hogy melyik rookie milyen hatást fog gyakorolni a csapatra, de az várható, hogy Awuzie-t kezdőbe szánják, ráadásul több szerepkörben is feltűnhet. Az eredetileg cornerback valószínűleg safetyt is fog majd játszani, meglátjuk, hol érzi majd a legjobban magát. Még egy erősítés lehet Jaylon Smith is, aki idén lendül először akcióba, de a térde miatt még az ő szereplése is kérdéses.

 

Legnagyobb veszteség: Doug Free

Míg az erősítéshez nehéz volt írni, addig ide annál könnyebb. Barry Church, Ron Leary, JJ Wilcox vagy éppen Mo Claiborne neve is felmerülhet, mégis inkább a hosszú éveken át stabilan szereplő Free az, akit a legjobban fog hiányolni a csapat. Bizakodni lehet, hiszen La’el Collins tehetséges és fiatal, de eddig nem sok jót láthattunk tőle az edzőtáborban, ami miatt bőven van ok az aggodalomra. Főleg akkor, ha az ellenfeleik pass rushereit nézzük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!