Connect with us

Hír

Glennonnak dejá vu-je van

Mike Glennon az egyik legfelkapottabb név volt az idei irányító piacon, el is vitte a Bears egy kissé Osweiler-szaggal átitatott szerződéssel. Aztán jött a nagy meglepetés, a Bears a drafton felcserélt Mitchell Trubiskyért, aki az eddigi preseason teljesítményével messze felülmúlja. Glennonban így ismerős emlékek elevenedhetnek fel: egyszer már kiszorította egy tehetséges első körös fiatal a kezdőből, idén ez újra megtörténhet.

 

 

Glennon a 2013-as draft 3. körében került a Buccanneershez, akit újoncként a szezon negyedik meccsére beraktak a kezdőbe. 2013-ban 13 meccsen kezdett, 2014-ben már csak 5 meccsen, amikor a FA-ként megszerzett Josh McCown megsérült. Kezdőként 4100 yard, 30 TD és 15 INT a mérlege, ami nem volt kifejezetten rossz, de a 2-14-es szezon után a Bucs a 2015-ös draft első pickjével elhozta Jameis Winstont. Winston újoncként kiszorította Glennont a kezdőből, aki így alig látott pályát két évig.

 

Így hozta el a Bears az idei free-agency során, majd nagy meglepetésre Trubiskyt is behúzták. Glennon már kezdettől fogva úgy érezte, átverték. Ennek ellenére magabiztosan igyekezett a helyzethez állni, és a csapat nyilatkozatai szerint is őt szánták kezdőnek. Ez azonban most megváltozhat.

 

A Broncos ellen nullás irányító mutatóval fejezte be a meccset, két passza lett jó nyolcból, összesen 20 yardért, és dobott egy interceptiont is. A Cardinals ellen sem volt sokkal jobb, 13/18 passza 89 yardot, egy TD-t és egy INT-et ért. Ezzel szemben Trubisky a két meccsen 24/33, 226 yard, 2 TD és 0 INT számokat hozott. Bár ezek még csak preseason meccsek, ha ilyen éles különbség lesz az irányítók között, akkor Glennon nagyon hamar kieshet a kezdőből. Tudja ezt ő is, a helyzetről így nyilatkozott:

 

Úgy értem, dejá vu

 

Lehet is oka aggódni, hiszen Trubisky már edz az első csapattal is. Ha Glennon folytatja a gyenge szereplést az eheti preseason meccsen is, akkor akár meg is születhet a döntés vele kapcsolatban. Glennon jövője mindenképpen érdekes lesz, hiszen ha Trubisky kiszorítja, akkor hatalmas pénzt kell fizetnie egy csereirányítóért a Bearsnek. A maradék két preseason meccs választ adhat arra, hogy tervezhet-e Glennonnal hosszútávon a Bears, vagy kifogták Brock Osweiler 2.0-t. Mindenesetre, az események megcáfolni látszanak Glennon korábbi nyilatkozatát:

 

Ez az én évem, az én lehetőségem, az én csapatom, ezt mondták nekem. Nem aggódom attól, hogy ez megváltozna egy nyár alatt.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!