Connect with us

Hír

Jason Licht: Merész volt Aguayo draftolása, nem jött be

A Buccaneers elég hamar lezárta az Aguayo-aktát, miután mindössze 16 hónap után kivágták a második körös választottjukat. Jason Licht general manager döntését már a draft napján is sokan megkérdőjelezték, sőt, ki is nevették és végül a kétkedőknek lett igazuk. Lichtet azonban ez nem fogja megakadályozni, hogy a jövőben is merész döntéseket hozzon.

 

Belátom a hibám, ezért is vágtuk ki. Egy merész lépés volt, ami nem jött be. Nem tudom mit mondhatnék. Szerencsére élvezem az edző és a tulajdonos bizalmát is.

Akkoriban elhivatott voltam, hogy megszerezzem a legjobb rúgót a csapatnak, akit csak lehet. Úgy gondoltam, hogy Roberto egy különleges kicker lehet a ligában nagyon hosszú ideig. Ez egy olyan poszt volt számunkra, amivel gondjaink akadtak. És hogy mit tanultam belőle? Amikor kiválasztottuk, egyből megkapta a kezdő posztot. Ha újracsinálhatnám, hoztam volna egy versenytársat neki. Sokszor gondolok erre. Robert egy remek srác, de a pozícióból fakadó nyomás nagy volt egy 21 évesnek – az ő teljesítményétől függ olyan emberek élete, akiknek el kell látniuk családjaikat. Ez kemény dolog.

 

 

Licht viszont nem szeretné, ha emiatt félne meghozni merész döntéseket a jövőben. Ez nem jött be, nagyon nem. A 74. és a 106. picket használta Aguayo draftolására, aki az egyetemen is csak 71%-kal rúgta be a 40+ yardos mezőnygóljait. Ezek a draft cetlik viszont nagyon fontosak egy csapat építésekor. Egy évvel korábban Licht a 61. és a 124. picket olyan játékosokra lőtte el, akik meghatározó alakjai lehetnek a csapatnak: Ali Marpet és Kwon Alexander.

 

Ezt most fel kell dolgozzam. De ez nem fog meggátolni abban, hogy merész lépéseket tegyek a jövőben. Nem hozhatsz döntéseket, vagy nem hátrálhatsz meg előlük a félelem miatt. Tanulnod kell azokból a döntésekből is, amik nem jöttek be.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!