Connect with us

Összefoglaló

Mit tanultunk az előszezon első hetén?

Lezajlott a Preseason első hete, mind a 32 csapat pályára lépett, és megannyi új igazolást, edzőt vagy rookie-t láthattunk. Mivel edzőmeccsekről van szó, így nincs értelme összefoglalót gyártani mind a 16 találkozóról, helyette néhány érdekesebb dolgot összeszedtünk, amivel okosabbak lettünk az egy héttel ezelőtti állapotokhoz képest.

 

 

1. Nem tűntek rossznak az újonc irányítók

 

A hét folyamán – ha minden jól megy – lesz erről egy külön cikkünk, így nem lőném el az összes spoilert, de most láthattuk az összes újonc irányítót a pályán, még ha nem is az első csapatos támadósorral vagy első csapatos védelem ellen tették mindezt. Az első körösök közül talán Mitchell Trubisky volt a legmeggyőzőbb annak ellenére, hogy az elsőként szerdán pályára lépő Deshaun Watsonban is volt fantázia, ami a zsebben való mozgást illeti, de DeShone Kizer sem vallott szégyent a Brownsban. Könnyen lehet, hogy mindhárman kezdeni fognak majd az első héten, hiszen egyikőjük riválisa sem nyújtott valami nagy extrát.

 

2. Gregg Williams munkája már most látszik a Browns védőfalán

 

A korábban a Ramsnél tevékenykedő Williams egy félelmetes front sevent rántott össze akkor még St. Louisban, most pedig ugyanezt készül megtenni a clevelandi tehetségekkel is. Merthogy tehetségben nincs hiány a Brownsban, már csak csapattá kell őket kovácsolni, de a látottak alapján jó úton haladnak. Kelleni is fog egy jó front seven a Barnáknak, mert a passzok ellen még mindig foghatók lesznek, de ha legalább az irányítót nyomás alatt tudnák tartani, az sokat segítene.

 

3. Emlékeztető: az eredmények egyáltalán nem számítanak

 

Az előszezon első hetén a tavaly top 10-ben draftolt csapatok közül csak a Bears, a Bills és a Chargers nem nyerte meg a meccsét. Valamint ne feledjük, anno a 0-16-os Lions is 4-0-ás előszezont zárt.

 

4. Robert Nkemdiche végre beindulni látszik

 

 

A Cardinals tavalyi első körös védőfalemberébe sokan, köztük mi is nagy fantáziát láttunk annak ellenére, hogy tisztában voltunk vele, hogy nem egy könnyen kezelhető figura. Nos, végül alig kapott lehetőséget újonc idényében, és nem lehetett sok pozitív hangvételű véleményt olvasni az edzésmunkájáról, de idén úgy látszik benőtt a feje lágya. Már a Hall of Fame Game-en is észrevehető volt a pályán, ahogy ezt a Raiders ellen is érzékeltette. Fontos is lenne, ha tartaná a teljesítményét, ugyanis Calais Campbell nem kis szerepét kéne egy az egyben átvennie, de eddig abszolút alkalmasnak tűnik erre a feladatra.

 

5. Joe Mixon igazolta tehetségét

 

Az idei running back class már az egekig lett magasztalva, és sokan be is mutatkoztak. Leonard Fournette TD-t szerzett, de McCaffrey-nek vagy Cooknak is voltak jó megmozdulásai, mégis talán Joe Mixon az, aki a legjobb benyomást keltette a felkapottabb nevek közül. Mixonnak elképesztően jó méretei vannak, és ellentétben Fournette-tel, ő nem izomból akarja megoldani a futást, hanem Bellhez hasonlóan inkább vár és keresi a lehetőséget. Az egyetemi nőverő botránya miatt a megítélésén csorba esett, de ezt hamar elfeledtetheti, ha élesben is ilyen játékkal segíti a Bengalst.

 

6. Kenny Golladay megnyerte a WR3 pozíciót Detroitban

 

Ha egy játékost kell kiemelni, aki abszolút nyertese az előszezon első hetének, akkor az a Lions idei harmadik körben kiválasztott újonc elkapója, Kenny Golladay, aki 2 TD-vel járult hozzá a Colts elleni találkozóhoz. Többet nehéz egyelőre belelátni a jövőjébe, hiszen mégiscsak edzőmeccs volt, de Anquan Boldin megüresedett helyét úgy tűnik ő fogja átvenni. Aztán ki tudja, lehet még az idén feljebb jut a depth charton, ha Marvin Jones továbbra is hozza az inkonzisztens formáját.

 

7. Újabb névtelen hősök születtek

 

Austin Carr draftolatlanként került a New England Patriotshoz májusban, élete első meccsén pedig egy ilyen elképesztő elkapással tette le névjegyét.

 

Austin Carr egyik csapatnak sem kellett a drafton, de a Patriots persze leigazolta. Nézzétek csak ezt az egészen elképesztő elkapást (és előtte a route-futást) tőle! Nem igazán találunk szavakat…

Közzétette: Fűzővel kifelé! – 2017. augusztus 10., csütörtök

 

Jeff Driksel hasonló berobbanást produkált, igaz ő nem újoncként. A Bengalsnál Dalton és McCarron mögött kevés szerep jut neki, így igyekezett a pályán kitűnni, és bizony sikerült neki! Kilenc passzából nyolc célba talált, 97 yard és egy TD az érdeme, ráadásul még ő érte el a legtöbb futott yardot mindkét csapatból, illetve egy futott TD is fűződik a nevéhez.

 

Akit még érdemes megemlíteni, az a Dolphins üdvöskéje, a draftolatlan elkapó Damore’ea Stringfellow, aki egy nem kisebb, mint 99,5 yardos TD-vel mutatkozott be a nagyok között.

 

8. A Ravens és a Colts teljesen meg van lőve Flacco, illetve Luck nélkül

A két csapat kezdő irányítója sérülésekkel bajlódik, arról pedig most megbizonyosodhattunk, hogy nélkülük teljesen halálra vannak ítélve. Ryan Mallett és Scott Tolzien teljesen reménytelennek tűnt az előszezon első hetében és meglepő lenne, ha valami varázslatos fejlődést mutatnának. Andrew Luck egyre valószínűbb, hogy nem játszik majd az első fordulóban a Rams ellen és Joe Flacco hátsérülését se vegyük félvállról, hiszen ez sok esetben visszatérő probléma, szóval egyrészt a szurkolók imádkozhatnak mindkét QB esetében a minél gyorsabb és teljesebb felépülésben, másrészt a csapatok elgondolkodhatnának egy potensebb csereirányító leigazolásán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!