Connect with us

Minden ami NFL

Offseason hype kisokos – mi igaz és mi nem?

Az offseason állóvízét általában a cserék, a visszavonulások és néhány furcsa bejelentés zavarja fel. Ezek egy része ugyan tényleg érdekes, de jó részük csak arra szolgál, hogy a kétségbeesett amerikai futball szurkolók kapjanak egy kis löketet a szezon kezdetéig. A kinti újságírók, beatwriterek általában szeretik meglovagolni a jó storykat és sokkal nagyobb feneket keríteni a dolgoknak, mint amilyenek valójában. A lelkes rajongóknak így nehezükre esik eldönteni, hogy akkor most egy nagy visszatérő például tényleg olyan jó, mint mondják vagy csak a média fújja fel az egészet. A rajongók képesek meglovagolni a legkisebb hype vonatot is, akkor mit szóljunk az igazán szenzációhajhász kijelentésekről. Mi most ebben a forgatagban fejtjük ki véleményünket, olyan storykról amiket elhiszünk és olyanokról amiket nem.

 

 

A legtöbb érdekesség természetesen olyan játékosokról érkezik, akik vagy csapatot váltottak vagy egykor jók voltak, de leáldozóban van. Az edzőtáborok alatt például felcsendültek olyan hangok, hogy Peterson olyan formában van, mint 2-3 éve vagy Lynch úgy fut, mintha nem hagyott volna ki egy évet. Ugyanakkor érdekes lehet például, hogy Shanahan és Lynch tényleg csodát tesz új otthonában vagy Osweiler pálfordulásos megy keresztül? Következzen tehát a szerkesztők véleménye, mit hisznek el és mit nem.

 

Amit elhiszünk

 

Shanahan-Lynch magic

 

Kyle Shanahan és John Lynch első látásra is egy olyan párosnak tűnik, akik képesek lehetnek egy szenvedő franchise felvirágoztatására. Nem kell itt rögtön arra gondolni, hogy a 49ers playoff esélyes lesz, a pozitív mérleg is túlzás. Ugyanakkor sok jel mutathat arra, hogy felívelő pályára állhat a csapat. Kezdve a morállal, a mentalitással, amiket Shanahannél és Lynchnél senki nem tud jobban átadni. Rengeteg a tehetséges, fiatal játékos a keretben, ha őket megfelelően építik be, akkor szép lassan egy stabil csapat lehet a 49ers. Én egy 6-7 győzelmet várok tőlük és nem a tavalyi reménytelen játékot.

(Leonidasz007)

 

A Jets tankol

Nem nehéz elhinni, hogy a Jets teljesen feladja ezt a szezont és inkább a jövőre koncentrál, konkrétabban április 26-a éjjelre, amikor is kiválaszthatják majd a legjobb egyetemi játékost irányítót, jelen állás szerint Sam Darnoldot, de azért várjunk még ezzel, többek közt Josh Allen is szeretne beleszólni a vitába. A 0-16-os szezonra nem mernék fogadni, mert bármikor becsúszhat egy győzelem véletlenül, de ez a csapat tehetségtelenebb, mint a tavalyi Browns.

(katonadani)

 

Cutlerrel nem lesz rosszabb a Dolphins

Hot take (?): Jay Cutler jobb irányító, mint Ryan Tannehill. Az egyetlen (vagy inkább a legnagyobb) dolog Tannehill mellett az lett volna, hogy megvan a remény a csapatnál és a szurkolóknál, hogy végre berobban. Cutlerről pontosan tudjuk kicsoda. Egy átlagos irányító jó képességekkel, erős karral, kicsit leszarom, gunslinger mentalitással. De Tannehill sem jobb összességében, habár elég más stílusú a két játékos. Cutlernek nagyon jót fog tenni Gase rendszere és személye is, magához képest kevés interceptionnel és felhajított labdával fogja lehozni a szezont és nem vesztett semmit a Dolphins azzal, hogy őt leigazolta, “csak” 10 millió dollárt és a reményt, hogy Tannehill végre berobban. Cutler szerintem élete szezonját fogja lehozni (bold?) és nem miatta fog esetlegesen rosszabbul végezni a Dolphins, mint tette azt tavaly.

(katonadani)

 

A Packers passz elleni védelme feljavul

 

Tavaly több tényező is közrejátszott abban, hogy a Packers a szezon nagy részében a passzjátékok ellen szinte képtelen volt védekezni, már párszor kifejtettem hogy ez szerintem miért történt így: elfogyott a rutin a csapatból. Csakhogy menjünk vissza a 2015-ös szezon végéig, amikor hasonlóan temették a Packers védelmét, csak akkor a futás elleni védekezés volt a célkeresztben. Majd láss csodát, egy nyár alatt hirtelen megváltozott minden, és a liga addig egyik legrosszabb egységéből az egyik legjobb lett a szezon elején, a szezon végére pedig a 6. legkevesebb futott yardot engedték, pedig csak újoncokkal lett másabb a névsor. Idén hasonlókat várok a cornerbackektől is, ahova érkezett újonc és egy korábbi Packers veterán egyaránt, valamint az eddigi keret is csak rutinosabb lett. Ha valami miatt aggódom, az Clay Matthews, akinek ideje lenne újra formába lendülnie, mert lassan két éve szunyókál jóformán.

 

(chester)

 

Dalvin Cook méltó utódja lesz All Day-nek

 

Sok huzavona volt Peterson körül utolsó vikingsos éveiben, balhé, sérülések, ingadozó teljesítmény, gyakorlatilag minden összejött neki. Eljött azonban egy új korszak, aminek úgy vág neki a Minnesota, hogy egy háromfejű futószörnnyel tervezik az ellenfelek sokkolását. A Murray-McKinnon-Cook triót kell ezalatt érteni, melyből már most tökéletesen látszik, ki a legtehetségesebb running back. Ő nem más, mint Dalvin Cook, az újonc, akit már most tekinthetünk legit kezdőnek, habár, az elején biztosan sok snapet fog tőle lopni Murray és Jet. A szezon végére azonban igazi feature backké fogja kinőni magát, aki a játék mindhárom elemében maxon fog majd pörögni.

 

(balentin)

 

Amit nem hiszünk el

 

Adrian Peterson visszatér

Nem emlékszem, hogy volt-e valaha bárki, akit ennyire ennyire hájpoltak volna csapattársai a holtszezonban. Szinte minden egyes Saints játékostól olvashattunk már dicsérő és néhol istenítő szavakat AP-ről. Nincs ennél nagyobb hype-story idén, én viszont egyáltalán nem hiszem ezt el. Peterson természetesen jól mutat gatyában és pólóban, azért mégiscsak egy szörnyeteg, de nincs kontakt, ami az ő játékának velejárója és ebben kellene a legjobbnak lennie, lerázni a kontaktot és azután yardokat szerezni. Peterson öreg már (egy futóhoz képest), az utóbbi időben nem volt képes magas szinten játszani, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy az ő tankjában van még elegendő üzemanyag. Emlékezzünk, Arian Foster is milyen jól nézett ki tavaly nyáron, aztán szezon közben visszavonult.

(katonadani)

 

Tom Savage franchise irányító

DeAndre Hopkins ezt tudta mondani. És több helyen is próbálják nyomatni, hogy ő lesz a kezdő a Texansnál és nem csak pár meccs erejéig. Badarság. Ez a nagy karerejéből megélő korábbi negyedik körös játékos nem tudta tavaly kijátszani Brock Osweilert, aki szemmel láthatóan szenvedett egész évben. Most az első előszezon meccsen ugyan nem játszott sokat, de szemmel láthatóan nem ment neki a játék. Tudom, ebből ne vonjunk le sok következtetést, de nem is e köré építem a véleményemet. DeShaun Watson simán kijátssza már az előszezonban Savage-et és ő rájátszásba is viszi a Texanst (talán).

(katonadani)

 

Jacksonville Jaguars

 

Tudom, nem nagy kihívás a Jaguarst ide beírni, de továbbra sem látom, hogy a nagy offseason költekezés önmagában elég lenne a sikerhez. Fejlődés lehet, pár új játékos beválhat, de ettől még nem tudom elképzelni, hogy meghatározó, akár playoff csapat lehet a Jaguars. A legnagyobb problémám Blake Bortles, aki úgy tűnik, hogy inkább visszafele fejlődik, mint előre. A dobómozdulatán még sokat kell javítani és hiába töltötte az offseasont ennek tökéletesítésével, nem gondolom, hogy ez egy csapásra megoldja a gondokat. A futójátéktól sokat remélnek, de szerintem Fournette nem lesz képes csodát tenni, főleg hatékony passzjáték nélkül. Jelenleg azt tartom elképzelhetőnek, hogy a Colts és ők csatáznak majd a csoport utolsó helyéért, egy kis szerencsével ezúttal elkerülhetik a top10 draftpicket.

 

(Leonidasz007)

 

Marshawn Lynch

 

Nagyon sok optimista és boldog emberrel találkoztam Lynch kapcsán akár személyesen, akár az internetet böngészve, és nem igazán értem hogy miért. Remek sztori, hogy visszatér szülővárosának csapatába, még mielőtt az elköltözne Las Vegasba, a szurkolók meg vannak érte őrülve, de a marketingen kívül nem látok túl sokat ebben az ügyben. Lynch legutóbb a 2014-es szezonban, azaz 3 éve nyújtott értékelhető teljesítményt, 2015-ben a draftolatlan újonc simán lefocizta a pályáról, majd jöttek az újabb sérülések, tavaly pedig egyáltalán nem játszott. Hogy ezekből idén miért lenne hatalmas pálfordulás, azt nem tudom, bár az is tény, hogy Latavius Murray-vel sem voltak előrébb, akkor meg már egy kis pénzszerzés miatt én is Lynchet választanám, de hogy nem lesz 1000 yardos futó, abban majdnem biztos vagyok.

 

(chester)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!