Connect with us

Beharangozó

Preseason Week 3

A szokottnál is több preseason meccset adnak az USA-ban a televízió társaságok, ami azért is jó hír, mert így a Sport TV jóvoltából mi is több meccset láthatunk majd a TV-ben. Hosszú évek után két városi rangadó is lesz egy fordulón belül, több tavalyi playoff csapat mérkőzik meg egymással, és bár néhány helyen már leosztották a szerepeket, valahol még mindig akadnak kérdőjelek.

 

 

[quote]A mérkőzéseket magyar idő szerint tüntettük fel.[/quote]

 

Péntek

Miami Dolphins@Philadelphia Eagles, 1:00

 

A hazai csapatban LeGarrette Blount adta a fő témát a sajtóban, akinek még a távozását is megszellőztették, de valljuk be, erre vajmi kevés esély van. Az viszont már valós dolog, hogy a futások vele sem igazán működtek eddig, hiszen a fal képtelen volt számára normálisan blokkolni, így nem csoda, hogy gyenge teljesítményt nyújt. Most Ndamukong Suhék ellen lesz mint javítani ezen. Jay Cutler pedig tesztelheti Ronald Darbyt, aki elég jól mutatkozott be a Bills elleni meccsen múlt héten.

 

Carolina Panthers@Jacksonville Jaguars, 1:30

 

Chad Henne fog kezdeni a hazai csapatban, ami könnyen jelentheti Blake Bortles jaguarsos pályafutásának végét is. Bortlesnek lehívták az 5. éves opcióját, így ha megtartják, és jövőre nem megy át a fizikai teszteken, akkor teljesen garantálttá válik a közel $19 milliós fizetése. Viszont az a tény, hogy Chad Henne vezetheti a csapatodat a szezonban, hát, mondjuk úgy, hogy nem túl biztató. A vendégcsapatban bár sokáig úgy tűnt, hogy a teljes előszezont végigpiheni, Cam Newton mégis pályára léphet, ráadásul a második körös Curtis Samuel is bemutatkozhat, így végre pár jelenetet láthatunk a kezdő támadósortól is.

 

Szombat

New England Patriots@Detroit Lions, 1:00

 

Múlt héten Tom Brady és Rob Gronkowski is fent volt a pályán a Patsben, ilyenre nagyon régóta nem volt példa az előszezonban, és lehet a Lions sem ússza meg a két csodafegyver pályára lépését. A hazai csapat után a vendégcsapatot is találat érte DE poszton, hiszen esélyes, hogy az újonc Derek Rivers a teljes szezont ki kell hogy hagyja. Mike Gillislee ugyanakkor bemutatkozhat új csapatában, hiszen teljes értékű edzésmunkát végez a Pats edzésein.

 

Kansas City Chiefs@Seattle Seahawks, 2:00, Sport2

 

 

A forduló rangadója címet szerintem nyugodtan odaadhatjuk ennek a találkozónak. Seattle-ben még mindig nincs kinevezve az RB1, de most már Chris Carson is pályázhat a címre, hiszen Thomas Rawls és C.J. Prosise távollétében ő kapta meg a feladatait, és nagyon elégedettek a 7. körös újonccal Pete Carrollék. Andy Reid pedig a két irányítója miatt vigyoroghat a rozmár bajsza alatt, hiszen nagyon jó hatással van egymás teljesítményére Patrick Mahomes és Alex Smith. A megannyi TV-s meccs közül ráadásul ez lesz az egyik, szóval még csak streamet sem kell izzítani.

 

Vasárnap

Arizona Cardinals@Atlanta Falcons, 1:00

 

Robert Nkemdiche szenzációs volt eddig a preseasonben, és amikor már végre bíztunk abban, hogy ez az elképesztő tehetség végre majd élesben is megmutatja magát a nyitófordulóban, akkor természetesen megsérül. 2-3 hetet kell kihagyni, szóval kérdéses, hogy az első héten ott lehet-e a pályán.

 

Buffalo Bills@Baltimore Ravens, 1:00

 

Tényleg elhittétek, hogy már nem lehet több sérült a Ravensben? Most Danny Woodhead dőlt ki a sorból, de legalább nem a teljes szezonra. Elég megtépázott támadósor futhat ki tehát, ahol Ryan Mallett egyáltalán nem parádézik, sőt, de hát Joe Flacco sem bevethető. A Billsnél pedig újra szöget üthet Tyrod Taylor koporsójába Nathan Peterman, aki múlt héten sokkal jobb teljesítményre volt képes az egyébként ex-Raven irányítónál.

 

New York Jets@New York Giants, 1:00

 

 

Két városi rangadó egy héten, ez is ritkaság! A Giants a legutóbbi meccsen egész sokáig fennhagyta a kezdőket a pályán, aminek a jutalma egy Brandon Marshall és egy OBJ sérülés lett. A városi rangadó egyben azt jelentené, hogy Brandon Marshall, Geno Smith, valamint Damon Harrison egykori csapata elleni játszhat, noha előbbi állapotáról még nincs hivatalos információ, Geno Smith meg csak a turnöverekben jeleskedett eddig az előszezonban. A Jetsnél pedig eldőlhet a kezdőirányító poszt sorsa, amire jelenleg McCown a favorit.

 

Indianapolis Colts@Pittsburgh Steelers, 1:30

 

Az irányítókrízis ezt a találkozót is körbelengi. Big Benről sorra lehet hallani a pletykákat, hogy már nagyon közel a visszavonulás időpontja, ez pedig annak tekintetében, hogy az újonc Joshua Dobbs eddigi produktuma a 0-hoz közelít, nem könnyíti meg a szurkolók életét, de egyelőre ne vonjunk messzemenő következtetést két előszezon meccsből. A Coltsnál viszont nagyon para lehet, ha Luck nem épül fel, mert Scott Tolziennel ez a támadósor kvázi használhatatlan, és eddig a védelem sem javult sokat a tavalyi katyvaszhoz képest.

 

Cleveland Browns@Tampa Bay Buccaneers, 1:30

 

Brock Osweilernek ennyi volt. Hue Jackson sajtótájékoztatóján elmondta, hogy DeShone Kizer lesz a meccsen (és a szezonban is?) a kezdőirányító, Osweiler ráadásul pályára sem lép majd, azóta pedig már a trading blockra is rátették. Mindkét csapat tele van tehetséges fiatalokkal, így nem fogjuk megbánni, ha ezt a meccset választjuk. Ráadásul ezzel négy idei első körös újoncot is láthatunk majd a Hard Knocks következő epizódjában!

 

Los Angeles Chargers@Los Angeles Rams, 2:00, Sport2

 

 

New York után Los Angeles csapatai is egymással találkoznak az előszezon 3. fordulójában, ráadásul ezt a meccset is láthatjuk majd a TV-ben! Jared Goffék a Raiders ellen egészen lenyűgözően játszottak, most azonban egy fokkal komolyabb defense ellen néznek majd farkasszemet. A Chargers offseason nem lenne teljes sérülések nélkül, most is kezd Philip Rivers körül omladozni a támadófal, de ez eddig sem nagyon zavarta őt a meccseken. A presztízs hatalmas lesz, talán a leglátványosabb meccs lehet a most következő fordulóból. már csak egy jó Rage Against The Machine koncert kellene a teljes meccsélményhez…

 

Oakland Raiders@Dallas Cowboys, 2:00

 

Ismét csak két tavalyi rájátszásba jutó csapat összecsapását hozta össze a sorsolás, ami talán még a virrasztást nem szerető szurkolókban is érdeklődést válthat ki. Az eddig látottak alapján igazi pontzuhatag várható majd, hiszen egyik alakulat védelme sem érte még el az NFL formáját, bár sokak szerint nem is fogják…

 

Houston Texans@New Orleans Saints, 2:00

 

Marshon Lattimore hiányolta a Chargers elleni meccsen a felé dobott passzokat, és csontot dobott az irányítók elé. Ha van valaki, aki telibe tojik a fejére, az Deshaun Watson, aki ha Lattimore ellen lép pályára, biztos hajigálni fog felé labdákat, aztán majd kiderül hányas a kabát. Erre viszont lehet nem lesz lehetősége, mert a Texansnál kijelentették, hogy még mindig Tom Savage a QB1 a csapatban, így vélhetően most is ő kezdhet majd, Watsonnak pedig a Saints cserevédelme juthat. További érdekesség, hogy a Saints 2014. augusztus 23-án nyert utoljára előszezon meccset, vagyis egy 10 meccses vereség szériában vannak a preseasonben.

 

Green Bay Packers@Denver Broncos, 3:00

 

Jamaal Charles bemutatkozhat a Denver Broncosban! Vance Joseph sajtótájékoztatóján elmondta, hogy elég sok snapet szánnak a veterán futónak, szóval fölkötheti a Packers védőfala a nadrágját. Két poszton is lefixálták a kérdőjeleket, Garrett Bolles lesz a kezdő LT, Trevor Siemian meg a kezdő irányító, szóval gyakorlatilag minden kérdés eldőlt a Broncosnál. A Packersnek Bryan Bulaga tegnapi sérülése okozhat fejvakarást Mike McCarthyék számára, de egyelőre nem tudni, mekkora a baj.

 

Chicago Bears@Tennessee Titans, 19:00, Sport2

 

 

Nem csak éjszaka láthatunk meccset vasárnap, hanem már rákészítenek minket az NFL hétvégékre is, hiszen 7-kor, fél 11-kor és éjjel 2-kor is lesznek összecsapások, ráadásul mindhárom TV-s, így a Sport 2-n is láthatók lesznek. Kezdésnek a Bears és a Titans találkozója kerül képernyőre, ahol a vendégeknél Mitchell Trubisky az első csapattal játszhat majd. Közeleg Mike Glennon számára a végzet? A Titans ezzel szemben a csalódást keltő első heti meccs után egy remek adok-kapok csörtét játszott a Panthers ellen, reméljük ez a találkozó is hasonló kimenetelő lehet, már csak az élvezhetőség szempontjából is.

 

Cincinnati Bengals@Washington Redskins, 22:30, Sport2

 

Második esti meccs az NFL egyik legjobb tavalyi párharcát idézheti fel, és csak reménykedünk benne, hogy összejön. A tavalyi alapszakaszban szintén összemérte erejét a két csapat, és az a Josh Norman vs A.J. Green csata a 2016-os szezon top 5 legemlékezetesebb pillanatai közé biztos bekerülne, zseniális volt látni, hogyan csépelik egymást. Egyes jelek ráadásul arra is következtetnek, hogy a liga leggyorsabb játékosa, John Ross is bemutatkozhat végre a profik között. A hazai csapatban Jordan Reed végre lekerült a PUP listáról, vagyis akár a legjobb elkapósora is Kirk Cousins rendelkezésére állhat a meccsen.

 

Hétfő

San Francisco 49ers@Minnesota Vikings, 2:00, Sport2

 

A hatalmas focimaratont a Vikings és a 49ers összecsapása zárhatja. Dalvin Cook láttán eddig csak ámulni tudtak a Vikings részéről, most újabb esélyt kaphat a tündöklésre, bár ehhez Shanahanéknek is lesz egy-két szava. A 49ersnél egyelőre C.J. Beathard nyújtja talán a legéletképesebb játékot az irányítók közül, ez sok mindent elmond a 49ers helyzetéről, de aligha hisszük, hogy nem Hoyerrel állnak ki az első héten.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!