Connect with us

Játékos Portré

Roddy White, a Twitter-huszár

Roddy White a Falcons történetének legjobb elkapója (még), egy megkerülhetetlen és pótolhatatlan része a franchise-nak, akit pont a Super Bowl-menetelés előtt küldtek el a csapattól. Mégsem érez és érzett haragot, mindig is egy csendes, alázatos, hűséges játékos volt, nem véletlenül verte volna meg Kyle Shanahant a csapat történelmi Super Bowl veresége után. Nem ez utóbbi volt egyébként az első érdekes megnyilvánulása, Richard Sherman előtt ő számított az egyik top Twitter-huszárnak.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

 

White egy igazi, ízig-vérig atléta volt már fiatalkorában, csak úgy sütött róla a tehetség. A középiskolában focizott, baseballozott és birkózott, de a gurulóst is kipróbálta. Mindegyikben kiemelkedő volt, fociban és birkózásban pedig állami szinten is a legjobb volt. A következő szintet a University of Alabama at Birmingham jelentette, ahol az ország egyik legjobb elkapótehetségévé nőtte ki magát. 1452 yardos, 14 TD-s szezonjával bejuttatta a UAB Blazerst a 2004 Hawaii Bowlra, ami az iskola első bowl meccse volt. Ezután nem volt kérdés, hogy az első körben fog elkelni, bár akkor még senki sem gondolta, mekkora bizniszt csinált vele a Falcons, és hogy mennyire megszívta öt másik csapat.

 

Csak 1/27

 

A Falcons az első kör végén, a 27. választással szerezte meg Roddy White-ot egy olyan kiválónak tartott classban, ahol White csak a hatodik volt a rangsorban. Gondolhatnánk, hogy előtte Odell Bekchamek és Mike Evansek mentek ki, mint ahogy a 2014-es draft, pedig nem:

 

1/3 – Braylon Edwards, Cleveland Browns: nyolc szezon, 359 elkapás 5397 yard, 40 TD, egy Pro Bowl, egy második csapatos All-Pro, egy 1000 yardos szezon

 

1/7 – Troy Williams,  Minnesota Vikings: öt szezon, 87 elkapás, 1131 yard, négy TD

 

1/10 – Mike Williams, Detroit Lions: öt szezon, 127 elkapás, 1526 yard, öt TD

 

1/21 – Matt Jones, Jacksonville Jaguars: négy szezon, 166 elkapás, 2153 yard, 15 TD

 

1/22 – Mark Clayton, Baltimore Ravens: hat szezon, 260 elkapás, 3448 yard, 14 TD

 

Öt elkapót választottak ki White előtt. Ezek együtt 999 elkapást, 13 655 yardot, 78 TD-t, egy Pro Bowlt, egy All-Pro címet és egy darab 1000 yardos szezont tudtak felmutatni 28 szezon alatt. Ezzel szemben Roddy 11 szezont húzott le a Falconsnál, négyszeres Pro Bowler, egyszeres első csapatos All-Pro, 808 elkapás, 10 863 yard és 63 TD jött össze neki, illetve zsinórban hat szezonban volt legalább 1000 yardja.

 

 

Ráadásul időközben ő lett a franchise történetének messze legjobb elkapója:

 

  • A legtöbb elkapott yard egy félidőben (185)
  • A legtöbb elkapott yard (10 863)
  • A legtöbb elkapás egy PO meccsen (11)
  • A legtöbb szezon 1000 elkapott yarddal (6)
  • A legtöbb elkapott TD (63)
  • A legtöbb elkapás (808)
  • A legtöbb kezdő meccs elkapóként (149)
  • A legtöbb meccs elkapóként (171)

 

A Twitter-huszár

 

White egy érdekes, a Falconshoz mindig is hűséges játékos volt. Mit sem bizonyít ez jobban, hogy a vesztes Super Bowl után azt találta nyilatkozni, hogy:

 

Örülök, hogy nem voltam tagja annak a csapatnak, mert különben megvertem volna Shanahant. Elpusztította egy város álmát. Atlantának szüksége volt erre a bajnoki címre. Arthur Blank tulajdonosnak is nagyon kijárt már, megérdemelte volna azok után, amiken keresztülment. Végre eljött a mi időnk és borzasztóan fáj, hogy nem sikerült véghez vinni.

 

De nem ez volt az egyetlen fura megnyilvánulása, például publikusan követelte egy pólóra írt szöveggel, hogy engedjék szabadon Michael Vicket, miután kutyaviadalok miatt letartóztatták:

 

 

Azonban leginkább a Twitterhez nem volt szabad odaengedni, mert amit ott leművelt, az valami hihetetlen volt. A teljesség igénye nélkül:

 

1. Beszólt a New Orleans Saintsnek, hogy Istennek hála kaptak egy Super Bowl győzelmet, hogy a Katrina-hurrikán után ne hulljon darabjaira a város, erre most a Saints nagyfasznak hiszi magát. Később bocsánatot kért.

 

2. Retardáltnak nevezte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjait 2013-ban, mert felmerült, hogy a birkózás kikerülhetett az olimpiai programból. Később bocsánatot kért.

 

3. White azt üzente a George Zimmermant elengedő esküdtszéknek (a férfi megölt egy gyereket), hogy menjenek haza és öljék meg magukat. Később bocsánatot kért.

 

4. Parasztnak hívott egy Twitter-trollt, mert annak nincs 5,5 millió dolláros fizetése és mégis kritizálni merte őt. Később bocsánatot kért.

 

5. Beszólt az ESPN Countdown triónak, hogy hagyják már békén Aldon Smith-t meg a részegen való vezetését, mert ők is biztos csináltak már ilyet. Később bocsánatot kért.

 

6. Miután Adrian Petersont eltiltotta a Vikings, mert megvesszőzte a fiát, White kiírta, hogy így a futó nélkül biztos kikap a fantasy csapata. Később bocsánatot kért.

 

7. Seggfejeknek hívta a PFT munkatársait, mert azoknak nem jött be a petersonos kommentje és a bocsánatkérése, és ezt meg is írta. Nem tudni, hogy ez után bocsánatot kért-e.

 

Sokkal szegényebb lett nélküle a liga.

 

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!