Connect with us

Hír

Sheldon Richardson támogatná, hogy OBJ legyen a legjobban fizetett játékos

Amióta az NBA-ben elszabadultak a szerződések, a játékosok jóformán lázadni kezdtek a saját bérük miatt. Majd miután megszületett Derek Carr-ral a $25 milliós, az végleg betette a kaput. Odell Beckham Jr. lassan szintén új szerződés előtt áll, és szeretne a liga legjobban fizetett játékosa lenni. New York-i kollégája, Sheldon Richardson pedig maximálisan egyetért vele.

 

 

Teljesen megértem, miért mondja mindezt, és szerintem maximálisan igaza is van. Elég megnézni, hogy mennyit tejel a nevéből az NFL vagy a New York Giants, mennyi elérés jön az őt promótáló képekre, videókra vagy cikkekre a közösségi médiában, vagy hány pólót adnak el az ő arcával, vagy az elkapásának ábrázolásával. Hatalmas pénzcsináló, ennél fogva ő miért ne kérhetne magának ekkora pénzt? Arról meg nem is beszélve, hogy bárhova dobod felé a labdát, ő elkapja, negyedéves korára a liga szók elitjébe tartozik, egy igazi szupersztár. Egy szupersztár meg miért ne kaphatná a legtöbb lóvét a ligában?

 

Jelenleg bármennyire is megérdemelné sok más poszton játszó játékos a liga legjobb fizetését, az irányítókat nem fogják egyhamar überelni. Richardsonnak erről is megvan a maga véleménye.

 

Miért csak az irányítók reménykedhetnek évi $25 milliós fizetésben, mikor tele van szar irányítókkal a liga? Megannyi rosszabbnál rosszabb irányító van, ők mégis megkaphatnak olyan pénzeket, amiket a legjobb elkapók sem. Miért? Semmi értelme.

 

Bármennyire is van igazság a mondandójában, még mindig az irányító a legfontosabb poszt az NFL-ben, ezért egyhamar nem várható, hogy a top QB fizetéseket lepipálják más poszt legjobb játékosai. Ráadásul a folyamatosan növekvő fizetési sapka nem csak a többi poszt bérezésére van hatással, de az irányítóéra is. Így hiába ostromolja Von Miller vagy Ndamukong Suh a $20 milliós éves átlagot, ha az irányítóknál is rövid idő alatt $22 millióról $25-re emelkedett a plafon. Jövőre pedig még több lehet.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!