Connect with us

Hír

Solomon Thomas frusztrált egy furcsa NFL szabály miatt

Solomon Thomas, a 49ers első pickje a draft után már égett a vágytól, hogy új csapatával edzhessen a kiválasztása után, de ezt nem tehette meg rögtön, amint elkezdődtek az edzések. Az NFL ugyanis előírja, hogy a rookie-k csak akkor csatlakozhatnak a csapat edzéseihez, ha befejeződött az egyetemi félévük. Thomas a Stanfordra járt, ott pedig késő júniusig tartott a szemeszter.

 

 

Ez a szabály rendkívül kellemetlenül érintette Thomast és úgy vélekedik el kellene törölni ezt a senki érdekeit nem igazán szolgáló rendeletet.

 

Nagyon frusztráló volt. Teljesen felidegesített. Semmi értelme ennek a szabálynak. Nagyon remélem, hogy egyszer eltörlik, mert rendkívül hátrányos az újoncoknak. Főleg azoknak, akik nem lette kiválasztva a drafton. Nagyon remélem hamarosan találnak erre valami megoldást.

 

A csapatok szempontjából valóban nincs értelme a szabálynak, de a tanulmányaikat szem előtt tartó diákoknak mégis jól jöhet. Az izgatott rookie-k nagyobb valószínűséggel tudnak a tanulmányaik befejezésére koncentrálni, ha nem vehetnek részt a csapat edzésein és rendezvényei, mint mikor már minden idegszálukkal a focira koncentrálnának. Ugyanakkor az igaz lehet, hogy ezt a döntést meg lehetne hagyni minden játékosnak, nem szükséges szabálykönyvbe foglalni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!