Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Play Action a Red Zone-ban

Hatalmas meglepetésre a Broncos otthon lemosta a Dallast a pályáról, amiben az volt a különösen elképesztő, hogy nem a védelem remeklése (bár ők is jól játszottak), hanem a támadók élessége hozta meg elsősorban a sikert. A Denver támadójátéka sokkal gördülékenyebb és magabiztosabb, mint azt előzetes akárki gondolta volna. Siemian egyelőre pontos és kisebb hibái ellenére jól játszik, a fal már csak minden harmadik playben enged nyomást, a futójáték pedig Anderson visszatérésével fellendült.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

Épp ezért én nem is egy védelmi playt, hanem egy szép touchdown átadást hoztam, ami nagyszerűen megmutatja, hogy a Broncos hogy használja fel erősségeit, szabja játékát az offense limitáltabb képességeire és Siemian milyen dobásokra is képes.

 

 

A Broncos az ellenfél Red Zone-jában jár, első kísérlet, három elkapó a pályán, akik közül kettő a pálya alján helyezkedik el. A Cowboys Cover 2 zónával védekezik, a 3 corner körülbelül 3-4 yardra áll a vele szemben álló aktuális elkapótól.

 

Itt fontos megjegyezni, hogy a Broncos egyik legnagyobb gondja tavaly az volt, hogy a Sanders és Thomas mögött nem volt egy normális harmadik számú célpont sem. Ellenben most Fowler, a három tight end egyike vagy akár Anderson is jól szerepel, így szabadabban állhat fel a csapat három elkapós felállásokkal.

 

 

A play elindulása után tisztán látszik, hogy a Cowboys egyik safetyje – aki az egy elkapós oldalán állt fel, megindul a futást lezárni, ugyanis Siemian úgy tűnik, hogy átadja a labdát Andersonnak.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Itt két dolgot érdemes megjegyezni. Az egyik, hogy a Cowboys nem blitzel, a két pályán maradó linebacker a pálya közepén zónázik, így négy emberes rush van. A másik pedig, hogy a Broncos támadófala a tavalyihoz képest jelentős javuláson ment keresztül. Attól még most sem kell tartani, hogy a liga jobbik feléhez tartozna, de már nem minden playben enged nyomást. Különösen nem négy emberes rush ellen, amikor még Anderson is a blokkolással van megbízva.[/quote]

 

 

A következő képen már látjuk, hogy ez nem futójáték, hanem play action (ezen játékok alatt egyébként Siemian a harmadik legpontosabb idén), de ezt sajnos a safety már későn tudja csak lereagálni. A képen látszik, hogy mire befékez, Sanders már mellette is van és mivel lendületből érkezik, esélye sincs vele menni. Ezzel szemben az elkapó nagyszerűen veszi észre a pálya közepén/felső felén tátongó lyukat és célba is veszi.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]Itt is két dologra hívnám fel a figyelmet. Az egyik, hogy a slotból induló elkapó, egy seam útvonalat fut a pálya közepe felé, így a helyén maradó safety figyelmét leköti kellő ideig. A másik pedig, hogy a Dallas két linebackere a zóna miatt teljesen kiesik a játékból. Nem blitzelnek, így nem siettetik Siemiant, de nem is vesznek fel embert, így teljesen céltalanul bolyonganak a pályán. Valószínűleg a pálya közepe felé tartó útvonalakat védték volna, esetleg Andersont vették volna fel, de mivel senki nem tart arra, így tulajdonképpen ki lettek véve a játékból. Így pedig már nem olyan nagy a védők fölénye.[/quote]

 

 

Az utolsó képen már csak azt látjuk, miként csattan az ostor a Dallason. Sanders belép a cornere mellé, egyenesen az üresen hagyott helyre, a fellépő safety már 2 méter hátrányban, a közelebbi linebacker fürgeség miatt esélytelen, a másik safety pedig szintén későn tud elindulni, mert elvonta a figyelmét a slot receiver. Siemian zavartalanul passzolhat és egy tökéletes dobással találja meg Sanderst. A legnagyobb hibát alighanem a fellépő safety követte el, mert aki egyrészt túl gyorsan indult, másrészt nem is lett volna feltétlenül szükség az ilyen agresszív támadásra, mert a két zónázó LB útját állta volna a running backnek.

 

[quote bcolor=”#eeee22″]A play az offense részéről tökéletesen van kitalálva és végrehajtva, a védelemben pedig többen is hibáztak, de talán a hívás sem volt megfelelő.[/quote]

 

A hét további kielemzett játékait ide kattintva találjátok.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!