Connect with us

A 7 játékai

A 7 játékai – Tudd, kivel van dolgod

Evan Engram élete második profi mérkőzésén megszerezte élete első profi touchdownját. Engramről már a draft előtt is tudtuk, hogy egy remek elkapó tight end, aki blokkolni nem igazán tud, de úgy látszik, ez az infó nem jutott el a Detroit Lions linebackereihez.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A Giants első és 10-hez áll fel a redzone-on belül, a védelem számíthat futásra ilyen helyzetben. Ezt használják ki azzal, hogy Engramet bemozgatják fullback pozícióba, ami a védelem számára azt jelenti, hogy egy extra blokkolóval kell megküzdeniük. Eliék eladják a futást, azonban az irányító megtartja a labdát. A linebackerek és a blitzelő safety a futás lehetőségére felmozogtak, azonban nem futójáték van, így mögöttük megnyílt egy hatalmas terület, ahová Engram játszi könnyedséggel futott be.

 

 

Elég textbook játék, nincs ebben igazából hatalmas csavar. Az viszont érdekes, hogy ha a Lionsnél kicsit jobban felkészülnek, vagy jobban észlelik a helyzetet, akkor könnyen lehet, hogy nem haraptak volna ennyire a play actionre, hiszen Evan Engrammel volt dolguk, aki nagyon nem a blokkolásáról híres, így jobbal lehetett volna feltételezni, hogy nem blokkolni jön be a fal mögé. A Lions ezt nem észlelte, meg is fizettek érte.

 

 

A hét további kielemzett játékait ide kattintva találjátok.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!